• BV Amsterdam X14 2 – BV Hoofddorp V14 2

  24 nov 2021 Maria Breur
 • Zaterdag 19 november mogen we weer richting onze hoofdstad. We spelen tegen BV Amsterdam X14 2. Helaas zonder de geblesseerde Cleo en zonder publiek.
  Na een goede warming up en de gebruikelijke afspraken starten we met Rozy, Diora, Sanne, Sofie en Iris. De eerste score is voor de tegenstander. We moeten even wennen aan het snelle ongecontroleerde spel van de jongens van Amsterdam, maar daarna Sanne scoort 2x namens de dames en ook Rozy weet het netje te vinden. Het spel gaat op en neer en we kunnen de rust niet vinden. Gelukkig zijn we wel zorgvuldig in het afmaken. Het eerste kwart eindigt dan ook in een voorsprong van 8-18. Het 2e kwart heb ik de meiden op het hart gedrukt vooral hun eigen spel te spelen en niet mee te gaan in het ongecontroleerde spel van BV Amsterdam. Dit lukte gedeeltelijk. Het lukte de meiden niet om de rust te vinden. Vooral ook omdat het leek alsof we tegen 10 jongens aan het basketballen waren. Het is dat de meiden elkaar intussen goed kunnen vinden en de makkelijke ballen afmaken. Verdedigend doen we het goed dit kwart, de jongens van BV Amsterdam weten maar twee keer te scoren. Eind eerste helft 12-30! (boxscore 4-12).
  De tweede helft maken we nieuwe afspraken. Rust in de aanval, het veld breed houden en rebounden. Helaas heeft de tegenstander ook nieuwe afspraken gemaakt. Vanaf de inbal zijn we het kwijt. We spelen te gehaast, rebounden niet, lopen niet vrij en helpen elkaar niet. We denken het zelf te kunnen oplossen en hebben hierdoor een hoop balverlies, die nu wel door de Amsterdammers verzilverd worden. Zonde en niet nodig. Het derde kwart eindigt in een 26-40 stand. (boxscore 14-10).
  Het vierde kwart startten we beter. Of het komt omdat ze zijn gestart zonder tussenkomst van de coach of omdat ze weten dat ze beter kunnen, ik weet het niet. Diora kan direct naar het bord en wordt foutief afgestopt. Score en bonus. Sofie komt goed door met mooie score met bonus tot gevolg en Rozy is te snel voor de jongens en mag een paar keer coast to coast. Alle meiden doen mee en dat is mooi om te zien. De tegenstander vindt het wel best en kan weinig terugdoen. Een goed herstel voor een slecht derde kwart. We nemen weer wat punten mee naar de training waar we aan gaan werken. We eindigen de wedstrijd met een mooie 32-60 overwinning. (boxscore 6-20)
  Comment:
  Een hele onoverzichtelijke en rommelige wedstrijd, waar ik zelfs als coach van moest bijkomen. De jongens van Amsterdam waren overal en nergens en vooral ongecontroleerd. Als je daar in meegaat kom je niet in je eigen spel. Rust houden en zelf blijven basketballen is dan een must. Dat was best lastig deze wedstrijd. Toch hebben de meiden er met elkaar voor gezorgd weer met een mooie overwinning naar huis te gaan. Een groot compliment aan de dames die het vierde kwart zelf zijn begonnen omdat ik me om de geblesseerde Sanne moest bekommeren (want geen publiek, dus even geen hulp). Iris en Jinte lieten met een luid en duidelijke yell horen dat we niet voor niks naar Amsterdam zijn gekomen. Klasse meiden!!
  Scores:
  Rozy 22, Diora 15, Sanne 12, Jinte 6, Sofie 3 en Fay 2.