• Decrowear & Gifts heren 1 pakt overwinning in eerste competitiewedstrijd!

  12 sep 2020
 • MSE-1 tegen Grasshoppers
 • Vrijdagavond 11 september was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd van de Decrowear heren 1. Tegenstander was Grasshoppers heren 2 die vorig seizoen verrassend presteerde in deze eerste divisie. Het heren team van BV Hoofddorp heeft een paar veranderingen ondergaan in de selectie, het is jonger en sneller geworden met verschillende spelers op diverse posities en ook bij de coaching zitten 2 nieuwe gezichten op de bank, of beter gezegd rondom de bank. De oefenperiode bracht een aantal winst en verlies partijen met zich mee, en het was duidelijk dat het basketballend vermogen wat er in de samenstelling zit nog wel wat met zich meebrengt om het op het veld tot uiting te kunnen laten komen.

  De wedstrijd dan!! De mannen van Decrowear begonnen met een sterk eerste kwart. Weliswaar zonder een zieke Kevin van Duuren en de geblesseerden Roald Jansen en Nick Visser, maar de overige spelers waren gemotiveerd en werden aangevuld door de M22 spelers Timo Dolné (18 jaar) en Wout Bergkamp (17 jaar). Met een driepunter van Dexter en een drive van Nando werd vanaf de meet een voorsprong genomen die in de verdere wedstrijd niet meer uit handen werd gegeven. Via 5-0 werd het 11-7 en 19-7 aan het einde van het eerste kwart en was al duidelijk dat wanner de mannen van BV Hoofddorp in de structuur bleven spelen en voldoende druk gaven op de tegenstanders dat het verschil alleen maar groter zou worden gedurende de wedstrijd. Het tweede kwart begon een stuk minder, maar na een time out, waar wat rust werd verzocht en betere beslissingen ging het meteen weer beter om verder uit te lopen naar een 38-19 ruststand na een 19-12 periode.

  In de rust werd even gewezen op de slappere eerste 5 minuten en op de eventuele verwachtingen van wat de tegenstander zou kunnen brengen de tweede helft. Van 38-19 vochten de gasten zich terug naar 40-28 en 46-35 met nog 4 minuten te gaan in dat derde kwart. De Decrowear mannen waren slordig te gehaast in de keuzes die steeds minder en minder werden. Opnieuw een time out om de koppen weer even bij elkaar te krijgen bracht direct weer een betere flow, waardoor het verschil weer naar de 19 punten gebracht werd. Bij 62-43 was het derde kwart over en was de box score dus 24-24, wat niet echt aan de doelstellingen voldeed voor dit team.

  Het laatste kwart werd afgewisseld door mooie aanvallen en veel slordigheden, waardoor het verschil nooit echt veel groter werd dan 28 punten bij 73-45 en dus ook snel weer kon worden terug gebracht door de gasten. Het werd uiteindelijk een duidelijke overwinning die eigenlijk wel wat forser had mogen zijn. Toch was het een goede overwinning met 79-62 na een verloren laatste kwart.

  Commentaar:

  Blij met deze overwinning natuurlijk, en uiteindelijk ook met de punten die duidelijk werden waar nog echt aan gewerkt moete worden de komende weken. Aanvallend hebben we legio mogelijkheden, maar verdedigend moeten wij als team echt nog de nodige stappen maken. Volgende week mogen wij in de uitwedstrijd tegen Crackerjacks laten zien dat wij de eerste stappen in dit proces gemaakt hebben!

  Voor meer actiefoto's, zie de fotoreportage op Flickr van clubfotograaf Jan van de Bilt.