• Interland Nederland - Italië voor WK kwalificatie
 • Maandagavond 4 juli, een uitverkocht Topsportcentrum in Almere voor de interland Nederland – Italië.
  De tribunes waren tot de nok toe gevuld. Waar draait het om? WK kwalificatie.

  In het begin van de wedstrijd nam Italië direct een voorsprong, door knappe scores van Simone Fontecchio, één van de uitblinkers aan de kant van Italië. Nederland, onder leiding van de van origine Italiaanse bondscoach Maurizo Buscaglia, wist zich door scores van Keye van der Vuurst de Vries (uitkomend voor Filou Oostende, België) wel weer enigszins terug te vechten in de wedstrijd, maar in de eerste periode wisten de Orange Lions niet dichterbij dan 8 punten van de Italianen te komen. De Italianen hadden maar weinig ruimte nodig om driepunters te raken.

  Best een teleurstellend begin van de wedstrijd voor de talloze oranje fans, waaronder veel Hoofddorpers (o.a. Jochem, Linda, Naut, Tess, Marcel, Michel, Timo, Joep, Jeroen, Daniël en ik heb er zeker nog veel gemist).

  Gaandeweg de wedstrijd bleven de Orange Lions wel aanklampen, vaak op een afstand van rond de 10 punten weliswaar. 
  Aan Nederlandse kant voerde Yannick Franke (uitkomend voor Trefl Sopot, Polen) de scorelijst aan met uiteindelijk maar liefst 30 van de 81 punten. Ook Worthy de Jong (uitkomend voor Zorg en Zekerheid Leiden) deed een flinke bijdrage aan de score van de Orange Lions.

  Uiteindelijk blijkt Italië net een maatje te groot en verliest Nederland met 81-92.
  Maar
  ...de sfeer was geweldig! Ondanks dat Nederland heeft verloren, heeft iedereen volop van mooi basketball kunnen genieten. En zeker van twee spetterende Nederlandse dunks. Heerlijk!

  Lees hier het wedstrijdverslag op basketball.nl voor deze interland.
  Bekijk hier de foto's van onze eigen clubfotograaf en auteur van dit artikel Jan van de Bilt.

  Volgens de gegevens van de Basketballbond is er op 12 augustus een vriendschappelijke wedstrijd in Almere en speelt Nederland tegen Duitsland.