• Zaterdag 28 mei, dan uiteindelijk de laatste competitie wedstrijd voor de Moerman jongens M18-1. Een uit wedstrijd staat vandaag op het programma. Niet helemaal compleet maar we reizen wel af met een complete groep. Joep is vandaag niet aanwezig en Petijn is helaas nog gebleseerd, maar gaat wel mee om de jongens te ondersteunen. Doordat Max, Steyn en Lloyd mee doen gaan we met 11 man richting Heiloo. De start van de wedstrijd is wat rommelig, omdat de scheidsrechter in zijn eentje is en er nog iemand gevonden moet worden om mee te fluiten. Ondanks dat dit wat tijd kost, gaan de Moerman jongens goed de warming-up in en kunnen we uiteindelijk beginnen.
  Ondanks dat deze tegenstander onderin staat hebben ze thuis tegen ons al laten zien dat ze in ieder geval genoeg energie mee brengen en wel degelijk in staat zijn om een goeie verdediging neer te zetten en ook te kunnen scoren. De eerste aanval spelen we goed door en als de bal weer terug komt bij Patrick schiet hij gelijk maar de eerste driepunter er in. De tegenstander doet eigelijk hetzelfde, waardoor de aansluiting blijft. De volgende aanval, is het ook Patrick die scoort, maar onze verdediging in niet op orde, waardoor de tegenstander in het spel komt en een gaatje slaat naar 10-5. Daarna lukt het Max om op de vrijeworplijn te komen en vinden we de aansluiting weer. Timeout door de tegenstander geeft ook ons de mogelijkheid om de verdediging beter op orde te krijgen. Onze verdediging is nog niet wat het moet zijn, maar aanvallend komen we veel beter uit de time-out. Drie scores van Oscar en een score van Mike geven ons de gezocht voorsprong. 12-15 Maar een drie van de tegenstander en ze sluiten weer aan. Daniel zorgt in de laatste aanval voor een score waardoor deze periode nipt in ons voordeel eindigt. 15-16
  Voorafgaand aan de tweede periode proberen we nog steeds het ritme te vinden dat we vandaag zoeken, de opening is echter voor de tegenstander met een driepunter, Steyn zorgt echter gelijk voor de aansluiting door zijn score. Echter lukt het niet om los te komen, we spelen gewoon te zenuwachtig en zijn te veel opzoek naar onze eigen kansen. Als we de aanval doorspelen lukt het beter, met een mooie backdoor komt Antonio aan zijn score, maar het blijft over en weer gaan. Scorend lukt het alleen goed bij Oscar, maar de makkelijke punten zijn nog ver te zoeken. Lemuel komt met een zeer mooie drive onder de ring tot een score, en met een zeer snelle break komt Neil tot de laatste score en wordt de rust met een klein gaatje gehaald 27-31 (12-16)
  In de rust gaan we opzoek naar de antwoorden, waardoor lukt het ons niet om een goed ritme te vinden in de aanval? We passen onze tactiek aan en besluiten om na een score een andere defence te kiezen. Na iets vertraging door de scheidsrechter, kunnen we dan toch beginnen. In het midden van het veld geeft Daniel het juiste voorbeeld en lukt het ons gelijk om zeer veel druk op de tegenstander te zetten. Echter komen we niet tot scores en missen we eigenlijk het vertrouwen om af te ronden. De tegenstander heeft het ook niet makkelijk, maar het blijft om en om gaan. Een time out moet ons verder helpen, nog een keer zoeken naar het vertrouwen en de hoge energie behouden.
  Dit lukt, Max en Antonio komen gelijk goed door en met de laatste score van Patrick is het kleine gaatje weer gevonden. 48-54 (21-23) De laatste minuten waren wat we aan het zoeken waren, de energie is hoog en iedereen die nu invalt doet goed mee en geeft alles wat hij heeft. Oscar en Antonio vinden nu wel gemakkelijk de score en het team heeft het verdedigend goed voor elkaar. na drie minuten lopen we uit. Niet allen Patrick, maar ook Mike komen in het ritme en vinden de scores. Een goede break van Chris wordt helaas net niet in een score afgerond, maar de werklust van de Moerman jongens is nu wel op orde. Het geloof zit er in en we spelen de tegenstander in deze periode weg. Het lukt niet meer om Lloyd en Chris aan het scoren te krijgen de wedstrijd eindigt in een 59-79 (11-23).

  Coach comment:
  De laatste van het seizoen, met een laatste kwart zoals we al een tijdje proberen te vinden. Trots op het resultaat van deze jongen, een geweldige groep die met elkaar instaat zijn om heel leuk te basketballen. Het was de laatste weken niet altijd gemakkelijk om het vertrouwen in elkaar te vinden en het vrije gevoel te bereiken om via hard werken, lekker te kunnen basketballen. Maar als je dan toch in staat bent om in de laatste wedstrijd met elkaar het gevoel weer terug te vinden, moet je wel concluderen dat het gewoon een geweldige groep is. Op naar volgend jaar, hopelijk een zonder onderbrekingen en zonder blessures.