• Deceptie met bijna-verrassing voor U16-2 meiden

  7 okt 2020 Bert Pol
 • Wedstrijdverslag
 • Afgelopen zaterdag onze tweede thuiswedstrijd, maar wel een midden in de tweede corona-golf en dus op last van Rutte cs geen (thuis)publiek op de tribunes. 

  Niettemin, de meiden hadden er in ieder geval zin in en wel zóveel zin, dat ook twee van onze recreanten op de bank plaats hadden genomen: Elena en Tess zaten gezellig mee te kijken naar hun eigen trainingsmaatjes, die een goede warming-up door aanvoerster Maia uitvoerden én naar de tegenstander van vandaag: Aalsmeer U16-1.

  Deze ploeg won eerder van Beverwijk, waar wij in de eerste thuiswedstrijd weer van verloren, een zware dobber dus, maar dat mocht de pret aan de kant en in het veld niet drukken.


  Bij de coach gingen de ogen echter langzaam in de fronsstand, want zowel de beide scoorders als de beide scheidsrechters waren in geen velden of wegen te bekennen.

  Lang verhaal, kort: die bleven weg en dus werd de wedstrijd met de reglementaire 0-20 afgesloten. Zure gezichten aan de kant, bij beide ploegen, laat dat duidelijk zijn, want ook Aalsmeer keek niet blij.

  Onderling kwamen we overeen dat we toch even een uurtje doorlopende tijd zouden spelen, uiteraard om des keizer's baard, maar beide ploegen waren niet voor niks opgekomen.

  Opmerkelijk genoeg bleef Hoofddorp gedurende de hele wedstrijd heel aardig in het spoor van de betere tegenstander. Wat heet: bij een 24-30 achterstand midden vierde kwart, kwamen m'n meiden nog heel verrassend terug, maar bogen na 'n kleine 60 minuten toch nog het hoofd met 30-32 voor de meiden uit Aalsmeer.

  Quote van de coach:
  \"Het ging nergens om, maar natuurlijk was de wedstrijd voor ons wel belangrijk om de afspraken die we al een paar wedstrijden erin proberen te krijgen, te oefenen: mannetje uitzoeken en deze strak dekken, niet alle ballen door de lucht passen, zoveel mogelijk over de grond en zoek je posities in het veld. Ballen inleveren bij de guards, de paar lange meiden die we hebben onder de baskets om de tweede kansen te benutten dan wel te voorkomen en de schutters op en rond de midrange-plekken.

  We kunnen er over discussiëren dat de tegenstander wat minder gemotiveerd omdat de punten toch wel binnen waren en men de verdedigingsdeur soms open zette, maar dat betwijfel ik; ook Aalsmeer wilde graag winnen en moest in de eindfase nog flink aan de bak om de punten -weliswaar voor de eer- mee naar huis te kunnen nemen.

  Maia was uiteraard weer veruit topscoorster, maar beste 'man' vandaag was Mona, die ik als guard zaterdag soms dingen heb zien doen die een grote basketbalintelligentie verraden, klasse gespeeld, Mona!

  Zaterdag 3 oktober, een gedenkwaardige datum voor de meiden U16-2 en misschien wel voor heel BVH, een wedstrijd wordt gecancelled omdat er geen scoorders en geen scheidsrechters opkomen, bij mijn weten voor het eerst. Ik zal er verder geen woorden meer aan vuil maken, want ik heb de afgelopen dagen al genoeg over me heen gekregen als coach. Vizier op zondag 25 oktober want dan wacht ons weer een flinke kluif in Amstelveen!\"

  Kwartstanden: 8-8, 6-10, 8-8 en 8-4

  Persoonlijke scores:
  Maia Kramer 6
  Mona Allouji, Skye Bien, Roos Majoor, Veronique Vermue 4
  Ellen Akkerman, Layan Allouji, Anneloes Sierat, Yingqi Zheng 2