• Clinic voor de jeugd door Dames 1

  28 mrt 2021 Beheerder
 • Clinic voor de jeugd door Dames 1
 • Geschreven door:    Kirsten van Poeteren
  Foto's door:             Jan van de Bilt

  Afgelopen zaterdag gaven een aantal speelsters van Dames 1 een clinic aan de jongste jeugd van BV Hoofddorp; de U10, 12-1 en U12-2. 

  Ruim 30 kinderen waren aanwezig op de zaterdagochtend, waar de wind de overhand had en de temperatuur niet erg mee zat. Genoeg redenen om lekker te bewegen! 

  Om 10:00 trapte Britta, Lotte, Jasmijn en Kirsten de clinic af met een warming-up en later sloot Marcelle ook nog aan bij het Dames 1 korps. Deels opdrachten met de U10 en U12 gesplitst, maar hoe leuk is het om deze jonge talenten met elkaar te mixen. Er kwam van alles wat aan bod. Zo werd er wat aandacht gegeven aan het schot, maar ook conditie, partijvorm en kracht kwamen aan bod. In het bos heb je verschillende interessante plekken voor leuke oefeningen. Zo werd er gebruik gemaakt van zowel het veld als het gras, maar ook van een leuke zandheuvel. Het was soms aanpoten, maar het was koud buiten dus de kinderen moesten goed warm blijven.

  Twee uur lang hebben de kinderen verschillende opdrachten gedaan. Plezier en samenwerken was de rode draad van de clinic en dat is zeker gelukt. 

  Zowel de Dames 1 als de kinderen kijken terug op een leuke clinic! 

 • Sfeerfoto Clinic

  Hierboven een sfeerfoto, maar bekijk vooral ook de rest van de foto's in het fotoalbum hiernaast.

  En hier een leuke sfeerimpressie op Instagram.