• Seizoensopening 11 september 2021 - Clinic door Dames 1
 • Op 11 september was het dan eindelijk zover. Op feestelijke en spetterende wijze werd het basketbalseizoen bij BV Hoofddorp geopend. Er was een mooi en vol programma samengesteld voor alle jeugdleden.

  De dag begon met een leerzame clinic van ons Dames 1 team aan de jongste jeugdteams (u10-u12-u14). De kinderen leerden fundamentals en maakten op deze wijze meteen kennis met de speelsters van ons veelbelovende dames team. Als afsluiting werd voor een versnapering met limonade gezorgd.

  Daarna kon de jeugd de oefenwedstrijd van de dames tegen BC Utrecht Cangeroes (uitkomend in de eredivisie) vanaf de tribune aanschouwen. De jeugd kreeg een unieke kans om eens in de kleedkamer bij de wedstrijdvoorbereiding te zijn en op te lopen met het team bij het voorstellen van de speelsters. Na het 1e kwart van de wedstrijd zette voorzitter Jochem Somers Irene Sloof in het zonnetje met haar behaalde resultaat op de Paralympics in Tokyo met de gouden plak voor de rolstoelbasketbalsters.
  De jeugdteams van u14 kregen tijdens de wedstrijd een observatie opdracht, zodat zij leren gericht naar een wedstrijd te kijken. Uiteraard kon de winnaar rekenen op een mooi NBA T-shirt.

  n de rust van de wedstrijd zorgde het beste dansteam uit de Haarlemmermeer voor een spectaculair optreden. Zij kwamen met maar liefst 40 dansers het publiek vermaken.

  Nadat de stofdampen van de dames waren opgetrokken, was het de beurt aan de heren. Ook hier werd een zeer leerzame clinic verzorgd door het andere vlaggenschip van onze vereniging. Dit keer was de oudere jeugd (u16-u18-u20) aan de beurt. De clinic werd gevolgd door een oefenwedstrijd, die eenvoudig werd gewonnen, gecoacht door Cor Guldemeester en assistent Michel Dolne.

  Na de clinics en wedstrijden was het nog lang gezellig in onze fijne kantine van First Place.
  Kortom: een geslaagde seizoensopening.

  Foto's - met dank aan clubfotograaf Jan van de Bilt
  Kijk hier voor meer foto's van de clinic van de Dames 1 aan de jongste jeugdteams en hier voor de foto's van de oefenwedstrijd van Dames 1. Je kunt de foto's hier gratis downloaden.

 • Seizoensopening 11 september 2021 - Clinic door Dames 1 - Foto impressie
 • Seizoensopening 11 september 2021 - Clinic door Dames 1 - Foto impressie
 • Seizoensopening 11 september 2021 - Clinic door Heren 1