• Zaterdag de elfde van de elfde, om 10:15 uur vertrokken wij met elkaar vanaf het SKWA voor de uitwedstrijd tegen Noordkop Den Helder. Helaas waren Conner en Siem afwezig en moest de 12-2 gelijktijdig spelen. De uitdaging om met 6 spelers de klus zien te klaren. Mooi om te zien dat er aan support geen gebrek was, ik heb meer ouders van Hoofddorp dan de tegenstander geteld!

  Na een korte warming up op een gladde vloer bleek de focus van het team direct goed, het begon al met de yell die de jongens hadden bedacht: one, two, three…. win! En ja, de sprongbal die was direct voor de Hoofddorpse jongens. In de eerste twee periodes stond het vizier nog niet helemaal op scherp. Zoals afgesproken werden wel lay-ups gelopen, maar deze troffen nog niet altijd doel. Dit gold gelukkig ook voor de tegenstander. De jongens stonden verdedigend goed bij hun man. Luca en Filip wisten daardoor een paar keer de bal te onderscheppen en met een break naar de basket te gaan. Na de eerste twee periodes stond het 0-10 voor onze jongens.

  Aan de jongens 2 tips meegegeven; 1. het rebounden verdedigend moet beter, anders gaan de afvallende ballen in de herkansing erin en 2. pass de bal naar voren in plaats van dribbelen in de drukte. Het rebounden liet James direct zien in de 3e periode, hij pakte meerdere keren de aanvals- rebound en beloonde dit met een score. In de verdediging duurde het nog even voordat iedereen scherp was. In de aanval werd het passen goed uitgevoerd, gingen de jongens beter vrijlopen in de ruimte en door meerdere jongens werd de lay up of bal onder het bord goed afgemaakt. In het vierde kwart werd de vermoeidheid bij de jongens zichtbaar. De snelheid in de passing ging eruit en er werd niet meer tot aan het bord gespeeld. Vaker werden schoten genomen rondom de bucket, maar zonder succes. Verdedigend wisten de jongens het goed dicht te houden, mede door goed bij hun man te blijven en de rebounds te pakken. Ruststand 4-24.

  Voordat de jongens op de bank zaten was er collectief behoefte aan water en het zweet was goed zichtbaar! Na een korte rust werd onder aanvoering van Filip het warmlopen voor de 2e helft gestart. Water en rust hadden de boys goed gedaan, want aan het verzoek scherp en goed te beginnen werd direct voldaan. Lay-ups werden weer gelopen tot aan het bord. Luca kwam hierdoor voor de tweede keer deze wedstrijd weer op de vrije worplijn, helaas geen score. In de verdediging werden rebounds gepakt, maar we maakten ook enkele fouten, waardoor de tegenstander op de vrije worplijn kwam of een score pakte. Belangrijk verbeterpunt is de in de verdediging laag en goed bij je man te blijven en mee te doen bij het uitboxen en de rebound. Einde 6e periode was het 9-36.

  In de 7e periode begonnen onze jongens minder scherp in de verdediging, maakten een fout en de tegenstander schoot de vrije worpen en eerste volgende twee scores direct raak. De tegenstander kwam dit kwart tot totaal 7 punten. Gelukkig bleven de jongens in de aanval de afspraken opvolgen over passen naar voren en meer de breedte van het veld gebruiken. Hierdoor gingen onder andere Luca en Willem met mooie acties goed naar het bord, die Willem en Filip naast een score ook een bonus vrije worp opleverde…., helaas werden deze niet gescoord. In de laatste periode hadden de jongens nog genoeg energie om 12 punten te scoren en geen scores tegen te krijgen. Eindstand: 16-60.

  De jongens hebben als team goed samengespeeld, de aanwijzingen werden opgepakt en vooral het plezier straalde er vanaf, klasse! Belangrijkste punten om aan te werken zijn verdedigend laag en voor je man blijven en de rebound. Aanvallend en vooral bij de vrije worpen de verbetering van het schot wat betreft techniek en rust.

  Hopelijk zijn Siem en Conner snel hersteld en kunnen zij weer aansluiten bij de trainingen en wedstrijden! Op naar de thuiswedstrijd a.s. zaterdag 18-11 om 11:00 uur in het SKWA tegen Amstelveen!