• Op een doordeweekse trainingsavond mogen we spelen voor de beker tegen BV Almere 36ers. Kijken of het verkregen thuisvoordeel de winst oplevert. Helaas zonder publiek.

  De wedstrijd wordt gestart met
  Nando, Bart, Timo, Niels en Mitchell.
  Sprongbal is voor Bart maar de 1e score is voor de 36ers.
  Eerste aanvallen lopen stroef terwijl de tegenpartij van zich laat horen vanaf de bank en een hoop energie brengt. Na 2,5 minuut opent Niels de score voor de Decrowear mannen en is het 2-4 en ook het drietje na 4 minuten is van zijn hand: 5-6.
  Ook de 3e score is van Niels, een drietje met nog ruim 4 minuten te spelen. Het gaat wat beter lopen in de aanval. 2 wissels inmiddels en de stand 10-10. Nu is het Nando met een inside score. Bij 12-10 volgt dan de time out van Almere. Er is dan nog 2 minuten te spelen in het 1e kwart. Tom D. voor drie. En dan score met fout voor 36ers. Stand is 15-12 als Nick ook drie punten scoort in laatste minuut . De tegenstander is niet gelukkig met schoten. Kwart 1: 18-12

  Tom, Joep, Rogier, Nick en Tom D. starten het 2e kwart.
  Het is 18-14 na 1,5 minuut. Tom D. Scoort dan met midrange schot gevolgd door een goede break opgezet door Joep en via Tom keurig afgemaakt door Nick. Zo zien we ze vaker op de training. Uitgelopen tot 22-14 en weer een time out van Almere.
  Wederom mooie aanval afgerond door Nick. En hij gaat door met een driepunter: 27-16 en schot van 36ers maakt 27-19.
  Niels benut 2 vrije worpen en het is 29-19.
  De wissels pakken goed uit. Team blijft solide. Dit had ik misschien niet moeten schrijven.
  Nog 3 minuten: alleen vallen de ballen niet in de aanval. Maar daar brengt Bart op het eind verandering in met een kermisbal in laatste seconde van de aanval om vervolgens het kwart af te sluiten met een driepunter. Rust: 34-23.

  Tom D, Nick, Nando, Bart en Niels gaan van start in het derde kwart.
  Eerste schot is van 36ers voor 34-26 en dan zet Tom D 37-26 op het scorebord. De Decrowear mannen zijn enkele malen wat slap in de rebound maar daarna snel weer bij de les in de defensie.
  Na 3 minuten volgen er 2 benutte vrije worpen door Niels waarna Bart later bij fout op schot helaas maar 1 van alle vrije worpen raakt: 40-28.
  Dan volgt er een rommelige fase. 36ers scoren vanaf de vrije worp lijn. Spel wordt wat fysieker. En de stand wordt 48–35 door schot van Tom en driepunter 36ers.
  De coach van 36ers spreekt de scheidsrechter nog even terwijl Joep scoort met een vrije worp. Laatste score is voor 36ers: 49-37 eind 3e kwart.

  Rogier, Tom D., Timo, Mitchell en Joep starten en Tom D. scoort direct gevolgd door Joep met een driepunter: 54-37.
  Goede inside pase op Mitchell en 2 vrije worpen raak. Dan Timo die scoort met een driepunter. Gevolgd door een afstandsschot van 36ers. Ze blijven energie geven.
  Decrowear mannen moeten nog 5 minuten scherp blijven willen ze doorgaan voor de beker.
  Er wordt lekker doorgewisselt. Een makkie zal de conclusie van de coach zijn schat ik zo in.
  Mooie snelle aanval met tip in van Bart: 61-43.
  Time-out wederom van Almere en dan nog 3 minuten te spelen. Tegenstander blijft gaan maar een goed uitgespeelde aanval eindigt in een score van Tom D.: 64-48.
  Tom D. gaat door met score and 1. En zijkant voor de laatste 35 seconden. Niels scoort nog een driepunter en dan is deze bekerwinst een feit.
  Eindstand: 70-48

  Decrowear mannen: gefeliciteerd!


  Commentaar:
  » begin commentaar
  Door in de beker, nu maar eens kijken wie wij geloot krijgen. De winst was mooi en als team behaald, lekker door kunnen wisselen, zonder dat er een echte duidelijke verslapping viel te noteren en dat is uiteindelijk wat je wilt. Nu twee weken toewerken naar de volgende competitiewedstrijd die zal zijn op 10 december thuis in het SKWA tegen BV Amsterdam, let’s go !!


  Box:
  1 2 3 4 V E
  THUIS 12 11 14 11 48
  UIT 18 16 15 21 70

  Scores:
  2 Nando van Oostrum
  5 Timo Dolné
  19 Niels van der Laan
  4 Joep Dolné
  14 Tom Dekker
  10 Nick Visser
  0 Rogier Drijver
  4 Mitchell Hoekstra
  8 Bart Duivenvoorden
  DNP Kevin van Duuren
  4 Tom de Leeuw