• Club van de Week Vriendenloterij
  • Bron: HCnieuws.nl

    Basketballvereniging Hoofddorp is door de VriendenLoterij benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontving daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro. De club gaat het geld gebruiken om basketbalactiviteiten in de zomermaanden mogelijk te maken in de buitenlucht.

    Voorzitter Jochem Somers: “Tijdens de zomermaanden, toen er door de coronamaatregelen niet in een sporthal gesport mocht worden, zijn onze trainers en coaches op eigen initiatief met leden naar buiten getrokken om op speelvelden en in het bos te gaan trainen. We kwamen erachter dat hier veel interesse voor is. Met dit geld kunnen we de spullen kopen die ervoor nodig zijn om deze lessen ook in de toekomst voort te zetten onder de naam: BV Hoofddorp gaat naar buiten.” 

    Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zichzelf aanmelden