• BV Hoofddorp VU16-1 pakt ruime zege tegen Volendam

  13 sep 2020
 • Het was eindelijk weer zover. Het basketbalseizoen zou weer van start gaan en wat hadden we er weer zin in! Vandaag mochten de meiden het op gaan nemen tegen het u16 team van Volendam. Een team waar we nog niet tegen gespeeld hadden dus ook niet echt wisten wat we konden verwachten. In de kleedkamer werd nog even kort besproken dat we hierdoor juist van onze eigen krachten moesten uitgaan en vooral snel en met veel plezier en energie moesten gaan basketballen. Naast de 8 meiden die vast in het team zitten, deden Lotte en Rosalie mee vanuit de u14 waardoor we met 10 meiden van start konden gaan.

  De wedstrijd werd begonnen met Britt, Mara, Lucia, Amber en Linette. Het begin was erg stroef, om het nog maar zacht uit te drukken. Volendam besloot om vanaf het begin tot het einde van de wedstrijd in een hele compacte zone te gaan staan en ja, daar hadden we nog niks mee gedaan op training. Tip vanuit de coaching was dus om in de aanval niet te gaan wachten tot ze gaan staan, maar eerst te kijken of we op transitie konden spelen. Zouden we wel in de aanval komen dan zouden we ook hier snel passen en snijden. Helaas was de uitvoering minder. Laten we zeggen dat het eerste kwart een verlenging was van de warming up :) Het tweede kwart werd gelukkig iets beter begonnen. We speelden veel meer ons eigen spel en konden eindelijk onszelf een beetje losmaken van Volendam. De schotselectie werd al stukken beter en er zat weer een beetje pit in. Ruststand: 28-14.

  In de rust besproken Maria en ik of het misschien een optie zou kunnen zijn om een zone-aanval uit te proberen om toch een beetje door de zone van Volendam te kunnen breken. Aangezien we dit nog nooit op training hadden gedaan was het maar de vraag hoe de meiden dit gingen oppakken. Nou, dat ging fantastisch. De aanval werd goed uitgespeeld en de kansen die eruit kwamen werden ook benut. Het was mooi om te zien dat de meiden niet alleen de uitgetekende lijnen liepen, maar ook keken wat hun verdediger deed en daarop anticipeerde. Al met al was de tweede helft echt heel erg leuk om te zien. In de verdediging waren er wat kleine puntjes die beter konden, zoals het sneller terug sprinten, eerder oppakken van je man en communiceren als je mannetje overgenomen moet worden, maar daar kan gelukkig op getraind worden! Al met al is deze wedstrijd veelbelovend voor wat er nog komen gaat! De meiden doen het super leuk en ze doen het vooral goed als TEAM. Ik ben trots op jullie girls, nu al :) Einstand: 62-30

  Scoreverdeling 

  Isa 1
  Indy 12
  Linette 10
  Britt 7
  Amber 5
  Lucia 18
  Mara 9