• Wedstrijdverslag M16-1
 • Zondagochtend om 11:00 speelde we in Utrecht, in een hele koude hal, tegen Cangeroes. Een tegenstander die ook nog geen wedstrijd had gewonnen, dit was de wedstrijd om te winnen. We begonnen goed en kwamen snel op een 4-16 voorsprong. De scores gingen heen en weer, onze 1-op-1 defense was slecht, waardoor ze makkelijk inside kwamen en scoorden. Aan het eind van het eerste kwart stond het 21-26. Aanvallend was het goed, verdedigend was het slecht.

  Het tweede kwart was een beetje van hetzelfde, we speelden de aanvallen goed waardoor we veel inside kwamen. Maar we finishen niet goed genoeg onder de basket en missen veel passes voor lay-ups. We bleven het gehele kwart op 10 punten voorsprong, met een 22-28 box score en een 43-54 ruststand.

  Na de rust begon de tegenstander met een zone defense, we moesten andere oplossingen vinden. In de eerste paar minuten ging dat goed met veel extra passes inside. Daarna werd er weer man-to-man verdedigd. We kwamen ook op een 15 punten voorsprong, maar de laatste minuten van het kwart scoorden we weer wat minder en kwam Cangeroes dichterbij. Periode 21-16.

  Het begin van het vierde kwart waren we niet scherp en kwam de tegenstander voor het eerst gelijk, bij een 70-70 stand. Cangeroes had al na 3 minuten in het vierde kwart 5 teamfouten. De hele wedstrijd werden er heel fouten gefloten, ook omdat we niet goed stonden te verdedigen. Met als gevolg dat 4 spelers 5 fouten hadden aan het eind van de wedstrijd. Na drie snelle scores van de tegenstander stond het 81-77, daarna maakten we het weer gelijk. De laatste paar minuten werden er vrijwel alleen nog vrije worpen geschoten en liep Cangeroes weg bij een 87-82 stand. Jonas maakte het nog spannend met een driepunter maar het was niet genoeg voor de winst. Periode 25-15, eindstand 89-85.

  Commentaar:
  Een zure nederlaag, onnodig en teleurstellend. Teleurstellend in de zin van defense, 89 punten tegen na een week eerder 119 punten tegen is echt niet goed te noemen. Daarnaast 30 persoonlijke fouten tegen, hoewel terecht was dit een game van de refs en niet van de spelers, maar daar ligt niet de oorzaak van het verlies, dat ligt binnen het team. De defense individueel en als team, dat is waar wij hard aan moeten gaan werken mannen, willen wij wedstrijdjes gaan winnen !!

  Box:
                1   2   3   4  V E
  THUIS    21 22 21 25    89
  UIT        26 28 16 15    85

  Scores:
  2 Kibo Noteborn
  3 Lars Breur
  28 Lloyd Sedoc
  4 Sam Dissels
  4 Benjamin Staring
  15 Jonas Cremers
  16 Nils Veltman
  5 Cody Sisal
  8 Alexandros Magklaras