• Wedstrijdverslag
  • Helaas een game zonder vermelding van scores etc., doordat het tablet aan het einde stoorde. Niet erg want daar gaat het ook niet om bij dit team in het begin van deze competitie. Een team dat gemixt is met enkele tweedejaars die al heel wat bagage heeft meegekregen van Michel vorig seizoen, aangevuld met wat M14 spelers van vorig seizoen, waar je ziet dat dat nog moet wennen om met elkaar te spelen. Er is verschil in fysiek, maar ook in spelinzicht. Zaken waar wij zeker de hele eerste competitie helft mee bezig zullen zijn, maar wat het ook leuk maakt om daaraan te werken en als het goed is resultaat te zien de tweede competitiehelft.

    Het begin is stroef bij de Club 3D mannen, wat natuurlijk niet verbaast. Bij de tegenstander loopt een fysieke explosieve jongen die vooral het verschil maakt, waarschijnlijk de man waardoor Groningen met verlies van rechten speelt dit seizoen. Wij doen aanvallend vanaf een minuut of 5 goed mee en blijven in het kielzog van Groningen wat best kap is van dit jonge team. Verdedigend zijn het vooral zaken die wij zien die heel wat werk nodig gaan hebben om dat goed te krijgen. Lloyd krijgt de taak om de scorende speler te gaan stoppen en die krijgt dat ook voor elkaar. Aanvallend komt er bij ons niets uit de 5 out en gaan wij over naar het enige systeempje wat ons helpt om alleen maar mannen vrij te krijgen of een goede 1-1 situatie. Het helpt ons om mee te doe met Groningen wat wat verder oogt dan ons team. Nils onderscheidt zich aanvallend en houdt ons scorend in de wedstrijd, maar alle spelers komen tot score en dat is goed om te zien. Verdedigend zie je dat fysiek ons soms wat tegen zal werken dit seizoen en vraagt om oplossingen de komende trainingen.

    In de tweede helft zijn er een tiental minuten dat wij even de weg kwijt zijn en loopt Groningen weg naar een verschil van 19 punten. Het lijkt of dat een groot verschil is, maar op het veld is dat niet te zien. Bij Club 3D vallen de schoten even niet, de samenstelling is net even anders en met Lloyd op de bank pakt de nummer 14 van Groningen even zijn kans om er op los te scoren. De laatste minuten brengen de Club 3D mannen het verschil weer terug richting de 10 om met 66-77 de wedstrijd te eindigen.

    Commentaar:
    Helaas geen overwinning zou je zeggen, maar dat zou het doel voorbijgaan. Het doel was om te zien dat de mannen zich zouden weren, zouden durven en hopelijk de beginselen van een helpdefense te begrijpen. De eerste twee zijn zeker gelukt, het derde zal even wat meer tijd kosten is de conclusie. Toch hebben Nick en ik genoten van wat wij aanvallend hebben gezien en zal Nick ongetwijfeld genieten van het onderrichten van de defense aan deze mannen. Leuke en uitdagende taken tijdens de trainingen, maandag is er weer werk aan de winkel voor de mannen. Wilt U ook genieten van deze enthousiaste groep, kom eens kijken zaterdag om 13.00 in het SKWA, daar waar de tegenstanders nog helemaal niet belangrijk zijn !!