• Bedankje seizoen 2021-2022 vanuit jubilerende NBB

  8 jun 2022 Beheerder
 • 75 jaar Nederlandse Basketball Bond
 • Vanuit de Nederlandse Basketball Bond, die dit seizoen haar 75-jarig bestaan viert, hebben wij als vereniging onderstaande bedankbericht ontvangen. Een bedankje die wij als vereniging graag willen onderstrepen, want wat zijn wij ontzettend blij met en trots op onze wedstrijdsecretarissen, voorzitter, secretaris, penningmeester, ledenadministrateur, vrijwilligers, officials, trainers, coaches, spelers en toeschouwers, die van basketballseizoen 2021-2022 een memorabel seizoen hebben gemaakt.

  Wij zijn BV Hoofddorp!!

  Met de Finals in Landsmeer, Rijswijk en Den Bosch is er een einde gekomen aan het zaalseizoen 2021-2022. Het was een bewogen seizoen, dat begin september begon met de voorronde voor de Basketball Cup. Tussendoor werd de competitie stilgelegd door de lockdown. Dit laatste heeft de competitie aardig op zijn kop gezet, maar door de flexibiliteit en inzet van wedstrijdsecretarissen, spelers, officials en andere betrokkenen is het ons toch gelukt om seizoen 2021-2022 af te ronden.

  De lockdown heeft een grote impact gehad op het memorabele seizoen 2021-2022. Wedstrijden konden een groot deel van de winterperiode niet gespeeld worden en werden aan het einde van het seizoen ingehaald. Ook de afzeggingen van teams (veelal door coronabesmettingen binnen een team) zorgde voor vele wedstrijden die verplaatst moesten worden. Een enorme klus voor wedstrijdsecretarissen en andere vrijwilligers binnen de vereniging.

  Maar, ook nu bleek basketball in Nederland niet voor één gat te vangen. Door vele uren inzet van iedereen is het gelukt om een heel groot deel van de wedstrijden in te halen. Het resulteerde in een seizoen dat tot begin juni is doorgegaan, maar ook in een seizoen dat voor het eerst in twee jaar, weer kampioenen kent. Het basketbalfeest in Landsmeer, Rijswijk en Den Bosch leek dan ook groter dan ooit.

  Graag willen we iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het fantastische en buitengewone seizoen 2021-2022. Wedstrijdsecretarissen, die tot in de late uurtjes wedstrijden hebben herpland.
  Officials, die aanwezig waren bij vele wedstrijden (ook toen de blessuredruk toenam, is het ons gelukt om het programma te voorzien van officials)
  Bestuurders en vrijwilligers op de verenigingen, die ondanks alle druk en chaos zich onvermoeibaar in hebben gezet om de verenigingen voor te gaan en deze competitie mogelijk hebben gemaakt.
  Trainers en coaches die met veel bevlogenheid en passie hun team beter hebben gemaakt en plezier hebben gebracht.
  En natuurlijk alle spelers, toeschouwers en andere basketballiefhebbers die eindelijk weer mochten doen wat zij het leukst vinden: basketballen!!

  Hoewel de zaalcompetitie nu afgelopen is, hoeven we het basketball zeker nog niet te missen. In de zomerperiode kun je blijven genieten van basketball, tijdens de 3X3NL Tour, het officiële Nederlands kampioenschap 3X3. Op diverse plaatsen in Nederland worden toernooien georganiseerd voor alle basketballiefhebbers!