• Bloedstollende wedstrijd

  10 mei 2022
 • Het beloofde een bloedstollende wedstrijd te worden op 7 mei in de SKWA de wedstrijd M14-2 tegen Lisse X14-2 (VR). Om in de race te blijven om kampioen te worden, moesten we deze wedstrijd winnen. De hele SKWA was verder leeg en wij hadden de grote zaal voor onszelf met veel (eigen) publiek.

  We hadden Rishaan (M14-3) gevraagd als extra speler om met nog enkele andere spelers direct een gat te slaan en we hoopten op een snelle voorsprong van 10 punten. Maar dat viel bitter tegen. Lisse (met enkele oudere spelers) gaf zich absoluut niet gewonnen.
  In de eerste periode had Kibo de opdracht om de nummer 5 van Lisse uit de wedstrijd te houden. Deze speler scoort iedere wedstrijd meer dan 20 punten en is hun belangrijkste speler. Kibo deed dat heel goed, maar het gevolg was dat hij door de scheidsrechters werd getrakteerd op een aantal persoonlijke fouten. In het derde kwart moest hij het veld verlaten met 5 fouten. Maar zijn fouten maakten wel degelijk het verschil voor de overwinning.
  We gingen rusten met een mooie voorsprong van 9 punten.

  Maar heel langzaam haalde Lisse ons in. Tegen het einde van de wedstrijd was het 47-42. Sam (Sem) scoorde tweemaal (51-42) en onze angstgegner nummer 5 van Lisse scoorde ook nog tweemaal (51-46). De laatste seconden werden uitgespeeld en de winst was binnen. Het hele team ging uit zijn dak.

  En respect voor Lisse. Zij speelden een sportieve wedstrijd. En met dank voor de goed leidende scheidsrechters Chris en Mike.

  Zaterdag speelt Lisse thuis tegen Landslake Lions (die ook kampioen kunnen worden). Als Lisse wint, dan zijn wij kampioen. Zo niet, dan moet Landslake Lions nog spelen tegen Gaasperdam. Winnen zij deze twee wedstrijden, dan moeten wij een beslissingswedstrijd spelen tegen Landslake Lions. A.s. zaterdag wordt heel spannend in Lisse voor ons.

  Team: Mike (4 punten), Kibo (3 punten), Tigo, Dean (15 punten), Sam, Timo (2 punten), Danilio (2 punten), Sem (21 punten), Soufian en invaller Rishaan (4 punten).

  De trotse coaches Katinka en Jan.