• Wedstrijdverslag M16-1
 • Zaterdagmiddag stond de eerste confrontatie met Apollo op het programma voor de Club3D boys. Een team wat heel verschillende uitslagen laat zien, dus moeilijk in te schatten wat te verwachten. Helaas zonder een zieke Benjamin, maar met 8 hopelijk scherpe spelers begonnen we de game. De start was voor de Club3D mannen, die een kleine voorsprong namen doordat de defense van Apollo een gatenkaas bleek. De oplossing die Apollo had voor deze slechte defense was een super felle press en dat had meteen zijn uitwerking want de Club3D mannen grossierden door deze felheid in turnovers en Apollo kreeg hierdoor cadeautje na cadeautje. Een blamerend 16-32 box score was het gevolg.

  In de tussenpauze werd nogmaals uitgelegd hoe deze press op te lossen, maar in het veld leek het wel of geen enkele speler had geluisterd, de turnovers bleven en daarmee ook de tegenscores. Na een time out ging het soms iets beter en als de oplossing er was was er ook met een kleine regelmaat een simpele tegenscore. Meer dan een 20-30 periode is er dan ook niet te vertellen, ruststand 36-62.

  In de kleedkamer werd nog maar eens heel duidelijk verteld dat basketbal een teamsport is en dit soort tegen tactieken dan ook als team moeten worden opgelost, met passing, iets waar de week ervoor duidelijk op is getraind. Hoe graag een deel van het team ook wilde het goed op te lossen de tweede helft, zo bleef een aantal in het veld niet op de juiste manier meewerken en dan is het simpelweg niet te doen. De turnovers bleven en Apollo kon alleen hierdoor het gat groter blijven maken. In hun set hadden ze twee spelers die simpel hun man versloegen en zo tot een goede score konden komen door de pass naar de man van de helper te passen voor een easy lay up, omdat onze tweede helper achterwege bleef. Box score 19-25.

  Het laatste kwart na twee minuten nog maar eens een time out genomen. De turnovers bleven, dus een doel gesteld deze niet meer te maken, verloren was er toch al, dus houdt de bal nu eens simpel in je team !! Helaas moest de counter Petijn aan de slag en die stopte pas bij 16 !!. 16 Turnovers in 8 minuten !! Tsja, periode 21-32, eindstand 76-119.

  Commentaar:
  Lastig verslag, want waar haal je meer positiviteit uit dan de negatieve zaken in zo’n game? Moeilijk te doen, toch de positieve kant is dat wij breaks kunnen lopen en goed ook, mits de beslissingen goed zijn. Deze beslissingen zijn nog niet voldoende, zelfs sterk onvoldoende gezien het aantal turnovers. Iedere training, 3 keer per week hebben wij een drill gebaseerd op deze situaties om tot betere beslissngen te komen, zelfs getraind tegen de M18 1 dus met voldoende weestand. Nu is het aan de jongens om dit beter in te gaan zien en hier serieus aan te werken en bewust aan te werken, dus niet bij ieder commentaar het koppie naar beneden, maar juist het koppie omhoog en begrijpen wat er beter kan en dus ook moet om iedere situatie beter op te lossen, beginnend bij jezelf en in het belang zijn voor het team !! De oplossing ligt er, voor jullie neus, de vraag blijft hoelang duurt dit proces. Volgende week zondag is daar de game tegen Cangeroes in Utrecht om 11.00 uur in de ochtend, ik ben erg benieuwd of wij daar een betere scherpte zien dan in deze game !! Tot maandag het zal een avondje lopen en springen worden !!

  Box:
              1   2   3  4     V   E
  THUIS  16 20 19 21        76
  UIT      32 30 25 32       119

  Scores:
  6 Kibo Noteborn
  6 Lars Breur
  18 Lloyd Sedoc
  0 Sam Dissels
  DNP Benjamin Staring
  2 Jonas Cremers
  25 Nils Veltman
  12 Cody Sisal
  7 Alexandros Magklaras