• Zaterdag 20 november alweer een thuiswedstrijd op het programma. Om 17:00 uur zonder publiek, maar met een livestream van Erik zijn de ouders toch in staat om deze wedstrijd te volgen. Celeritas-Donar een onbekende tegenstander die het tot nu toe goed doet in de competitie en niet zomaar gewonnen lijkt op voorhand. Na de mooie wedstrijd van vorige week en een completere training zijn de jongens klaar om het tegen Celeritas op te nemen.
  Na een goede warming up starten we de wedstrijd, de eerste aanval van de tegenstander levert gelijk een score op. Maar we volgen gelijk met onze eigen opening en zitten direct goed in de wedstrijd. Verdedigend nog wat zoekende maar wel met de juiste energie. Tot 5-5 gaat het gelijk op, maar daarna krijgen we grip. Door goed aanvallend werk, gevolgd door een goede defence lopen we weg bij de tegenstander. Een gaatje is geslagen voordat we 5 minuten onder weg zijn, 10-5. We zetten door en de wissels houden ook de juiste energie en gaan ook aanvallend goed verder. De tegenstander komt niet meer tot een goede aanval en mag dit kwart nog 1 keer scoren. Wij gaan door en sluiten deze periode af met 16-7.
  De tweede periode begint en we staan er direct weer. Openingsscore is voor de tegenstander, maar het antwoord is weer van ons. We lopen onze aanvallen goed door en met de juiste timing lukt het ons om onder het bord vrij te komen en te scoren. Bij 22-9 is het gat geslagen en houden we het tempo hoog. In de laatste minuten lukt het ondanks de kansen, niet om te scoren. De tegenstander echter wel en maakt de nog 7 punten. De periode is echter weer voor ons en de rust komt met 32-18 (16-11).
  Duidelijk dat we vandaag goed in ons vel zitten en zonder spanning staan te spelen. Na de rust gaan we ook de derde periode in met dezelfde opdrachten. We starten toch wat slordiger in de verdediging waardoor de tegenstander iets dichterbij komt. Na de opening vinden we de rust en zetten de juiste druk weer in de verdediging. De tegenstander is teruggekomen tot 37-26, daarna zetten we weer aan en maken het weer goed. Met 16 punten voorsprong hebben we nog 3 minuten te spelen en gaan we richting het einde van de periode. De tegenstander heeft nog een laatste opleving, maar we sluiten het kwart af met een klein verlies. Met een periode van 15-16 is de stand dan 47-34.
  Ondanks dit resultaat is het gevoel goed en gaan we het vierde kwart met vertrouwen in. De eerste minuten gaan de scores nog op en neer, maar bij 52- 40 is het gedaan. De Moerman jongens doen een stapje extra in de verdediging en vinden aanvallend zeer makkelijk de basket. Met een 9-0 run zit de wedstrijd op slot en kunnen we hem rustig uitspelen. Ook de bank doet dit kwart weer goed mee en met een periode score van 19-16 wordt ook dit kwart gewonnen en staat de eindstand op de klok 66-50.

  Coach Comment:
  Lekker om de energie van de bekerwedstrijd ook terug te zien vandaag. De Moerman jongens hebben vandaag laten zien dat ze mentaal een stuk sterk zijn geworden in de afgelopen wedstrijden. De komende periode staat nog 1 wedstrijd op het programma en daarna begint de tweede helft van de competitie. Met 1 verlies wedstrijd komt daarmee het einde aan de eerste helft, een prima resultaat. De tweede helft zullen we er weer staan om af te maken waar aan we begonnen zijn. In ieder geval 2 wedstrijden waarin we zullen moeten laten zien wat we waard zijn.