• Vroeg uit de veren voor de Moerman jongens op zaterdag 2 oktober, de tegenstander zijn vandaag de Warriors uit Gaasperdam. Een team dat we nog niet eerder hebben gezien in de competitie.

    Vandaag spelen we met 10 man, het blessureleed heeft Daniël helaas geveld en hij zal de komende wedstrijden de jongens mentaal moeten ondersteunen vanaf de bank. De overige mannen zijn klaar voor de wedstrijd en na een lekkere warming-up gaat de wedstrijd beginnen. Met de afspraak om goed in onze structuur te blijven aanvallen en te verdedigen gaan de eerste 5 het veld op. De openingsscore is voor ons, het lukt Joep gelijk weer om te scoren, echter de break van de tegenstander is ook gelijk raak en dus staan we binnen 40 seconden weer gelijk. Direct valt het op dat de Warriors vandaag met veel energie naar Hoofddorp zijn gekomen. Onze aanvallen geven gelijk kans tot te scoren en op onze defence hebben ze niet gelijk een antwoord. We lopen de aanvallen goed door en staan al voor de 6de minuut een gaatje en zetten de stand op 20-5. De wissels van ons pakken het goed op, maar we zijn niet gelijk gewend aan de hoge energie die de tegenstander brengt, met een kleine run komen ze terug tot 22-11 tot dat Mike een driepunter raakt en de jongens de laatste minuten goed spelen. Met 27-12 komt er een einde aan de eerste periode. De tweede periode begint en de tegenstander heeft zich langzaam aangepast aan onze verdediging en brengt nog steeds veel energie mee het veld in. Het blijft dus hard werken in de verdediging. Het spel begint zich steeds meer en sneller over het veld te bewegen, een aantal mooie verdedigingen brengen de ballen gemakkelijk onder het bord. Halverwege de periode na een mooie lay-up van Chris staan we 37-20 voor. De laatste minuten gaan we makkelijker scoren waardoor de tegenstander er nog maar moeilijk aan te pas komt. De rust komt met 49-24. (22-12) hier zijn we zeker tevreden mee.

    Na de rust gaan we iets anders het veld in, het rennen proberen we er een beetje uit te halen, maar ondanks dat de tegenstander er al een halve wedstrijd op heeft zitten, blijven ze veel inzet leveren. Echter wordt het spel aan beide kanten iets rommeliger en gaat de bal vaak van de ene naar de andere kant. De Moerman jongens blijven goed met elkaar spelen en ook hen lukt het om de energie erin te houden en te blijven aanvallen. Zeer mooie aanvallen worden afgewisseld met momenten van gewoon hard werken. in het begin blijft het gat nog 20 punten, maar na een minuut of 4 wordt het langzaam aan al 30 punten met een mooi resultaat aan het eind van deze periode 69-34 (20-10). Laatste periode voelt dan als een verplichting en de inzet blijft, maar de scherpte is er in de verdediging een beetje af. Iedereen is zo zijn best aan het doen om te scoren dat we op sommige momenten net even iets te weinig rust hebben. Hierdoor missen we eigenlijk te veel ballen en houden we ons gemiddelde van 20 punten en 10 tegen niet meer vast. De periode wordt afgesloten met een nipt verlies van 11-13 maar met een prima eindresultaat, 80-47.

    Coach Comment:
    Ondanks dat dit vooraf een tegenstander leek waar we niet van hoefden te verliezen, hebben de Moerman Jongens goed laten zien als team de focus te kunnen behouden. Iedere week lukt het ons beter om als team te spelen en lukt het om met het hele team te presteren. De inzet op de trainingen begint steeds zichtbaarder te worden en betaalt zich zowel in de aanval als in de verdediging uit. Met een wedstrijd waar we gemiddeld 20 punten maken per kwart en een strakke defence die de tegenstander onder de 50 houdt, zijn we zeer tevreden. We gaan er deze week weer vol tegen aan om zondag klaar te zijn voor BV Groningen.