• Zaterdag 20-11-2021 een wedstrijd voor M16-2 in de SKWA tegen het laag geklasseerde BC Flying Oost M16-1 uit Amsterdam. Milan en Jesper waren er niet bij. Dus een team van 8 spelers en wat makkelijker te wisselen als een bank met 5 spelers. We begonnen de 1e periode al snel met een achterstand van 4-6. Voorzichtig ging het de goede kant op. Na het 1e kwart hadden we een hele kleine voorsprong (16-14).
  In de 2e periode ging het twijfelachtig. Men wist elkaar niet echt te vinden, vele schoten gingen mis en af en toe zat er een kermisbal tussendoor. We gingen rusten met een lichte voorsprong van 23-19.
  In de rust kregen de mannen een lichte uitbrander. Men moest beter verdedigen en geen schoten afvuren vanuit posities die zelfs Michael Jordan gemist zou hebben.
  En ja, dat hielp. Al snel liep men uit tot 40-21. Voor wie goed kan rekenen: de tegenstander scoorde slechts één keer in de 3e periode. En dat komt voornamelijk door onze gretige verdediging.
  De 4e periode ging goed. De aanvallen waar vaak snel, maar dat resulteerde niet altijd in een score. Alexander had al 3x een driepunter misgeschoten, maar in het 4e kwart werd zijn schot toch beloond. Daniël scoorde in de laatste paar minuten trefzeker 4 punten. En Yorian verdedigde als een kanon. Hij is boven de 1.90 m., breed en laat zich niet wegzetten door de tegenstander. Eigenlijk speelden ze allemaal super.
  De tegenstander scoorde in het 4e kwart 5 punten. Vooruit dan maar. Eindstand 54-26.
  Alexander was dit keer topscoorder met 13 punten, Yorian 12, Daniël 9, Tani 8 (had niet echt zijn dag wat betreft scoren), Wiebe 6, Jelmar 4 en Alex 2. Rik scoorde niet, maar is voor de tegenstander een lastige verdediger.
  De volgende wedstrijd is op zaterdag 4 december in Heemskerk tegen Mapleleaves M16-1. Dit is een team wat speelt met ‘verlies van rechten’ (VR) en is onze grootste concurrent. Als we winnen dan is de kans groot dat we periodekampioen zijn omdat de VR teams niet meetellen.
  In januari wordt de competitie opnieuw ingedeeld en spelen we hopelijk tegen een beetje gelijkwaardige teams.