• Nieuw trainer-coach duo voor Dames 1: Krista van Alten en Andrea Congreaves

    7 mei 2021 Beheerder
  • Nieuw trainer-coach duo voor Dames 1: Krista van Alten en Andrea Congreaves
  • Met gepaste trots maken we bekend dat met ingang van seizoen 2021-2022 Krista van Alten en Andrea Congreaves de trainer- en coachstaf van Dames 1 vormen. Een duo met vele jaren nationale en internationale basketbalervaring zowel als speelster en coach. Voor Krista betekent dit een terugkeer bij de vereniging waar alles op basketbalgebied ooit begon.

    De geschiedenis van BV Hoofddorp en Krista gaat al meer dan 25 jaar terug. Op 14-jarige leeftijd maakte zij haar debuut in Dames 1, wat op dat moment in de eredivisie actief was. Hierna speelde Krista meer dan 200 wedstrijden bij o.a. Den Helder, Binnenland en kwam ze uit voor het Nederlands team. Haar actieve carrière moest ze beëindigen als gevolg van een ernstige knieblessure. Als fysiotherapeut was ze verbonden aan de Nederlandse en Engelse basketbalbond. De afgelopen 10 jaar woonde en werkte Krista in het Engelse Nottingham als sportfysiotherapeut en lifestyle coach en was daarnaast actief als basketbalcoach.

    Andrea Congreaves is afkomstig uit Groot-Brittannië en heeft een zeer imposante basketbalcarrière. Zo heeft ze gestudeerd, gespeeld en gecoacht voor de Mercer University in Amerika, 3 jaar in de WNBA gespeeld en tevens vele jaren uitgekomen voor teams in Spanje, Frankrijk en Italië. Daarnaast als speelster actief geweest voor het nationale team van jeugd tot senioren en het nationale U16 en U20 team gecoacht. Op dit moment is ze als talentcoach actief in Amsterdam bij TeamNL.

    Krista en Andrea gaan aan de slag met het Dames 1 team wat ook aankomend seizoen weer zal uitkomen in de Dames Promotiedivisie. De sportieve ambities zijn onverminderd groot en in lijn met het afgelopen seizoen, wat door de coronamaatregelen eigenlijk nooit echt van start is gegaan, zal het vizier weer op het spelen om het kampioenschap liggen.