• Vandaag een uitdaging op vele fronten, gespeeld wordt tegen BV Groningen. Om 11:00 vertrekken voor een lange rit, om 14:15 staat de start van de wedstrijd gepland.

    We komen ruim op tijd aan en hebben alle tijd voor een goede warming up en kan de wedstrijd uiteindelijk iets later beginnen. De start is dit keer niet voor ons, met een driepunter opent de tegenstander gelijk de score in de eerste aanval. We moeten er dus gelijk achter aan. En dat lukt, met twee scores komen we een puntje voor. Dit duurt echter niet lang, de tegenstander valt beter aan en wordt behalve door een driepunter van onze kant, niet tegengehouden en loopt weg tot 14-7. Hierna komen we iets beter inside en met een score van Petijn en Max houden we het gat op 7 punten. 20-13 Het is duidelijk zoeken naar onze focus voor de volgende periode en we zullen onze energie moeten richten op de verdediging. De openingsscore is voor ons en met een beetje meer geluk in het afronden kruipen we weer richting de tegenstander. 23-19 en de tegenstander vlucht in een time out. Dat dit voor de tegenstander het juiste effect heeft, wordt gelijk duidelijk met een run lopen ze weg naar 30-19 en lukt het ons nog maar net om aan het einde van deze periode het gat niet groter te laten worden. Een aantal aanvallen heeft wel het juiste einde en de rust wordt bereikt met 32-25. (18-12)

    In de rust proberen we werkelijk de rust te vinden, de spanning moet er af en de inzet moet omhoog. Te veel zaken die we niet kunnen beïnvloeden hebben op ons effect en we blijven zoekende naar de juiste beslissingen. Deze wedstrijd is nog lang niet voorbij en we spelen nog lang niet zoals we kunnen. De derde periode begint en we staan beter in het veld, maar het afronden laat nog even op zich wachten. Maar toch lukt het ons langzamerhand een beetje meer grip te krijgen en kruipen we weer langzaam naar de tegenstander toe. Met 39-36 komen we zelfs op drie punten en lijkt de aansluiting gevonden. Maar eigenlijk direct krijgen we 5 punten om onze oren en is de aansluiting weer weg. Rond de negen punten vinden we weer een paar scores maar kleiner wordt het niet. Einde derde periode 52-42 (20-17). De tien punten verschil zijn nog steeds niet onoverkomelijk en met een aanpassing in de verdediging gaan we het veld weer in. De focus waar we naar opzoek waren en de energie om te willen winnen begint dan toch in de ploeg te komen. Eerste twee scores zijn voor ons, het gaatje is iets kleiner. De verdediging staat veel beter, maar de aanvallen lopen niet goed door. Te weinig ballen vinden de juiste kant van der ring en leveren ons geen punten op. Ondanks een zeer goede defense waarbij de tegenstander op 7 punten wordt gehouden maken we er zelf maar 6. Het einde komt vandaag bij 59-48 (7-6).

    Coach Comment:
    Het leek wel of we vandaag bang waren om te verliezen en onszelf moesten vinden. Waar we deze tegenstander op voorhand echt niet hebben onderschat, leek het wel dat we geen geloof konden vinden om vandaag van ze te winnen. In een wedstrijd waar met name het mentale gedeelte werd uitgedaagd, hebben we in ieder geval een belangrijke les gehad. We nemen dit verlies en zullen hiervan leren en groeien. De volgende wedstrijd zullen we er weer staan. Zowel verdedigend als scorend zal het een tandje beter moeten tegen dit soort tegenstanders.