• Decrowear & Gifts mannen voldoen aan verwachting !!

  11 okt 2020
 • Wedstrijdverslag
 • Wat is de verwachting vanavond vroeg ik een insider en de meestervoorspeller kwam door met plus 15.
  Om 21.05 uur gaan we live. Liefhebbers kunnen de wedstrijd thuis vanaf de bank volgen en dat is helemaal niet zo gek bedenk ik me nu ik het verslag uitwerk.
  Er wordt gestart met Rogier, Roald, Bart, Dexter en Nando en de sprongbal is voor ons. Meteen opent Bart de wedstrijd met een driepunter. De volgende aanval is daar Dexter met een ver schot: 6-0. Vervolgens weet Roald inside en op assist van Dexter tweemaal te scoren. Groningen weet inmiddels ook de ring te vinden maar na 5 minuten staat het al 16-6.
  De Decrogift-mannen gaan lekker door met scores van Dexter en Tom die prima vrij komt onder het bord. De aanvallen zijn mooi maar de defense mag wel wat scherper.
  Het eerste kwart eindigt met 28-17.
  Het tweede kwart kent een flitsende start. Tom scoort inside de 30-17 en dan pakt Nick tot driemaal toe de driepunter en is het 39-17. In de defense gaat het wat beter maar Groningen staat toch nog regelmatig op de vrije worp lijn.
  Ondertussen zitten we alweer op de helft van het kwart met een stand van 41-21. Het scoren lijkt te stagneren maar daar is Bart weer die niet alleen scoort maar ook een ijzersterke defense laat zien en het staat inmiddels 50-30. De time out op slag van rust bracht niet de uitgetekende score. Ruststand blijft dus 50-30.

  Wie dacht ontspannen te kunnen zitten voor de rest van de wedstrijd kwam bedrogen uit. Groningen gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam goed uit de kleedkamer. Er volgde een 11-2 run van de Groningers en hoewel de Decrogift-mannen zich goed lieten zien in de aanvallende rebound leverde het weinig punten op. Van 52-41 ging het naar 56-46. Scores van Nick en Niels gaven wat ruimte maar Groningen bleef toch in de buurt met een stand van 62-53 eind derde kwart.

  De eerste score van het vierde kwart is voor ons en als na een snelle time out er een fout gemaakt wordt op een driepunter van Niels dan is het fijn met een 67-53 stand op het bord. Er komt weer energie in het spel maar Groningen geeft niet op. Inmiddels is het met nog 4 minuten te spelen 71-66. Ik denk even terug aan de voorspelling maar twijfel niet als Dexter drie punten bijschrijft en ook Bart zich met de rebound en de score bemoeid.
  Nog ruim 2 minuten zijn er te spelen als Dexter een bevrijdend drietje schiet, stand 80-71 en
  Nando eveneens na een goed uitgespeelde aanval. Uiteindelijk mag Dexter de eindstand op het bord zetten: 85-71.

  Commentaar:
  » begin commentaar
  Als coach zie je zeer goede en solide eerste helft met fases waar je het getrainde terug ziet komen, ontzettend leuk om te zien en dat betaald zich uit in een mooie ruststand. Mooi samenspel waar de spelers elkaar in hun kracht zoeken en vinden wat dit resultaat met zich meebrengt. De tweede helft is iets minder, de 35 punten voor gaan nog wel, maar je ziet dat wij dan meer te traag bezig zijn, verkeerde keuzes ontstaan en de tegenstander gemakkelijk in de wedstrijd terug kan komen met 4 punten in de tweede helft. Zaak om dit te gaan herkennen tijdens een game en het niet te ver te laten komen. Vrijdag is er weer een game, nu voor de beker tegen promo divisionist Cobra Nova, hopelijk kunnen wij een ieder weer voorzien van een livestream, tot dan !

  3 Nando van Oostrum
  25 Dexter Hope
  10 Niels van der Laan
  4 Tom Dekker
  12 Nick Visser
  0 Rogier Drijver
  6 Roald Jansen
  25 Bart Duivenvoorden
  DNP Kevin van Duuren
  DNP Timo Dolné
  DNP Nico Rojas Caton