• BV Hoofddorp V14-2
 • Afgelopen donderdag 9 mei was het dan zover: de 2e editie van het Basketballvereniging Hoofddorp Hemelvaartstoernooi. Na het grote succes van vorig jaar, wist de organisatie het zeker; dit is een traditie die we willen voortzetten! Juist voor de ‘B-lijn’ teams wordt namelijk maar zelden een toernooi georganiseerd en het basketbalseizoen eindigt vaak al in de maand april.

  Bekijk hier alle foto's die clubfotograaf Jan van de Bilt heeft gemaakt:
  Ochtend  -  Middag

  In december begonnen al voorzichtig de eerste voorbereidingen. Het kernteam, bestaande uit Evert-Jan de Raadt, Jan van de Bilt, Marjolein Spelde, Cindy Kapteijn en Michael Prinsen, kwam bijeen om ervoor te zorgen dat deze editie nóg gesmeerder zou verlopen als vorig jaar al het geval was. Eind januari ging de uitnodiging naar tal van verenigingen verspreid door het hele land en werd het bericht geplaatst op de toernooi website van de NBB. Al snel volgden de eerste aanmeldingen, net als vorig jaar vanuit alle hoeken van Nederland, met dit jaar teams uit:

  -        Zeeland: Souburg
  -        Noord-Brabant: Geldrop
  -        Utrecht: Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Driebergen, Leerdam, Leusden, Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein
  -        Zuid-Holland: Oud-Beijerland, Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Katwijk en Rijswijk

  Maar uiteraard ook dichter bij huis, nl. Zwanenburg, Zandvoort, Aalsmeer en Haarlem. En niet te vergeten 9 van onze eigen teams.
  In totaal maar liefst 32 teams.

  Met alle leringen van voorgaande editie, was er dit jaar een apart ochtend- en een apart middagprogramma. Ook was het wedstrijdschema en alle uitslagen te zien in Tournify, gemakkelijk te openen in zowel de Tournify App als elke willekeurige web browser. En, met de hulp van Ralph de Groot, was het wedstrijdschema ook te volgen op het grote scherm in de sporthal, inclusief de logo’s van de verenigingen die het tegen elkaar opnamen.

  In alle vroegte werden de velden voorbereid, de aanmeldtafel in gereedheid gebracht en een strategische plek voor de medewerkers van het Rode Kruis van de EHBO post gevonden. Eén van de eerste teams die zich meldde was het team EBCG uit Geldrop, vlakbij Eindhoven. Zij hebben waarschijnlijk hun wekker het vroegst van allemaal moeten zetten.

  Stipt om 9.00u stonden de eerste teams, inclusief scheidsrechters en tafelaars er klaar voor. De eerste poulewedstrijden nog een beetje onwennig, maar al snel liep het op rolletjes. In 4 poules werd er gestreden om een plekje in de finale.
  In de poule van X12 ging de finale tussen BV Hoofddorp X12-2/3 en BV Aalsmeer X12-3 en ging BV Hoofddorp er met de beker vandoor.
  In de poule van M14 – 4e divisie was het erg spannend tussen BV Hoofddorp M14-3 en EBCG M14, maar trok ná verlenging BV Hoofddorp aan het langste eind.
  In de poule van M14 – 5e divisie was BC Shooters M14-1 uit Bunschoten-Spakenburg in de finale ZBV The Lions M14 uit Zandvoort de baas.
  En in de poule van V14 kwam Crackerjacks V14-1 uit Amersfoort als winnaar uit de strijd tegen Sportiff Grasshoppers V14-2 uit Katwijk.
  De winnaars werden gehuldigd door onze eigen voorzitter Jochem Somers en op de gevoelige plaat vereeuwigd.
  Winnaar of niet, alle deelnemers gingen sowieso naar huis met een medaille als aandenken aan het toernooi.

 • Kampioen V14 - Crackerjacks V14-1
 • Kampioen M14 - 5e - BC Shooters M14-1
 • Kampioen X12 - BV Hoofddorp X12-2-3
 • Prijsuitreiking ochtendprogramma - Prijzen en Jochem
 • Kampioen M14 - 4e - BV Hoofddorp M14-3
 • Met hernieuwde energie start om 13.30u het middagprogramma. De iets oudere jeugdteams van U16 waren er helemaal klaar voor om er een sportieve middag van te maken, vol mooi samenspel, afstandsschoten, strak verdedigen en niet te vergeten een hoop plezier.
  Na de spannende poulefase in elk van de 4 poules, ging het op veld 1 in de poule van M16 – 4e divisie om 16.30u tussen Hot Pepper Heat M16-2 en BV Hoofddorp M16-3, waarbij de Zwanenburgers de beker in de wacht sleepten.
  In de poule van M16 – 3e divisie was Sportiff Grashoppers M16-1 de duidelijke nummer 1 na de poulefase, maar was het nog even spannend wie de nummer 2 zou worden, het Rijswijkse Lokomotief M16-2 of SVO Basketball M16-2 uit Leidsche Rijn Utrecht. Na een geïmproviseerde verlenging werden het de Utrechtenaren die de finale mochten spelen, maar daarin hun meerdere moesten erkennen in de Grasshoppers uit Katwijk.
  In de poule van M14 – 3e divisie wist Jump IJsselstein X14-1 onze eigen BV Hoofddorp M14-2 van de winst te houden en tot slot werd in de gemixte M16/ V16 poule Flax Field Fighters X16-1 uit Hendrik Ido Ambacht de winnaar na een finale tegen Triple Threat M16-3.
  Vlak voor de prijsuitreiking ging het zaallicht uit (timer) en werden de winnaars na ontvangst van de beker buiten in het zonnetje op de foto gezet door onze clubfotograaf Jan van de Bilt.

 • Kampioen M16 - 3e - Sportiff Grasshoppers M16-1
 • Kampioen M14 - 3e - Jump IJsselstein X14-1
 • Kampioen M16 - 4e - Hot Pepper Heat X16-2
 • Triple Threat M16-3 met medailles
 • Een toernooi kan niet plaatsvinden zonder scheidsrechters en tafelaars, dus bij deze ook nogmaals onze speciale dank aan onze eigen scheidsrechters Rosalie, Rozy, Bébèl (die helaas door een enkelblessure uiteindelijk toch niet kon fluiten, maar er wel was), Bas, Naut, Chris, Boran en de met de teams meegereisde scheidsrechters. Natuurlijk ook de spelende teams zelf bedankt voor het tafelen.

 • Chris
 • Rosalie
 • Meegereisde scheidsrechter
 • Rozy
 • Wij kijken vol genoegen terug op een heel geslaagd Hemelvaartstoernooi en weten zeker dat het ook volgend jaar weer een doorslaand succes wordt. Dus zet ‘m maar vast in jullie agenda:

  29 mei 2025 (Hemelvaartsdag)!!