• Dames 1 wint in Eindhoven!

  5 okt 2020
 • Afgelopen zaterdag mochten de Dames van BV Hoofddorp afreizen naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen Almonte. Met wederom een bewogen week achter de rug, waarbij speelsters zich niet comfortabel voelen om een wedstrijd te spelen, stond de teller van beschikbare speelsters op 6. Toch werd besloten om af te reizen naar Eindhoven.
  Uiteindelijk kon Lisanne op het laatste moment toch aanhaken en zouden Cor Guldemeester én Linda Somers meegaan om te coachen. Echter, coach Linda nam voor zekerheid haar spullen mee voor het geval dat. Dit bleek achteraf een goede beslissing!

  Met drie auto’s werd er afgereisd en al snel bleek dat wegwerkzaamheden roet in het eten gooide voor een juiste voorbereiding. Om 14:00 uur zou de wedstrijd starten, maar de derde auto met daarin drie speelsters zouden pas 14:05 uur in Eindhoven aankomen. Warming up met z’n vieren en coach Linda toch snel in tenue, kon de wedstrijd met z’n vijven gestart worden. Absoluut geen ideale voorbereiding, maar we zijn met één doel naar Eindhoven gereden: punten mee naar Hoofddorp nemen. Na een aantal minuten gespeeld te hebben stonden de andere speelsters omgekleed bij de bank. Zonder enige warming-up konden zij mee gaan draaien.

  Verdedigend waren we vaak een stapje te laat of maakten wij niet de juiste beslissing, waardoor Almonte wat schoten van buiten af kon pakken. Dit moest een stuk scherper, want we wilden hen niet het vertrouwen geven dat zij in de wedstrijd konden komen. Bij een 13-8 achterstand kwam er een time-out van onze kant. Even weer focussen op de details en wat meer rust in de aanval.
  Na een kwartstand van 18-16 kwam het vertrouwen er bij ons wat meer in en was iedereen nu wel redelijk warm. Verdedigend wat andere afspraken gemaakt en aanvallend soms wat langere aanvallen, om de energie te verdelen. Dit zorgde voor opties die vooral dit kwart goed werden benut door Marcelle! De frustratie bij de tegenstanders begon iets hoger op te lopen, maar voor ons de taak om bij ons eigen spel te blijven en niet mee te gaan in hun frustratie. Met één punt verschil in ons voordeel kon er worden gerust (28-29).

  Na de rust krijgen wij meteen 5 punten tegen, dus weer even een time-out om de run te stoppen. Na een goed uitgespeelde press waarbij Jasmijn bij een open lay-up, vanwege een iets te harde fout van de tegenstanders, het veld moest verlaten was de toon redelijk gezet. Zij zaten nog steeds hoog in hun frustratie en gingen uit een ander vaatje tappen. Het spel werd steeds iets harder, maar de Dames lieten zich niet kennen en gingen door om de punten mee te nemen naar Hoofddorp. Even leek dat Hoofddorp de flow te pakken kreeg met een voorsprong van 11 punten in het vierder kwart, maar niets is minder waar. De thuisploeg wist nog redelijk terug te komen en zorgde voor een spannende slotfase. Met vijf teamfouten voor de thuisploeg (al na 4,5 minuut in het vierde kwart) kreeg Hoofddorp veel kansen vanaf de vrije worplijn, maar het percentage in het vierde kwart lag niet zo hoog (4 uit 12). Gelukkig maakte het voor deze wedstrijd niet uit, want het eindsignaal klonk bij een 58-61 stand op het bord! Het doel is behaald, de punten werden mee genomen naar Hoofddorp.

 • KwartAlmonte Dames 1BV Hoofddorp Dames 1
  11816
  21013
  31420
  41612