• Game time!
 • Zaterdagavond mochten de Decrowear mannen aantreden tegen Racing Beverwijk in hun hal de walvis, wie kent hem niet. Racing is net als de Decrowear mannen nog ongeslagen en er zal dus een team zijn die het eerste puntverlies zal lijden. De mannen hebben goed getraind en woensdag kon er zelfs weer eens compleet getraind worden. Helaas was er donderdag het nieuws dat Kevin zeker nog niet speelklaar is. Met Timo als vaste banker zou er begonnen kunnen worden met 9 man, maar…helaas, Bart was te laat omdat er een evenement uitliep waar hij aan het werk was. Met 8 dus starten, en rond 20.10 uur zou Bart aan moeten kunnen sluiten. Het begin was lastig, we kregen enkele simpele scores tegen maar voor de rest stond het verdedigend best goed, alleen viel er van onze kant in de eerste minuten nog geen bal in. Zoals gezegd stond de defense voor het overgrote deel goed en een lage box score was het gevolg, 12-9.

  Het tweede kwart er dus nog iets harder tegen aan en blijf de opties nemen, schoten zullen gaan vallen en ook de drives moeten goed afgerond gaan worden. Het verschil loopt op tot 7 puntjes, maar de Decrowear mannen blijven continue in het spoor en je ziet langzaam aan dat de modus gevonden word. Niels maakt nog een drietjes en met 4 punten verschil word dan de rust bereikt bij 32-28, na een 20-19 periode.

  In de kleedkamer word nog eens besproken hoe wij de defense nog strakker kunnen aanpakken om daar het voordeel uit te halen via breaks en goede schoten te kunnen vinden. Het eerste drietje is voor Beverwijk, maar dan nemen de Decrowear mannen het heft in handen. De defense word zoals afgesproken goed uitgevoerd en wij krijgen daardoor zeker de betere opties. Bij 37-37 lopen de Decrowear mannen iets uit en blijven vanaf dat moment op voorsprong spelen. Zij blijven als team verdedigen en vechten met elkaar voor iedere bal. Een keurig 11-20 periode zorgt voor een 7 punten voorsprong aan het begin van het vierde kwart.

  Nogmaals kort aanhalen dat dit de modus is die wij nodig hebben. De mannen houden iedere defense het energielevel hoog en Beverwijk blijft lastig tot score komen. Wij blijven aanvallend constant en veel spelers komen tot scores, waardoor de voorsprong blijft en zelfs iets uitloopt. De eindstand komt op 56-68, na een 13-20 box!!

  Commentaar:
  Een heerlijke overwinning, die als team behaald is. Goede voorbereiding en in de game elkaar zoeken en vinden zorgt ervoor dat 5 spelers in de dubbele cijfers kunnen eindigen en dat si als tegenstander lastig te verdedigen. Nando terug op de guard helt zeker in de snelheid bij omschakeling, en Tom Dekker kon zijn eerste minuten na een blessure weer pakken, dus wij worden langzaam aan steeds completer. Volgend weekend een dubbel, met op vrijdagavond thuis de game tegen MBCA om 21.00 uur in het SKWA voor de competitie en zaterdagavond uit in Vught tegen Octopus voor de beker, ook daar gaan we weer voor de winst, tot vrijdag !!


  Box:
              1   2    3   4   V  E
  THUIS  12 20  11 13      56
  UIT        9 19  20 20      68

  Scores:
  15 Nando van Oostrum
  0 Timo Dolné
  10 Niels van der Laan
  2 Tom Dekker
  12 Nick Visser
  11 Rogier Drijver
  0 Mitchell Hoekstra
  16 Bart Duivenvoorden
  DNP Kevin van Duuren
  2 Tom de Leeuw