CONTAINER TOP
BVH LEESTAFEL
NASLAG
FOTO VAN DE WEEK
SEIZOEN 2010-2011
CONTAINER BOT


Inleiding

In januari 2010, halverwege het seizoen 2009-2010, begonnen we met de rubriek "De Foto van de Week" en ook in het seizoen 2010-2011 zijn we hier mee doorgegaan. Elke week van de competitie -en soms ook daarbuiten- zochten we naar een grappige, ontroerende, vreemde, opmerkelijke of gewoon erg leuke foto, die werd ingestuurd door ons grote contingent fotografen. De reden hiervan was eenvoudig: om ook dze vrijwilligers eens extra onder de aandacht van iedereen te brengen. Er zit geen prijs aan verbonden, niemand wint een beker, vaantje of medaille, maar krijgt die week de eer om eens extra in het zonnetje te worden gezet voor die ene, speciale foto die hij of zij heeft geschoten. Hieronder het jaaroverzicht van de Foto van de Week van het seizoen 2010-2011.
Foto van de Week (1): Zelfver(h)eerlijking...


Tussen het winnend team
(Foto: Ruud Fokke)

Drie jaar geleden het debuut als webmaster van BVH, drie weken geleden het debuut als Hoofdredacteur van de Hangtime, drie dagen geleden het debuut als coach van de (winnende!) van Hal/Jongens U20-2 en drie uur geleden besloten tot enige zelfverheerlijking... Als je als debuterend coach meteen wint, wt je dat je dat natuurlijk niet aan jezelf te danken hebt, maar volledig aan de inzet van de jongens zlf. 'Motiverend enthousiastmerend' heet dat in doorgaans onbegrijpelijke managers-taal, maar waar het op neerkomt is niet de jongens op de goede plek nrzetten, maar de jongens op de juiste plek rken...


Foto van de Week (2): Applaus voor jezelf!


U16-1 meiden op 'n rijtje
(Foto: Tony van de Velde)

Voorafgaand aan de wedstrijd van de Restaurant Subliem-meiden in Nijmegen tegen Wild Cats, werden de ploegen aan elkaar en het publiek voorgesteld. In het rijtje meiden zien we twee dames in hun alledaagse kleding. Annika (links) en Courtney (rechts) konden het zich als geblesseerde speelsters makkelijk maken en lekker thuisblijven, zonder die lange reis naar het oosten des lands te hoeven maken. Toch stapten ze in de auto zonder uitzicht op speeltijd, alleen maar om bij hn team, hn meiden te zijn en ze desnoods naar de overwinning te schruwen. Een mooi gebaar van betrokkenheid en daarom is het applaus op de foto zeker ook voor jezelf bedoeld, meiden!

Overigens zou n week later Cindy van der Molen (helemaal rechts op de foto) zwaar geblesseerd raken in de thuiswedstrijd tegen ProBuild Lions, dus we doen nt of dit applaus ook voor Cindy is, als aanmoediging om snel weer te herstellen!


Foto van de Week (3): GirlPower tussen MANnen


De dames gaan vr
(Foto: Marc Visser)

Terwijl de hoogste herenploeg zich 'n dag eerder op vrijdagavond in de laatste minuut jammerlijk verslikte in tegenstander Red Giants, zaten de "White Giants" van de MAN Consultants-Miami Heat/Mix U12-1 in Amsterdam op zaterdag een stuk soepeler in hun vel. Niet helemaal verwonderlijk als je met 'n kleine dertig punten voorsprong het laatste kwart ingaat, maar terwijl een deel van de ploeg zich in de persoon van Nick Visser en Mikhail Haarsma de meegereisde ouders vermaakten met hun onderlinge strijd om de topscoorderstitel, bleven de drie meiden in de ploeg, Anique van Schijndel, Morsal Wali en Robyn van Dijkum, onverstoorbaar ook gewoon hun puntjes pakken. Niet dat de ploeg als los zand aan elkaar hangt als ze er niet zijn, maar Anique, Morsal en Robyn zijn wel degelijk het cement in de Mix U12 en deze drie meiden staan hiermee tegelijkertijd een beetje model voor alle ndere U12-meiden, die dit seizoen met de U12-jongens zijn gemixed. Het is daarom mooi om te zien dat al die meiden in de Mix U12 zich zo prima staande weten te houden tussen al die jonge haantjes...


Foto van de Week (4): Grootheid


Rami leidt
(Foto: Marc Visser)

Hij is kleiner dan veel van de U12-spelers, maar als je Rami Abood ziet fluiten, heeft-ie het formaat van Sybren Bosch, in mrdere opzichten! In de luwte van de ervaren jongens klom Rami de afgelopen twee jaar langzaam omhoog in de scheidsrechters-rangen en we gaan binnen afzienbare tijd toch eens naar een situatie toe dat hij gn trailing ref meer is, maar als hoofdscheidsrechter op het sheet kan worden geschreven. Rami speelt zelf niet onverdienstelijk in de Jongens U16-4, waar hij samen met de overigens niet veel grotere Marco Arana Barrantes de snelheid in de ploeg vertegenwoordigd, maar als scheidsrechter verdient deze kleine, grote man zo langzamerhand -en we zeggen dit beslist znder woordspeling- een voetstuk. En we plaatsen hem daarop, als vertegenwoordiger van al die andere BV Hoofddorp-clubscheidsrechters die toch maar weer lk weekend hun vrije tijd opofferen om veertig minuten leiding te geven aan een sportwedstrijd, waarin de regels lang niet altijd eenvoudig zijn. Dat lengte niets zegt over je functioneren als scheidsrechter, bewijst Bea Lie-A-Tjam al jaren en Rami zal dat als haar mannelijke equivalent ook gaan doen, let maar eens op!


Foto van de Week (5): Op handen en voeten


Roland 'on all fours' in de Vosse
(Foto: Jan van de Bilt)

Niet dat het de ploeg veel hielp, want Heren-5 verloor zijn wedstrijd tegen medekoploper Hillegom nogal teleurstellend, maar de push-ups die Roland Meijerink voorafgaande aan de wedstrijd uitvoerde waren wel opmerkelijk. Opmerkelijk, omdat Roland in zijn overigens weer zr lezenswaardige wedstrijdverslag de oorzaak van het verlies deels trachtte te verklaren door een merkwaardige aanval van glibberhanden en blubberbenen. De vraag dringt zich dus op of beide zaken met elkaar te maken hebben? Komen die glibberhanden en blubberbenen door die serie push-ups die Roland vooraf uitvoerde? We zullen het wel nooit met zekerheid weten, maar er was wl een andere speler die -in de pauze notabene- enkele push-ups deed: Vincent Groeneveld. Boze tongen beweren dat Vincent dat deed, omdat-ie in het eerste bedrijf enkele airballen zou hebben gegooid, maar daar geloven wij weer niets van, want we kennen Vincent nog uit de jeugd; daar was hij een erkend schutter. En zo blijft het dus een mysterie of die push-ups nu de oorzaak van die glibberhanden en blubberbenen moet worden gezien of als zelfopgelegde straftraining werden gebuikt. Of moeten we het niet te ver van huis zoeken en deze push-ups slechts als motivatie voor een goede wedstrijd zien? Alleen Heren-5 heeft het antwoord...!


Foto van de Week (6): Jong geleerd...


Voetje voor voetje beter worden...
(Foto: Hans Dekker)

Als je als assistent-coach (mr) ervaring kunt gaan opdoen onder de vleugels van iemand als Robin van de Bilt, dan mag je je natuurlijk gelukkig prijzen, want een dergelijke kans krijgt lang niet iedereen. Maar je hoeft Edith Oudshoorn (r) niet te leren hoe je moet basketballen, vandaar ook de 100 procents aandacht van HilverdaKooij-talent Evi Dekker naast haar. Edith, ook nog maar nauwelijks haar tienerjaren ontgroeid en toch weer al een berg ervaring in de voeten, was voorafgaand aan de wedstrijd tegen BV Lely niet te beroerd om Evi letterlijk even apart te nemen en haar nog eens even enkele gouden tips mee te geven omtrent, zo lijkt het, het meest effectieve voetenwerk, want iedereen weet dat je basketballen met handen n voeten doet. En kijk: omdat de basis (de voeten) goed stond(en), was de topscoorderstitel in die wedstrijd een prooi voor diezelfde Evi! De sterke training en coaching van Robin, de finesse van Edith tijdens die training en coaching en de aandacht (en het talent) van de U14-1 meiden voor deze twee cracks: met recht dus een win-win-win-situatie in het HilverdaKooij-kamp!


Foto van de Week (7): Sportiviteit en Respect


Daan omringt door Sportiviteit en Respect...
(Foto: Ruud Fokke)

Sportiviteit en Respect. Twee woorden die vorige week zondag in Zaandam gestalte kregen, toen Daan van Delden tijdens de wedstrijd van onze van Hal/Jongens U20-2 tegen ng een tegenstander aanliep: kramp. Naast de eigen spelers Roelof en Tom, was namelijk ook de nummer 30 van de Windmills Jongens U22-1 er als de kippen bij om Daan's kramp uit z'n rechterbeen te duwen. Sportief, want je kunt als tegenstander de korte pauze ook even gebruiken om wat te drinken en respectvol, want je hebt het fatsoen om je om een onbekende tegenstander uit Hoofddorp te bekommeren. Natuurlijk: Windmills lag op dat moment op een even ruime als onverwachte voorsprong en dus is S&R richting tegenstander wat makkelijker op te brengen dan wanneer je op een even ruime als onverwachts chterstand staat. Neemt niet weg dat-ie het tch maar even deed. Daarom: hulde aan die 'onbekende soldaat' die op het zondagse front dat Windmills-BV Hoofddorp heette, Sportiviteit en Respect een (onbekend) gezicht gaf.


Foto van de Week (8): Meiden-mlee


Juliette en Kelly aan het 'grondvechten' met Crackerjackster!
(Foto: Ruud Fokke)

Verliezen mag. Sterker nog: verliezen met. Het houdt je met je beide benen op de grond en het houdt je nederig. Maar verliezen zonder strijd is ondenkbaar, voor lk team en voor lke coach. Je geeft lles of je geeft helemaal niets, maar in het laatste geval blijf je beter thuis. De Subliem U16-meiden verloren vorige week zaterdag na een fenomenaal eerste kwart alsnog teleurstellend van de Amersfoortse Crackerjacks en dat had een keur van redenen die coach Linda allemaal weet, maar 'geen strijd leveren' zat daar niet bij; Juliette van Trigt vecht op de bovenstaande foto het balbezit uit met een meisje van de Crackerjacks, terwijl Kelly Loogman op de achterwacht dit grondgevecht scherp in de gaten houdt en bijna niet kan wchten om in te grijpen! Vanwege de mlee van handen die zich om de bal klemmen, zal in deze sprongbalsituatie wel snel het scheidsrechterfluitje klinken en naar de beurtelingsbalbezitpijl gekeken worden, maar iedereen weet dat er tenminste strijd voor is geleverd!


Foto van de Week (9): Voorkennis


Een ontspannen Evi Dekker voorafgaand aan de topper tegen Heiloo
(Foto: Hans Dekker)

Wr Evi, zullen de vaste volgers van deze rubriek denken? Nou... ja en nee. Natrlijk is dit Nationaal Kampioen Gekke Bekken Trekken 2010, Evi Dekker, maar het bijzondere is dat Evi in feite model staat voor de wijze waarop de HilverdaKooij-meiden van Robin van de Bilt en Edith Oudshoorn zich hebben voorbereid op het toptreffen met Flashing Heiloo MU16-1. Robin en Edith kennende, zijn in de week voorafgaand aan het treffen de tactische zaken goed en afdoende getraind en Evi's ontspannen ogende voorbereiding op het cruciale duel met -dan nog- koploper Heiloo, was eigenlijk de opmaat naar een geweldige wedstrijd van onze U14-meiden, een wedstrijd die dik (verdiend!) gewonnen werd en het leek wel alsof Evi zich al vr de wedstrijd helemaal geen zorgen maakte en de mooie winst allemaal al vr vantevoren zag aankomen!


Foto van de Week (10): Oranje trots in donkerblauw


Drie oranje-meiden in donkerblauw
(Foto: Ruud Fokke)

Hoe leuk sommige foto's afgelopen weekend ook waren, maar hier konden we natuurlijk niet om heen: drie van onze meiden (Maartje Knippels, Lanette Kempers en Esther Fokke, van links naar rechts op de bovenstaande foto), die in de voorselectie van het Nederland Team MU16 zijn gekozen. Een prestatie van natrlijk de meiden zlf, maar zeker ook van de zo kundige trainers- en coaches-caroussel die hier de afgelopen jaren aan vooraf ging. Dat werd gedaan met het nieuwe Plan van Aanpak voor de meidenlijn in de hand, dat enkele jaren geleden door de TC is neergezet. De vruchten ervan zijn elke week in veel van onze meiden-jeugdteams te zien en de juweeltjes ervan binnenkort in het echte nationaal team! Veel valt er aan niet meer aan deze overduidelijke foto toe te voegen, of het moet de vraag zijn, waarom Maartje en Lanette beiden nummer 23 dragen...?


Foto van de Week (11): Hulp-piet loopt voorop!


Vliegende (vaart) Piet Jesse!
(Foto: Annemarie Veenstra)

Vrijwel geen wedstrijden in het afgelopen weekend van 3-5 december in verband met de komst van Sinterklaas, maar wl leuke basketbalfoto's en ds een Foto van de Week. Tijdens het Sinterklaastoernooi dat 's morgens op 4 december door de JAC-commissie werd georganiseerd voor onze jongste jeugd, dartelde een wel rg jong hulp-pietje rond. Een hulp-pietje dat -naar het schijnt- n nog voetbalt in de kou, maar -naar het k schijnt- het basketballen in de warme zaal toch k wel steeds leuker gaat vinden! Hulp-piet Jesse Visser was helemaal in vol ornaat naar ons Sinterklaastoernooi gekomen en geeft op de bovenstaande foto het goede voorbeeld door de leiding te nemen bij de looptraining die gegeven werd door de chte Pieten! En zoals Jesse zich kleedde, hoorde het eigenlijk op een Sinterklaas basketbaltoernooi van BV Hoofddorp: als een sportieve hulp-piet fanatiek het voortouw nemend!


Foto van de Week (12): Nieuwe kansen


Toekomstige kampioenen (?)
(Foto: Marc Visser)

Kijk ze staan, het plezier spat er vanaf bij de jongens en meisjes van MAN consultants MixU12-1 als ze heel professioneel het meegereisde Hoofddorp-publiek bedanken op de middenstip in het verre Den Helder! Alsof ze de EuroLeague hebben gewonnen, terwijl ze 'slechts' de Jongens U12-1 van Noordkop hebben teruggewezen. Voor deze groep talentjes was dat waarschijnlijk een belangrijkere overwinning dan het winnen van de belangrijkste Europese clubtitel. Die blijheid gold uiteraard ten eerste omdat winnen in het Helderse bolwerk voor elke team 'lekker' is, maar zeker k omdat de Mixjes zijn uitgesloten van de U12 Topklasse (omdat ze een gemengd team zijn) terwijl de verliezende Noordkop-jongens wl zijn toegelaten tot deze hoogste U12 Rayonklasse en onze 'grote kleintjes' daarmee de bonds-keuzeheren fijntjes wijzen op -laten we zeggen- het gebrek aan logica van hun besluit. En misschien is het mooiste onderdeel van deze foto wel de glunderende lach van coach Ron, helemaal rechts. Die is -net als mede-coach Gijs- uiteraard k blij met de overwinning, maar realiseert zich tegelijkertijd k verdraaid goed, dat de kampioenskansen voor zijn team in de CX2 A Combi Jongens/Meisjes-klasse waarin ze vanaf half januari in gaan spelen, bepaald niet zijn geslonken. En zo hep elk nadeel tog weer se voordeel...


Foto van de Week (13): Winnaar(s)


Vele handen ten hemel!
(Foto: Ruud Fokke)

Het is niet de eerste keer dat Sybren Bosch de eretitel Foto van de Week in ontvangst mag nemen, want al eerder stond hij in deze rubriek in het middelpunt van de belangstelling. Verschil met deze keer echter, is dat Sybren nu eens niet als scheidsrechter 'te kijk' staat, maar als organisator van het 39ste BV Hoofddorp Scholenbasketbaltoernooi. Met op de achterwacht bijgestaan door de organisator van vele vorige edities, Angelique van Keulen, en door een legertje onmisbare vrijwilligers/sters, zaaldienders/sters, scoorders/sters en scheidsrechters/sters, was het Sybren die als opperhoofd van het hele spul de prijzen mocht aankondigen, uitdelen en mdelen in de feestvreugde! Op de bijgaande foto juicht hij minstens even blij mee met de meiden van groep zeven van basisschool De Twickel, die in hun competitie eerste werden. Het vlekkeloos verlopen en succesvol afgeronde toernooi kan daarom mede op het conto worden geschreven van deze sympathieke alleskunner, waarvan je bijna nog zou vergeten dat-ie nt pas twintig is geworden...


Foto van de Week (14): Koele cijfers


"Nog maar" 7½ uur te gaan...
(Foto: Marline Eriks)

Op het bovenstaande navigatiesysteem van Peter Eriks, de vader van MU14-speelster Marline, spreken de cijfers boekdelen. Cijfers uit een even kil als sprookjesachtig Denemarken. 'n Kleine 100 kilometer buiten Lemvig, om 12:35 uur nog zeveneneenhalf uur en ruim 750 kilometer te gaan voordat Hoofddorp om even na acht uur 's avonds kan worden aangedaan. Die voorspelling bleek even onbetrouwbaar als de weg terug, want geteisterd door gladde wegen en omleidingen, gleed het gezelschap pas 's avonds na 22:00 uur bibberend langs het Spectrum. En daarin was de familie Eriks niet de enige, want geen enkel reisgezelschap uit DK kon deze keer op een betrouwbaar TomTom-avontuur terugkijken. Je kunt vinden wat je wilt van de prestatie van de HilverdaKooij U14- en de Reatuarant Subliem U16-meiden, maar de uitgebreide groep ouders die met het meidenspul meereisde, vormde in zekere zin de flanken van het succes van beide teams. Op de heenweg en op de terugweg waren zij degenen die de meiden veilig en wel brachten waar ze moesten wezen. Die barre heen- en terugreis, vol obstakels, glijpartijen, omleidingen en files, vormde voor deze reisouders de begrenzing van een periode van vier dagen waarin ze zich de ene keer stierlijk hebben zitten te vervelen en als hangouderen de sporthallen van Lemvig onveilig maakten en zich de andere keer weer net zo kostelijk hebben vermaakt als juichouders die hun kroost naar vele prachtige overwinningen schreeuwden. Deze foto van Peter's navigatie-systeem Foto van de Week maken is dan ook namens de MU14- en de MU16-groepen opgedragen aan die hele speciale groep Lemvig-ouders, die 't -net als de meiden- tch maar weer mooi flikten!


Foto van de Week (15): Patatgeneratie


Maxime aan het 'tafelen'
(Foto -en woordspeling-: Tony van de Velde)

In de jaren tachtig lanceerde toenmalig Ajax-trainer Leo Beenhakker de term patatgeneratie. Hij doelde daarmee op dat moment op Ajax-voetballers als Bryan Roy en de Witschge-broers, maar al snel werd deze term in negatieve zin gebruikt voor een hele generatie van toen die lui en verwend zou zijn. Op de foto zien we MU20-1 speelster Maxime Broekhof die afgelopen zaterdag, voorafgaande aan haar eigen wedstrijd, moest scoren en dat het liefste deed met een bord patat op schoot. We horen de puristen al weer uitroepen dat patat eten, notabene voorafgaande aan een wedstrijd, toch eigenlijk niet zou moeten, niet zou mogen en al helemaal niet zou moeten mogen knnen! Vet eten is sowieso slecht voor je en je gaat er op zker slechter door presteren, maar kunnen diezelfde puristen mij dan eens uitleggen, waarom Maxime, nota bene volgens haar eigen coach Coen Lammerts, in haar eigen wedstrijd daarna, in topvorm verkeerde? Waarom Maxime in haar eigen wedstrijd daarna, keurig als tweede op de topscoorderslijst eindigde met 16 punten? En waarom Maxime dan gn bord patat naar binnen zou mogen schuiven vr een wedstrijd? De huidige generatie jongeren wordt wel eens de Breezer- of MSN-generatie genoemd, maar ik zou willen voorstellen deze generatie weer gewoon de patatgeneratie te noemen, maar dan nu zonder die negatieve bijklank. Sterker nog: laten wij, als vertegenwoordigers van die vorige patatgeneratie uit de jaren 80, nou eens wat minder de moraalridder uithangen, bij onszelf te rade gaan en ons afvragen wat we nou liever hebben: dat iemand vr een wedstrijd een schaal wortels leegknaagt, maar vervolgens helemaal niets, nada, noppes presteert of dat iemand een bak patat wegwerkt, zich daardoor lekker voelt en daarna zijn of haar team in topvorm naar een keurige overwinning schiet? Ik zou het wel weten als coach en voor dat laatste kiezen. Geef mij tien Maximes en een berg patat en ik word kampioen! En daarom: gf die nieuwe generatie de patat waar het recht op heeft en lten ze die vette hap nou gewoon innemen, zolang ze maar presteren tussen de lijnen! Dat is politiek misschien zeer incorrect, maar je wint er wel allemaal wedstrijden mee en voor een coach smaakt zoiets minstens even lekker als dat patatje...


Foto van de Week (16): Multicoach


Een sieraad voor de vereniging, omringd door elf groeibriljantjes...
(Foto: Ruud Fokke)

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik Stefan Mes erg graag mag; ik vind 'm niet alleen een buitengewoon aardig mens, maar ook een prima verslagenschrijver en een kundige (en in mijn ogen door sommigen zwaar onderschatte) trainer-coach. Toegegeven, die feiten op zich hoeven niet direct een reden te zijn om hem hier te 'belonen' met die *ahum* alom gewilde Foto van de Week-prijs. Nee, wat Stefan in mijn ogen zo uniek maakt, is zijn kameleonachtige veelzijdigheid; hij staat 's avonds net zo makkelijk naast Dames-1 coach Tony van de Velde ons hoogste damesteam te leiden als Tony's assistent, terwijl hij 's morgens vroeg al het minispul van de U12 heeft lopen op te zwepen. Als hij 's morgens 'zijn' Mix U12-2 moet coachen, doet hij dat met net zoveel bezieling, intensiteit en overtuiging als wanneer hij 's avonds -bijvoorbeeld als inval-coach voor Tony- de zaak over moet nemen bij Dames-1. De anonimiteit van de U12 past Stefan met andere woorden net zo goed als de schijnwerpers van Dames-1. Als hij dan -zoals afgelopen zaterdag- tussen de beide uitersten van de U12 en de Dames-1, plots de talentvolle meiden van U16-1 als invalcoach moet 'doen' (en niet voor het eerst dit seizoen), dan weet je al dat zo'n team veertig minuten lang in vaardige handen vertoeft, want vaste MU16-1 trainer-coach Linda Somers is cht niet gek. Linda zal haar eigen team niet zomaar aan de eerste de beste jan doedel overhandigen en zal Stefan nooit onderschatten; je weet dat Stefan zich tactisch zorgvuldig voorbereid en met die tactiek soepel omgaat, wanneer die aangepast moet worden tijdens het steeds maar veranderende wedstrijdbeeld, ht kenmerk van een goede coach. Dat-ie de U16-meiden zaterdag vervolgens naar een overwinning coachet, gun je uiteraard de meiden, maar zeker ook Stefan zelf. Het is m.i. nog slechts een kwestie van tijd voordat Stefan in de BHV dameslijn dezelfde statuur n ervaring zal krijgen, zoals toppers als Linda, Robin en Coen dat hebben, bepaald niet de eerste de besten...


Foto van de Week (17): Aanvoerder in stijl


Roelof stijlvol voorbij wr 'n tegenstander!
(Foto: Ruud Fokke)

Je kon het 'm eigenlijk nauwelijks kwalijk nemen. De boze blik van Roelof Fokke aan het eind van de wedstrijd tegen Flashing Heiloo richting scheidsrechter was natuurlijk wel 'n beetje terecht en begrijpelijk. De beide Heiloose leidsmannen, die het grootste deel van de wedstrijd -eerlijk is eerlijk- voortreffelijk floten, zaten er tegen 't einde van de wedstrijd die de Hoofddorpse van Hal-jongens U20-2 in Het Vennewater afwerkten, 'n paar keer lelijk naast. En wie was daar de dupe van? Roelof. En wie slikte zijn boosheid ook weer meteen in? Roelof. 'n Week eerder kwam-ie al thuis met, diep verstopt in de krullenbol, drie flinke bulten als eieren zo groot. Opgelopen in de wedstrijd tegen de zwaargewichten van Noordkop, want die konden Roelof's lepe insidespel alleen maar afstoppen met een paar venijnig okkenootjes op de schedel. Ook toen keek Roelof even boos, ook toen slikte-ie 'n keer, ook toen was-ie de verstandigste en ook toen ging-ie vervolgens weer doodleuk over tot de orde van de (mid)dag, zich realiserend dat gemekker tegen een al genomen beslissing alln maar ten koste van je eigen spel gaat. Het geeft je dan als coach toch een goed gevoel dat je hem vanaf competitiewedstrijd n terecht tot aanvoerder hebt gebombardeerd. Aanvoerder en k nog eens een voor de ploeg onmisbaar schakelstation, met in zowel de eigen JU20-2 als de JU20-1 het magische nummer 10 terecht fier op de borst. Want in die laatste ploeg mag Roelof, godzijdank, ook regelmatig optreden. Godzijdank, omdat je hem ten eerste natuurlijk elke speelminuut in het eerste gunt, maar k omdat van elke minuut ervaring in het eerste, de JU20-2 alleen maar profiteert. Afgelopen zaterdag was de stijlvolle beheersing van Roelof een bevestiging van zijn terechte leidersrol in de JU20-2; daarom terecht een minstens even stijlvolle foto van hem. En ja, genomen zoals alleen een vader dat kan: niet alleen met een camera, maar vooral met trots!


Foto van de Week (18): Double Teamwork


Mooie stapel mooie meiden in wording!
(Foto's: Tony van de Velde en Ruud Fokke)

Het contrast tussen de kalme wijze waarmee coach Hans Dekker links op de foto loopt en de uitgelaten stapel meiden even verderop, spat zowat van de foto af, maar reken er maar op, dat dit slechts schijn is. Van binnen moeten trots en blijdschap bij Hans om voorrang hebben gevochten, want om zijn Fluor-meiden naar een prachtige overwinning op de koploper te coachen, moet toch voor elke coach een berg voldoening geven. De Meisjes U18-1 is door 'n enkele onbenul eerder dit seizoen eens volkomen ten onrechte getypeerd als "het Niemandsland tussen de Meisjes U16 en de Meisjes U20", daarbij wijzend op de magere resultaten die het team in de eerste competitiehelft haalde. Deze dwaallichten gaan daarbij gemakshalve maar even voorbij aan het feit dat onze MU18-groep ingedeeld is in de MU22-competitie, volgeladen met alleen maar U20- en U22-teams en dus soms wel vier jaar verschil in ervaring, basketbal-gogme en fysieke kracht. Dat deze groep dit seizoen voor het eerst in de capabele handen van Hans Dekker is gelegd, begint in de tweede seizoenshelft langzaamaan zijn vruchten af te werpen, met dus die overwinning op koploper Akrides als (voorlopig!) hoogtepunt en daarom Hans en de meiden als terechte winnaars van de week! Een mooie stapel meiden of een stapel mooie meiden; beide typeringen zullen ongetwijfeld waar zijn, maar feit is wl dat deze typering op bijna hetzelfde moment werd vastgelegd door twee BVH-fotografen op twee verschillende plekken. Dat laatste n de succesvolle interactie tussen coach en spelers/sters, bewijst weer eens temeer, hoeveel er mogelijk is met teamwork...


Foto van de Week (19): Reiger


Een lachende Kelly schuin onder het voorwerp waar het zo vaak om draait voor haar
(Foto: Evi Dekker)

Men neme het onderwerp van uw foto vanuit een lage positie, tenminste op n derde van de hoogte van het te fotograferen onderwerp, waarbij het toestel in een hoek van tenminste 45 graden schuin naar boven wordt gericht, met dien verstande, dat met een dergelijk hoek ook de hoger en achter het voorwerp gelegen basket op een verantwoorde en ethische wijze en als geheel in deze compositie en in het verlengde van...". Affijn, het zou een artikel uit een fotoblad kunnen zijn, maar het niet erg waarschijnlijk dat de maakster van deze foto dit blad ter hand heeft gehad, toen ze afgelopen zaterdag deze prachtige foto van Kelly Loogman nam. Kelly, die zaterdag al weer voor de derde maal dit seizoen als bankster vanuit de Subliem/MU16-1 n etage hoger inviel bij Fluor Infrastructure/MU18-1, was die derde keer net zo succesvol als ze bij de Subliem-meiden zo vaak is. Een mooie tweede plek op de topscoorderslijst die ze als center zaterdag behaalde, was niet voor het eerst dit seizoen en wie Kelly een beetje kent gunt het haar als geen ander. Ze is de stille kracht waar geen enkel team zonder kan, de speelster die je wel degelijk mist als ze er niet is, al was het alleen al vanwege de aangenaam hoge rebound-rate, waar Kelly bijna wekelijks vijandelijke ploegen teistert. Net zoals een reiger in het hoge riet, is Kelly is typisch een speelster die met haar lange benen bijna geruisloos door de verschillende jeugdteams zal waden, om vervolgens doodgewoon in Dames-1 te eindigen. Tegen die tijd zullen onze dames ongetwijfeld een stuk hoger spelen dan nu en dat komt dan mooi uit: dat zal dan ook precies het niveau van Kelly op dat moment zijn, vermoeden wij!


Foto van de Week (20): 20


20, oftewel: twee tieners...
(Foto: Mouk Roest)

Op de bovenstaande foto zien we het duo Kim en Amy Roest, beiden getooid met het zo gewilde nummer tien, beiden in het dagelijkse leven zusjes en ongetwijfeld elkaars grootste vriendinnen, maar beiden op een verdwaalde donderdagavond opeens elkaars tegenstanders in een oefenwedstrijd tussen de Subliem-meiden U16-1 en de Fluor-meiden U18-1 van Hans, gehouden in de grote zaal van het Nova College. Toegegeven, het is deze keer niet echt n foto, maar de twee foto's hierboven hren bij elkaar, zoals Kim en Amy bij elkaar horen, want is het niet een mooi gezicht, dat de strakke koppies vr de wedstrijd, op de onderste foto naadloos lijken over te gaan in lachende gezichten als het allemaal gaat beginnen? Is het ook niet de essentie van het basketballen, dat plezier voorrang hoort te hebben boven al dat serieuze gedoe waar we in het dagelijkse leven al vl te veel mee te maken hebben? En dat Kim en Amy hier zo fraai laten zien, dat zusterliefde het uiteindelijk altijd wint van broedertwist?


Foto van de Week (21): Smullen


Drie duidelijke cijfers...
(Foto: Ruud Fokke)

Na de kritiek op het matig verzorgde uitboxen die coach Ron Ribbelink 'n week eerder richting zijn MoermanBoys uitte, was het afgelopen zaterdag tijd voor veren (zonder pek) en pluimen (de plek laten we in het midden) voor de jongens van Ron en Cor, nadat de nummer twee in de competitie, Oegstgeest, op een heuse appeltaart-uitslag werd getrakteerd. Ok, de ploeg uit de geboorteplaats van Theo Maassen en Jan Wolkers was serieus in het nadeel, want maar zes man konden er in Oegstgeester tenue op de bank plaatsnemen, maar toch... Bij tijd en wijle en dan vooral in het derde kwart was het smullen geblazen met de ene razendsnelle fastbreak na de andere perfect uitgevoerde setplay. Je kunt zeggen wat je wilt over de inzet van de ploeg in sommige andere wedstrijden, feit is dat afgelopen zaterdag voor een volle tribune een aangename wedstrijd werd geserveerd en dat Mitchell voor een even aangenaam toetje zal gaan zorgen in de vorm van een appeltaart, die -zoals de chte kenners allemaal weten- buiten de eigen keuken gewoonweg het lekkerst is bij onze eigen Hoofddorpse Hema, dus smakelijk eten Ron, Cor en de Moerman-jongens; p naar de cake van Annie!


Foto van de Week (22): Zes in het Oosten


Achter vlnr: Niels van der Laan, Amedeo Proto en Rik Wessels
Voor vlnr: Niene van de Velde, Kelly Loogman en Myrthe den Heeten
(Foto: Tony van de Velde)

Ook afgelopen weekend waren er weer enkele "Foto van de Week-waardige" inzendingen te noteren, maar om het bovenstaande groepsportret konden (en wilden) we niet heen. Maar liefst zes BVH'ers en n ex-BVH'er (onze eigen Nick Jurgens die inmiddels in de eredivisie bij BC Apollo de sterren van de hemel speelt!) waren afgelopen weekend in Wychen bij Nijmegen aktief voor de Noord-Hollandse jongens- en meisjes-rayonteams, alle zes keurig verdeeld over twee ploegen van drie, en gelukkig waren ze alle zes ook zo verstandig om even te poseren voor een prachtfoto voor deze rubriek! Van die zes waren Kelly Loogman, Niene van de Velde, Rik Wessels, Niels van der Laan en Amedeo Proto "volwaardige" spelers van hun Rayon-team en werd Myrthe den Heeten als aanstormend jong talent in de gelegenheid gesteld zo af en toe eens te proeven aan het grote werk. Maar als we het verslag van Tony moeten geloven (en er is geen enkele reden dat niet te doen!), dan heeft Myrthe -terecht- veel speeltijd gekregen. Zveel dat wij Myrthe gewoon ook als minstens ven volwaardig beschouwen als de andere vijf; de komende wedstrijden van de TalentCup 2011 voor Rayonploegen zullen dat bewijzen!


Foto van de Week (23): Topklasse!


>MAN (en VROUW!) Mix U12-1 kampioen seizoen 2010-2011!
(Foto: Marc Visser)

Het is niet de eerste keer dat we een kampioensfoto als Foto van de Week hebben gekozen en ls we het doen, is het ook meteen een hele leuke, zoals deze van de MAN consultants/Mix U12-1. De kids hebben hierop gewoon een lange traditie in stand gehouden: de coaches gaan gekleed onder de douche na een behaald kampioenschap! Overigens waren de trainers Jolanda en Stefan, op de kampioensfoto nog -terecht- nadrukkelijk aanwezig, opvallend stilletjes verdwenen, toen het uitgelaten U12-gezelschap zich richting douches begaf... Affijn, er zijn weliswaar ng twee andere kampioenen, maar de eerste, de Mix U12-3 van Ruud en Mitchell Hoekstra, hebben hun kampioenschap tijdens een uitwedstrijd behaald en douchen in een anderman's douche, nee, dat is aan de echte feestvierende BVH'ers niet besteed! Bovendien krijgen de U12-3 kids de gelegenheid wel op 16 april, wanneer Ruud en Mitchell -die zich beiden dan uiterrd van geen kwaad bewust zijn- zich naar de Spectrum-douche laten leiden, omdat de kids daar -zogenaamd- een cadeautje voor hun beide coaches hebben... De andere kampioen, de MoermanBoys, aka de Jongens U20-1, zijn kennelijk toch wat benauwd om zwaargewichten (en dat is natuurlijk gn woordspeling) als Ron Ribbelink, Cor Guldemeester en Ed Rijnshoeven gezamelijk onder de douche te duwen, want hun kampioensfeessie werd afgelopen zondag zeer beschaafd in een wel met ouders, bestuursleden en webmasters gevuld, maar verder leeg Spectrum gevierd. Terugkomend op de bovenstaande U12-1 foto: geniet er maar van, want dit leuke kampioensteam zal volgend seizoen in alle windrichtingen zijn uitgezwermd, al was het alleen maar omdat de drie meiden, Anique, Morsal en Robyn en een meerderheid van de jongens volgend seizoen in de (ongemixte) U14 te bewonderen zullen zijn, terwijl coach Ron en coach Gijs nog met de TC om de tafel zullen gaan zitten om over hn toekomst te brainstormen. Al met al een mooi fotodocument om te bewaren voor ons BVH-nageslacht, met de constatering dat Gijs, Ron, Jolanda en Stefan 'Mission Accomplished' kunnen zeggen!


Foto van de Week (24): Mannen worden weer kinderen


Drie kluivende heeren in den vreemde...
(Foto: Nando van Oostrum)

Echte mannen worden al gauw kinderen als het gaat om sport, zie de hossende oranje-malloten op de diverse buitenlandse campings maar eens, als het Nederlands Elftal weer eens de voetbalgesel over Europa of de wereld legt. De n ziet er in oranje ng beroerder uit dan de ander en gedraagt zich dan vaak ook dienovereenkomstig. Echte mannen velen zich ook al gauw kinderen, als er eten op het spel staat; ze zien een berg kip, denken dat ze die kip alleen maar met hun handen kunnen wegwerken en graaien derhalve zonder gêne in bij voorkeur een family-bucket van 36 hotwings. Zie hierboven de staf van de Jongens U20-1. Met die mobiele telefoons is het soms wat lastig te zien, maar geloof ons: hier zitten van links naar rechts Ron, Cor en Ed, afgelopen zondag gespot in de lokale KFC, na afloop van de (gewonnen) laatste wedstrijd van het seizoen. Deze drie heren geven een geheel nieuwe dimensie aan het begrip 'kind worden'. Je zult deze drie immer ingetogen heren cht niet als een oranje-idioot zien rondbanjeren (althans: niet in het openbaar...) en je zult deze drie welopgevoede heren ook nooit en te nimmer met hun handen in de vette hap zien graaien. Nee, deze drie jongemannen van gevorderde leeftijd strijken gewoon neer in de Kids Area van de KFC om zich weer kind te voelen en werken zo'n bucket wel weg met mes en vork, natuurlijk wl hopend dat niemand ze ziet... Yeah, right, en dat in een tijd van mobiele telefoons met ingebouwde camera in handen van alerte Jongens U20! Hopelijk is Nando volgend seizoen nog welkom in Heren-1...


Foto van de Week (25): Opgestoken vingertje


Nederlanders zijn wterlanders!
(Foto: Hans Dekker)

Ik hoor iedereen denken: daar is-ie weer met een kampioensfoto van onder de douche en inderdaad: daar is-ie weer met een kampioensfoto van onder de douche en niet zomaar n: de HilverdaKooij-meiden van de U14-1 worden kampioen in de hoogste rayon MU16-poule van Noord-Holland! Alleen de Combi Rayon-poule waar onze eigen Subliem U16-1 meisjes semi-landelijk in spelen, zit daar nog boven en dus kan men spreken van een geweldig resultaat van Robin, Edith en hun talentvolle meiden! Dat alln al zou reden genoeg zijn om deze foto de eer van Foto van de Week te gunnen, maar is er ng een reden? Jazeker, kijk maar goed naar de foto en je ziet het vanzelf... Is het misschien dat opgestoken vingertje van Robin, dat zegt "ik heb gewonnen!"? Nou nee, "ikke" zit niet zo in Robin's vocabulaire opgesloten, dan zou het nog altijd "wij hebben gewonnen!" zijn. Is het misschien het opgestoken vingertje van Robin, dat zegt "onze eerste prijs van dit seizoen" om vervolgens tijdens het Noord-Hollands Kampioenschap prijs nummer 2 op willen te halen? Nee, ook niet, want kijk maar naar Myrthe, die twee vingers in de lucht steekt, waarmee ze terecht wil zeggen dat dit de twde grote prijs van het seizoen is, want laten we Lemvig niet vergeten! Is het dan die fles kinderchampagne die er zo verdacht leeg uitziet, is het misschien de schreeuw van Esmee, Kim en Lotte die zowat van de foto afspat of is het soms die mooie, gulle lach van coach Edith? Allemaal geldige redenen, maar nee, het zijn niet de redenen voor deze Foto van de Week-prijs. Het is het gezicht van Robin, die zijn waterlanders de vrije loop laat... Jawel, laat je niets wijsmaken, hij huilt... Robin's tranen maken dit de ware Foto van de Week. En denk nou niet, dat hij door met dat vingertje naar boven te wijzen, wil zeggen: het zijn geen tranen, het is 't douchewater dat voor die zogenaamde tranen zorgt! Nee, nee, Robin lacht n Robin huilt; hij lacht vanwege het mooie succes en hij huilt omdat hij deze meiden aan het eind van het seizoen gaat verlaten voor een zeer verdiend Eredivisie-avontuur en wie gunt hem dat nou niet?!


Foto van de Week (26): Historische dubbelslag


Prachtige foto, maar d prangende vraag die iedereen bezighoud, is: "waar was Domenico eigenlijk?"
(Foto: Cors van der Laan)

Het lijkt er misschien op dat we nu zo'n beetje elke douche-foto als Foto van de Week betitelen, maar dat moet dan maar... Geen lol zo groot als wanneer de coach met kleren en al onder de koude douche wordt geparkeerd en dus zijn de fotografen er als de kippen bij om de lachende gezichten voor de eeuwigheid vast te leggen. De van de Bilt/Jongens U16-1 die hier te zien zijn, dragen coach Jibbe de Goede al twee seizoenen achtereen op handen, maar namen dat laatste afgelopen zaterdag wel erg letterlijk. Jibbe werd door de voltallige groep uit de veiligheid van de cake- en taart-kring in de Spectrum-kantine gehaald en zonder pardoes ondergedompeld in de nu al fameuze douches van onze thuishal. Douche, cake en taart. Dat doet denken aan een kampioenschap en dat is ook zo. Ondergetekende heeft het in een mail aan de JU16-1 groep al een 'historisch kampioenschap' genoemd; een prikkelende omschrijving die de oudgedienden binnen de vereniging in alarmfase-1 zouden moeten doen belanden, want hebben we niet mrdere 'historische kampioenschappen' gehad binnen deze vereniging? Dat hebben we zker! Alleen al het landskampioenschap van onze dames in 1987 was er n en de oudgedienden van deze vereniging zullen er waarschijnlijk ng wel een 'historisch kampioenschap' kunnen noemen. Ik durf in dat illustere rijtje ook het kampioenschap van onze U16-1 jongens te noemen.

Eerst kwam het seizoen 2009-2010.

Vorig seizoen verbaasde debuterend coach Jibbe de Goede met assistent Domenico Proto en de van de Bilt/Jongens U14-1 vriend en vijand door in het eerste half jaar in de U14 competitie als een tiran tekeer te gaan, met uitslagen die soms het verstand te boven gingen. Wie herinnert zich niet de verbijsterende 0-203 op 17 oktober 2009 uit tegen HOC? Om deze orkaan tot bedaren te brengen, bedacht de TC, werd de jeugdige ploeg in de tweede competitiehelft in de Jongens U16-competitie losgelaten, zodat ze op die oudere jongens de tanden stuk konden bijten. Uitslagen zoals die tegen HOC kwamen inderdaad niet meer voor en de tegenstand was aanzienlijk groter, maar de jongens bleven ook in die hogere leeftijdscategorie gewoon doorgaan met winnen. En de IJzeren Wet der Logica zegt: "als je alles wint, wordt je kampioenschap", z eenvoudig is het nou eenmaal. En dus presteerde die JU14-1 groep van vorig seizoen het 'onmogelijke': als JU14-groep kampioen worden in de JU16-competitie. En cht niet de laagste JU16-poule, want dat kampioenschap werd behaald in de op n na hoogste JU16-competitie van het rayon: de CJ6B-poule.

En toen kwam het seizoen 2010-2011.

Vrijwel die gehele talentvolle JU14-groep ging begin dit seizoen over naar de JU16-1, aangevuld met n of twee 'leeftijd-achterblijvers' die al in de vorige "2009-2010 JU16-1" zaten. De eerste competitiehelft van dit seizoen bleek een herhaling van zetten te zijn van vorig seizoen: alles werd ruim, zr ruim gewonnen in de hoogste JU16 rayon-competitie en dus wees de vinger van de TC afgelopen winterstop richting JU18-competitie. Ook dr werd de CJ8B-poule opgezocht met ook dr de hoop van Jibbe, Domenico, de jongens n de TC op meer tegenstand. Alle drie werden op hun wenken bediend, sterker nog: al in de tweede wedstrijd werd met twee punten verschil verloren van Club2000. Twee maanden later werd zelfs van directe concurrent Beverwijk verloren, maar omdat ook Beverwijk niet brandschoon bleef, stevenden beide ploegen op de laatste speeldag bij winst af op een beslissingswedstrijd. En toen waaiden de berichten uit de Blijmer over van het verlies van Beverwijk tegen Club2000, de ploeg die in deze competitie als grijze middenmoter toch zo'n bepalende rol heeft gespeeld. Onze jongens speelden een stroeve wedstrijd tegen laagvlieger Aalsmeer, maar toen het kampioenschap uit de Bijlmer overwaaide, sloeg het team van Jibbe en Domenico alsnog op hol en joeg het de Aalsmeerders alsnog met ruime cijfers het Spectrum uit. Het kampioenschap van dit opmerkelijke JU16-team in de JU18-competitie was een feit.

Het ligt dan ook in de verwachting dat dit team komend seizoen bijna geheel overgaat naar de JU18 en het is dan ook geen toeval dat de TC daar meteen een zwaargewicht als Ron Ribbelink op wil zetten. Met een hogere trainingsintensiteit ligt er nog een hele mooie toekomst voor deze jongens in het verschiet. De gulle, brede lach die van de bovenstaande foto afspat bij Jibbe en de jongens heeft ook iets van opluchting. Een beslissingswedstrijd over 'n maand in Amsterdam was niet iets waar iedereen nou op zat te wachten. Het team kan nu gewoon met vakantie en een paar maanden rusten op de lauweren van dit met recht historische kampioenschap en k op de lauweren die het winnen van de Foto van de Week-titel nou eenmaal met zich meebrengt!


Foto van de Week (27): Afkicken


De man en zijn ijs...
(Foto: Marcel Kruijff)

Gehoord in een verre, afgelegen MacDonalds aan de A2, ergens tussen Maastricht en Geleen: "Ah, mijnheer van de Bilt, was u daar weer? Kom binnen, uw vaste tafeltje maar weer? Volgt u mij maar, hoor..." Het is niet de eerste keer dat we Robin van de Bilt als "alleenstaande" in deze rubriek naar voren haalden, het is ook niet de eerste keer dat we BVH'ers in een landelijke eetgelegenheid spotten en daar de Foto van de Week van hebben gemaakt en het is zker niet de eerste keer dat voedsel en drank als onderwerp wordt gekozen, maar het is wl de eerste keer dat we een (binnenkort) noodgedwongen afkickende "junkie" als Foto van de Week hebben, dus wat is hier precies aan de hand? Na afloop van het succesvolle (want gewonnen) Paastoernooi van Amersfoort, belandde de Meisjes U14-karavaan met coaches, speelsters en ouders bij de plaatselijk McDonalds, alwaar coach Robin zijn meidenspul trakteerde op een onbekend aantal liters McFlurry-ijs. McDonalds is zonder enige twijfel Robin's favoriete eetgelegenheid; dat weten alle huidige U16-meiden, die de afgelopen drie jaar onder Robin's regime in de MU14 door heel Nederland van "Mek" naar "Mek" werden gejaagd, dat weten de vele ouders die in hun auto's met hun kroost regelmatig achter die van Robin aantuften, de parkeerplaats van de zoveelste McDonalds aan de snelweg opdraaiend en dat weten onze bezoekers, want Robin maakt er zelf geen geheim van om na een wedstrijd zo afentoe 'ns een "Mac te pikken". Robin's deelname aan het Noord-Hollands Kampioenschap werd in voorgaande jaren altijd vooraf gegaan aan het jaarlijkse basketbaltoernooi in Landsmeer, inderdaad, dat was niets voor niets het McDonalds Open (dat hij overigens in 2009 zelfs won). Hopelijk wacht hem en de meiden ook nog het Nederlands Kampioenschap, maar zijn traktatie bij de Mac op de foto hierboven, is naar alle waarschijnlijkheid n van zijn laatste handelingen, buiten de wedstrijden om, als MU14-coach. Dat is op zich niet zo heel erg, want Robin blijft gewoon verbonden aan de club, maar hij zal dat doen als coach van de Meisjes U20-1 en laten die nou vanaf komend seizoen de Eredivisie drie jaar onveilig gaan maken met Burger King als supercoole sponsor! Wat deze foto dus in zekere zin uniek maakt, is het feit dat dit zo'n beetje het voorlopige einde is van Robin's openbare bezoekjes aan de McD. Hij zal moeten afkicken van de Big Mac, de Quarter Pounder en de Chicken McNuggets en zich de Spicy Double Whopper, de Big King XXL en de Steakhouse Burger moeten eigen zien te maken. Slechts gewapend met zonnebril, pet en capuchon kan Robin zich nog vertonen in een McDonalds etablissement en dan uiteraard ntje die niet in Nederland (of Denemarken!) staat, want dr kennen ze hem inmiddels allemaal wel. McDonalds Nederland zal Robin's klandizie de komende drie jaar dus moeten missen, maar wie zegt me dat Robin over drie jaar niet 'om' is en we hem dan allang Mr. Burger King noemen??


Foto van de Week (28): Nieuwe oogst


Gestapeld verleden...
(Foto: Jan van de Bilt)

Gespot door onze eigen clubfotograaf voor feesten (Koninginnedagen) en (basketbal)partijen (Greenery/Heren-1 wedstrijden): een stapel verse, rode aarbeien in kratten van the Greenery op de vrijmarkt in Hoofddorp, vlak vr Parfumerie Douglas. Het was natuurlijk geen toeval dat juist Jan van de Bilt als vaste fotograaf van the Greenery/Heren-1 een dergelijke foto nam, want dat doet Jan al enkele seizoenen lang. Rood en groen waren de afgelopen vier seizoenen twee goed passende kleuren, waarbij het groen van de sponsor perfect matchte met het rood van de vereniging. Maar the Greenery stopt na dit seizoen met sponsoring van ons hoogste heren-team. Dat is te betreuren, we hebben immers vier jaar lang een A-sponsor voor een A-team gehad, maar aan alle goede dingen komt nou eenmaal een eind en in dergelijke gevallen begint alles weer van voren af aan en breekt er altijd weer een opbouwfase aan. Dat aan alle goede dingen een eind komt, geldt trouwens ook voor een aantal Heren-1 spelers. De namen die Hoofddorp na dit seizoen gaan verlaten: Simon de Raadt, Fabio van Hooijdonk, Shon Price, Bart Blankers, Jibbe de Goede, Pascal van Alten en Esat Figengl. Deze spelers zullen in het komende seizoen niet meer in het Spectrum als Heren-1 speler te zien zijn. Coach Ron Ribbelink wacht een puzzel-zomer, waarin hij kan werken n en mt een team dat in de steigers staat. Tegelijkertijd zullen ook andere professionals binnen onze vereniging aan de bak moeten; de mensen van de Sponsorcommissie zullen "de voorwaarden moeten proberen te scheppen waarbinnen A-lijn teams als Heren-1 zich op een zodanige manier kunnen bewegen, zodat ze goed voorbereid aan het seizoen kunnen beginnen en de rest van het seizoen optimaal kunnen presteren". In gewoon Nederlands: de SPR-commissie zal nieuwe sponsoren moeten zoeken, iets wat feitelijk het hele seizoen dr wordt gedaan en dus: business as usual... Zo werken die dingen. The Greenery gaat, maar nieuwe sponsoren komen ongetwijfeld wel weer en het mooie daarvan is: die nieuwe 'oogst' kan zich vanaf nu al aanmelden bij onze Sponsorcommissie! Daar zitten de experts Wybo Jurgens, Marc Visser, Jacco van Leeuwen, Frank Jansen en Henk Lammers klaar om voor zowel onze nieuwe sponsor als voor ons nieuwe Heren-1 team de beste deal te sluiten, een deal die ongetwijfeld net zo 'sluitend' zal zijn als die tussen the Greenery en the Gentlemen...


Foto van de Week (29): Brugklaskampioenen


En de pen, hij rustte uit...
(Foto: Hans Dekker)

Stel, je bouwt drie jaar lang aan een team volgens het bekende management-principe: incasseren, navigeren, triomferen: in het eerste jaar leer je om te gaan met de onvermijdbare verliespartijen omdat je jong, nieuw en onervaren bent, in het tweede jaar leer je je weg een beetje kennen met de opgedane ervaring van het eerste (leer)jaar en in het derde jaar kun je beginnen met oogsten. Zo ongeveer verging 't Robin van de Bilt met zijn groep U14-meiden in de seizoenen 2007-2008, 2008-2009 en 2009-2010. In het laatste seizoen werd Robin inderdaad kampioen met zijn meisjes, die hij begin dit seizoen, 2010-2011 dan ook voor het grootste gedeelte over zag gaan naar de MU16 van Linda. Kortom, om in management-retoriek te blijven: bau, business as usual, want dit seizoen zou Robin, samen met assistent-coach Edith Oudshoorn en team-manager Marcel Kruijff, weer beginnen met een vrijwel nieuw team om via een zorgvuldige opbouw ergens over twee-drie jaar weer in de hoogste regionen te eindigen. En nt als je denkt dat het hele basketbal-leven zich volgens dat incasseren-navigeren-triomferen-principe afspeelt, gooit de huidige eerstejaars MU14 roet in het basketbal-eten door kampioen te worden in de competitie n op de Noord-Hollandse Rayonkampioenschappen, ondermeer door de bovenstaande 40-67 zege op Harlemlakers! Je examen halen in het brugklasjaar, je moet het maar kunnen... wat zeg ik, je moet het maar drven en daarom moesten we met z'n allen maar eens diep buigen voor deze geweldige prestatie van de meiden en hun triumviraat!


Foto van de Week (30): 4x2


Vele handen...
(Foto: Tony van de Velde)

Tussen alle -terechte- aandacht die ondermeer de van de Bilt-jongens en de HilverdaKooij-meisjes de afgelopen weken voor hun prachtige prestaties opeisten, is het natuurlijk voor een onpartijdige webmaster ook zaak om de kleinere juweeltjes in de BV Hoofddorp-kroon te laten schitteren. Van de acht kampioenen dit seizoen was Moerman/Dames-2 maar liefst de vierde ploeg die een kampioenschap wist te prolongeren. Na de HilverdaKooij-meisjes, de MoermanBoys en de van de Bilt U16-jongens, wist ook Dames-2 haar vorig jaar behaalde titel dit seizoen een vervolg te geven. Dat gebeurde na een gewonnen beslissingswedstrijd tegen het eerste damesteam van dorpsgenoot Challengers, dat zich in de laatste fase van de competitie verslikte in Sea Devils en zich via een beslissingswedstrijd tegen onze meiden alsnog tot kampioen moest zien te kronen. Dat lukte helaas niet voor de sympathieke meiden uit de andere kant van Hoofddorp. Moerman/Dames-2 speelde mt de U20-meiden Maxime Broekhof, Marcelle Noordanus en Kirsten van Poeteren, die als waardige vervangers van de vakantiegangers Jennifer Schoone en Ilona de Jong optraden. In de hierboven zichtbare pyramide van handen zijn dus ook Jennifer's en Ilona's handen er zker in gedachten bij en heeft een mooie samenwerking tussen jong en oud, tesamen met de ervaren Rachel en Linda langs de kant als deskundige leidsvrouwen, ervoor gezorgd dat we het seizoen met een prachtig aantal van acht competitie-kampioenen gaan afsluiten. Daarmee werd de ietwat ongelijke balans tussen meisjes- en jongens-kampioenen weer enigszins hersteld, want n mix-team (XU12-1) en n meisjes-team (MU14-1) vs vijf jongensteams (JU14-2, JU16-1, JU18-1, JU20-1 en Mix U12-3, in werkelijkheid een uit jongens bestaand team) was tch wat uit balans. De Moerman-dames herstelden die gelukkig een beetje, zodat we tch kunnen spreken over een 'verenigingsbrede' prestatie van onze teams in het seizoen 2010-2011!


Foto van de Week (31): Oranje boven(op)


Hollands-Britse samenscholing: Esther, Krista, Maartje en Lanette
(Foto: Robbert Slim)

Ditmaal geen verheven gedachten, ruimhartige beschouwingen of inspirerende verklaringen om de Foto van de Week te motiveren, maar deze keer vanwege eigenlijk de allerbeste reden: omdat het gewoon het een hele leuke foto is. Drie BV Hoofddorp MU16-internationals met de (Nederlandse) fysiotherapeut van de Engelse MU16-selectie op n foto, die gemaakt is door een Nederlandse vader, kn het tafereel Hollandser? Maartje Knippels, Lanette Kempers en Esther Fokke gingen vorig weekend in Engeland, voorafgaande aan de interland tegen de Engelse leeftijdsgenootjes, op de foto met ex-BV Hoofddorp-speelster Krista van Alten, tegenwoordig werkzaam voor de Engelse basketbalbond als fysiotherapeute van de Engelse MU16-selectie. De foto werd genomen door Robbert Slim, vader van het grote MU16-talent Isabelle Slim, die in het dagelijkse leven uitkomt voor 'buurman' CTO Amsterdam. Oranje speelde in dat weekend twee interlands tegen Engeland en in beide wedstrijden was de Nederlandse ploeg de bovenliggende partij. De ne wedstrijd werd ruim, de andere wedstrijd werd een stuk minder ruim gewonnen tegen een zich hevig verwerende Engelse ploeg. Niettemin waren de meiden het eigenlijk aan hun stand verplicht (als Europees MU16 A-divisie land) om Engeland het nakijken te geven (als Europees MU16 B-divisie land). De meiden sloten een intensief stageweekend af met een bezoek, tesamen met de Engelse ploeg, aan een topwedstrijd tussen een WNBA-team en de Engelse nationale damesploeg. Het was dus het voor Oranje drie dagen lang internationaal topbasketbal opsnuiven en was het voor onze eigen Esther nog eens extra feest, omdat zij als kersvers international op het internationale podium debuteerde. Als dat allemaal geen reden is om lekker Hollands op de foto te gaan en die foto als Foto van de Week te selecteren, wat dan wel??


Foto van de Week (32): Walk like a Leidenaar


De wereld stond ven stil...
(Foto: Mark Supper)

D grote vraag voor deze foto is of MU14 trainer-coach Edith Oudshoorn nu een eigen interpretatie geeft van de hit "Walk Like an Egyptian" (The Bangles) of dat ze 'n nawijzend zwanehalsje voor haar vrije worpen laat zien. Feit is wel dat tegenstanders, medespelers en zelfs de scheidsrechter achter Edith even netjes en beleefd lijken te wachten op Edith's mimespel in een wedstrijd van aanstaand Nederlands kampioen Leiden, namens welke ploeg Edith enkele weken geleden haar kunsten liet zien op de het Groots Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK). Leiden werd de nummer 1 op het GNSK, "Walk Like an Egyptian" was de nummer 1 hit van de Bangles in 1986 en Edith droeg spelersnummer 11; het past allemaal perfect!

5 augustus 2011

Bron: bvhoofddorp.nl
Samenstelling: Webmaster BV Hoofddorp© 1966-2013 Basketball Vereniging Hoofddorp | Disclaimer | Colofoon | Privacy Statement | Email | Sitemap