• Dames 1 wordt tweede van Nederland!!

  13 jun 2022 Beheerder
 • Dames 1 tweede van Nederland
 • De speelsters van BV Hoofddorp begonnen seizoen 2021-2022 met twee nieuwe gezichten als staf, namelijk Krista van Alten en Andrea Congreaves. Een duo met veel ervaring dus vol energie werd er gestart aan dit seizoen. Helaas al snel twee tegenslagen, Niene van de Velde én Jasmijn Poelstra zagen het seizoen aan zich voorbij gaan door beide een heftige knieblessure.

 • Dames 1
 • Korte terugblik

  ‘De speelstijl van het team zal veranderen en dat zal niet altijd even makkelijk zijn’ werd er gezegd. Na wat wisselend gespeelde wedstrijden werd er vlak vóór de kerst een landelijke lockdown afgekondigd. Heel (basketballend) Nederland kwam stil te staan en ook dit kwam niet ten goede voor de Dames van BV Hoofddorp. Toen zij eindelijk weer op het veld mochten staan werd er onverwachts verloren van Leiden. Dit was niet hoe de coaches het voor ogen hadden dus de koppen werden bij elkaar gestoken: ‘Dit moet anders!’. De Dames waren het met elkaar en de coaches eens en gingen vol goede moed de volgende wedstrijden aan. ‘Wedstrijd per wedstrijd, dan komt de Final4 vanzelf’, zeiden Krista en Andrea al die tijd. En niks is minder waar. Na de winst op Lokomotief, op een donderdagavond, kon er ‘niks’ meer mis gaan en was het alleen nog afwachten tegen wie Hoofddorp de halve finale moest spelen. Dit werd Groene Uilen uit Groningen. Aangezien zij tweede waren geworden in de competitie (en BV Hoofddorp derde) had Groene Uilen thuisvoordeel. De Groene Uilen, waar Hoofddorp alleen op 9 oktober 2021 tegen had gespeeld dit seizoen, was daardoor een redelijk ‘onbekende’ tegenstander. Dus het enige wat de speelsters van Dames 1 konden doen is uitgaan van hun eigen krachten en de krachten van het team. Vol goede moed en goed gevulde auto’s met supporters werd er op zaterdag 4 juni afgereisd naar Groningen. Om 19:15 uur zal deze zenuwslopende halve finale van start gaan.

  De halve finale!

  De speelsters van BV Hoofddorp waren vol van de zenuwen en lieten Groningen doen wat zij graag willen: rennen en schieten. De Hoofddorpers liepen daardoor al snel ‘achter de feiten aan’ en keken aan het einde van het eerste kwart tegen een achterstand aan van 28-15. Tijd voor ‘ons’ spel en vooral niet mee rennen met de tegenstander. Na wat mooie scores van Hoofddorp, maar daar tegenover ook nog steeds de scores van Groningen, liepen wij wat in. Maar het verschil werd niet kleiner dan 6 en rusten de dames uiteindelijk met een achterstand van 8 punten. In de rust werd besproken dat de Dames nog 20 minuten moeten vechten, maar dat de wedstrijd nog niet verloren is. Ook het publiek staat nog met de volle 100% achter de Dames, dat geeft veel energie en geniet daarvan. Met die energie gingen de Dames de tweede helft in en al snel werd het verschil ‘maar’ 3 punten. Helaas was dit nog niet genoeg voor de winst. Waar Groningen vanaf de 35e minuut stagneert met scoren, dendert de Hoofddorpse trein nog even door. Met een 18-0 run in die laatste 5 minuten weten de Hoofddorpers de wedstrijd alsnog om te zetten in winst! Wat een ontlading na het fluitsignaal van de scheidsrechters, zowel bij de speelsters, staf als bij het meegereisde publiek. De vreugde was groots, en terecht!

 • Dames 1 wint de halve finale
 • Finale dag!

  Eén dag rust voordat de finale op maandag 6 juni stond te wachten. Veel ruimte om voor te bereiden was er dus niet, maar als de Dames uit blijven gaan van hun eigen krachten zou dat voldoende moeten zijn. Op tijd reizen de dames af naar Rijswijk, waar het zou gaan gebeuren: DE FINALE! CobraNova was de tegenstander. Een, in tegenstelling tot De Groene Uilen, redelijk bekende tegenstander waar in de competitie nipt werd verloren met 3 punten, dus alles was mogelijk. Na een motivational speech van coach Andrea gingen de Dames het veld op.

 • Dames 1
 • Dames 1 met een moment van bezinning vóór de finale
 • De Altis in Rijswijk was goed gevuld met de meegereisde supporters in rood en wit. Toch hadden de zenuwen de overhand in het eerste kwart en lieten de Dames ook CobraNova snel in hun spel komen en keken snel tegen een achterstand van maar liefst 18 punten aan. Iedereen weet van wat voor achterstand ze terugkwamen in Groningen, dus de wilskracht (en de sfeer van het publiek) bleef er goed in zitten.

 • Publiek bij Dames 1 finale
 • Publiek bij Dames 1 finale
 • Publiek bij Dames 1 finale
 • De wedstrijd werd uiteindelijk tóch nog spannend. De Hoofddorpse Dames hebben zich goed teruggevochten in de wedstrijd, maar konden nog niet de voorsprong pakken. Met nog een goede laatste minuut was er nog een stukje hoop bij zowel het team als de Hoofddorpse supporters. Helaas kwamen de Dames te laat in de wedstrijd en ging de winst, en dus de beker en gouden medaille, naar CobraNova.

  Het is nooit leuk om te verliezen en al helemaal niet in zo'n wedstrijd, maar wat mogen de Dames van BV Hoofddorp trots zijn op dit mooie resultaat. Een paar dagen na deze mooie dag is dat dan ook het gevoel wat overheerst bij het team. Trots op die zilveren medaille en trots op de vereniging die, vooral de afgelopen twee wedstrijden, heel belangrijk zijn geweest voor hen. Het vertrouwen is er en met dat vertrouwen kijkt het team uit naar volgend seizoen, waarin het doel uiteraard die gouden medaille is!

 • Dames 1 bedankt het meegereisde publiek
 • Dames 1 met zilveren medaille en bloemen
 • We zien jullie allemaal graag weer volgend seizoen op de tribunes om de Dames naar die gouden medaille te schreeuwen.

  Tot volgend seizoen!

 • Hieronder kun je finale van de Dames 1 terugkijken: