• Wedstrijdverslag
 • Dan is het opeens zover, de eerste wedstrijd van het seizoen staat op het programma. Gelijk een uitwedstrijd en al vroeg in de ochtend. Mooi op tijd verzamelt iedereen in de thuishal om op tijd te kunnen vertrekken. Buiten 8 jongens gaat ook een grote groep enthousiaste ouders mee.

  Het warmlopen wordt goed georganiseerd door Siem en daarmee komen we al lekker in ons ritme. Ondanks dat het nog even wachten met beginnen is, wordt toch een scheidsrechter gevonden en kunnen we een paar minuten later toch aan de wedstrijd beginnen. De eerste 5 staan klaar om te beginnen, de sprongbal is al gelijk voor ons, de aanval lukt nog niet gelijk, maar al snel komt Fillipe goed door en zorgt voor de openingsscore met gelijk een goed vervolg. Na 4 scores komt dan ook de tegenstander tot score, maar de volgende is weer door ons. De eerste periode zit erop, prima gestart 2-8.

  Het is tijd voor de mannen van de bank en een mooie rebound wordt goed afgemaakt door Luca en een fraai afstandsschot door Dean zorgt gelijk voor een gaatje. De tegenstander komt terug doordat ze op de vrije-worplijn komen. Maar daarna pakken de jongens het weer goed op en volgt de score van Willem. Ook de tweede periode is prima verzorgd en zorgt een mooie periodescore van 1-6 voor een stand van 3-14.

  In de derde periode gaan de jongens goed door en komt Luca gelijk tot twee scores. Daarna is het de beurt aan de tegenstander maar heel veel gebeurt er scorend niet meer. De wedstrijd wordt wat feller en het is lastig om te blijven basketballen. Met een periode score van 6-3 komt de tegenstander een stukje terug (7-17). Maar ook de 4de periode wordt goed begonnen. Een schot van Dean gaat raak. Na een tegenscore van de tegenstander komen ook Senn en Fillip weer goed door. De laatste score voor de rust wordt gemaakt door Siem. Deze periode liep het weer net even wat beter in de afronding. Met een periodescore van 2-8 wordt de rust gehaald met 9-25.

  In de rust wordt even de tijd genomen om op adem te komen. Het harde werken van de eerste helft heeft hier en daar toch best veel energie gekost. Nog een paar minuten warmlopen en dan kunnen we weer. Maar het is gelijk te zien dat de tweede helft anders gaat verlopen dan de eerste helft. De tegenstander zit er fel op en probeert ons aan alle kanten het scoren te voorkomen. Hier moeten we even aan wennen, het lukt alleen Fillipe om twee keer te scoren. Echter houden we door een prima verdediging de tegenstander op nul (0-3), stand 9-28. De zesde periode opeen we gelijk met een mooie lay-up van Willem, maar daarna volgen ook twee fraaie tegenscores. Maar daarna zijn ook Siem en Senn trefzeker. Met een periode van 6-6 is het mooi in balans tussen de twee teams en gaan we naar de twee laatste periodes met 15-34. De zevende periode is het lastig basketballen want alles wat maar net even te lang wordt vastgehouden, zorgt voor een strakke verdediging van de tegenstander. Die weten wel een paar keer mooi door te komen, behalve na een rake vrije worp van Fillipe komen we niet verder. Periodescore is 7-1 en de tegenstander krijgt weer wat aansluiting tot 22-35.

  Het fysieke spel heeft aan twee kanten zijn impact, waar de eerste helft nog zeer fraai basketbal was te ontdekken komt het nu toch vooral aan op hard werken. Maar wij zijn klaar voor de laatste periode, ook onze jongens laten zeer veel energie zien, en geven de tegenstander geen ruimte. Het mag dan moeilijk zijn om tegen ze aan te vallen, verdedigend houden ook wij de deur dicht. Mede door de inzet van Conner en James komt de tegenstander lastig tot scoren deze periode (4-2). We verliezen de periode dan wel, maar we geven de wedstrijd niet meer uit handen. Eindstand 26-37!!

  Coach Comment:
  Heerlijke eerste wedstrijd, lekker hard werken en ons niet uit het spel laten halen. De zaken die we trainen komen al gelijk terug.
  Moe maar zeer voldaan gaan we richting de volgende wedstrijd. Super om zoveel ouders op de tribune te zien die de jongens aanmoedigen.