• !BELANGRIJKE UPDATE! Gevolgen nieuwe gedeeltelijke (intelligente) lockdown

  16 okt 2020 Beheerder
 • Corona gevolgen intelligente lockdown
 • Beste leden (en ouders),

  Als vereniging hebben we vanaf de start van het seizoen er alles aan gedaan om de verspreiding van het coronavirus rondom de activiteiten die vanuit de vereniging worden georganiseerd te voorkomen. Helaas zijn ook wij hier met elkaar niet volledig in geslaagd. Met veel kunst- en vliegwerk hebben we toch het grootste gedeelte van alle trainingen en wedstrijden kunnen laten doorgaan.

  Er is veel gaande op het moment, ook buiten de vereniging. Met de nieuwe gedeeltelijke (intelligente) lockdown die de overheid op 13 oktober heeft aangekondigd moeten we met z’n allen de verspreiding van het coronavirus weer onder controle zien te krijgen. Ondanks de aanscherping van de maatregelen mag de jeugd tot 18 jaar blijven trainen, maar wedstrijden spelen in competitieverband zit er voorlopig even niet in voor geheel basketballend Nederland.

  Voor de senioren (vanaf 18 jaar) heeft het bestuur besloten om per direct voor minimaal 4 weken alle trainingen stil te leggen (t/m 10 november). Een lastig besluit, maar alles in overweging nemende naar onze mening noodzakelijk. Na 2 weken gaan we evalueren en het besluit heroverwegen. Een belangrijke reden dat het bestuur heeft besloten om voor senioren alle activiteiten stil te leggen is dat we niet de grenzen van de regels willen opzoeken.

  Wij beseffen ons ook dat deze aanscherping van de maatregelen niet ten goede komt aan onze behoefte om samen te sporten, elkaar te ontmoeten en met onze favoriete sport bezig te zijn. Het belangrijkste bezit blijft echter de gezondheid van onszelf en de mensen om ons heen.

  Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat er als gevolg van deze maatregelen, zo midden in het seizoen, vragen ontstaan over de rechten en plichten van het lidmaatschap van de vereniging en verplichtingen rondom de betaling van de contributie geven we in de nieuwsbrief die op 15 oktober 2020 is verstuurd hier duidelijkheid over.

  Namens het bestuur,

  Jochem Somers
  Voorzitter