• Hoera en toch verloren en wat was het spannend.............

  22 nov 2021 Jan van de Bilt
 • Zaterdag 20-11-2021 een wedstrijd voor M14-3 in Lelystad tegen Flevo Musketiers X14-2. Door omstandigheden deden Devin en Mees niet mee.
  De dag ervoor kwam inval coach Jan tot de ontdekking dat Lucas jarig was en 12 jaar werd. Tja, dan moet je iets leuks gaan verzinnen om de jarige te verrassen. Er werden vlaggetjes en een button gekocht met “12”. Lucas niet bij de SKWA waar we verzamelden.
  In de sporthal aangekomen was er Lucas er nog niet en konden we de bank versieren met de vlaggetjes. Lucas was op tijd voor de wedstrijd en hadden we gelegenheid om hem te feliciteren en werd de button opgespeld door Erfan. Lucas was er een beetje beduusd van zei zijn moeder.
  En toen de wedstrijd. De tegenstander had een dame in het veld. Zij was groot en sterk en scoort soms meer dan 25 punten. Voor de coach een reden om haar continu close te laten verdedigen. En dat lukte. Zij scoorde 9 punten. Hulde aan onze verdedigers.
  De eerste periode gingen we gelijk op en de stand was 8-8.
  In de 2e en 3e periode stonden we steeds voor. Maar ja toen kreeg de tegenstander het een beetje te pakken (38-37) en werd het heel spannend. 38-39 en nog 20 seconden te spelen. Dus een time-out. Opdracht: balbezit met 1 punt voorsprong. Maar helaas, we wilden toch te graag nog gaan scoren en dat ging fout. Met 1 punt verschil verloren. 40-39.
  We waren uiteraard teleurgesteld en de tegenstander was door het dolle heen.
  Het publiek en wij als team hebben genoten. Dit was EEN wedstrijd.
  Aiden had taart meegenomen omdat hij de vorige week de 50e punt had gescoord. En daarna gingen we als spelers, coach en meegereisde ouders los bij Mac Donalds.
  Een wedstrijd om nooit te vergeten en leuk om te vermelden dat Lucas die dag 3x taart had gegeten.
  Scores: Risha 18, Erfan 8, Llyan 6, Jawad 4 en Aiden 3. Pepijn en onze jarige scoorden niet.
  De volgende wedstrijd is op 4 december om 17.00 uur in de SKWA. Hopelijk zijn de supporters dan weer welkom op de tribune.

  *Op de foto: Lucas werd op de schouders genomen door het team. V.l.n.r: Pepijn, Aiden, Llyan, Erfan, Lucas, Rishi en Jawad.