• Wedstrijdverslag
 • Zaterdagavond mochten de Moermannen aantreden in Wijchen tegen Wyba. De eerste twee wedstrijden in de competitie waren allerbelabberdst van de Moermannen, dus hoog tijd om het spel te laten zien, wat zij op de trainingen ten tonele spreiden. Echt best was het begin niet, dat wil zeggen aanvallend, een schot percentage die onder de 20% zal zijn geweest. Verdedigend deden de mannen het echter heel goed en daardoor bleven zij altijd in de wedstrijd. Nico was geblesseerd, dus werd er een beroep gedaan op het aantal minuten dat wij Bram wilden laten spelen die herstellende is van een knieblessure. Gelukkig hield hij stand en liet hij zien met zijn spel wat voor ongelofelijke waarde hij heeft voor dit team. Met een box score van 10-9 is meteen gezegd hoe het eerste kwart was, aanvallend heel veel goede schoten, maar mis, en verdedigend zeker de zaakjes op orde.

  Het tweede kwart was niet heel veel anders, de schoten die uit goede opties ontstonden vielen niet en het was aan de inzet van het rebounden van Tim te danken dat wij zoveel extra mogelijkheden kregen dat wij steeds bij konden blijven, zeker omdat de defense nog steeds goed was. Bram had even last van zijn knie maar kon gelukkig wel door. Periode werd 13-13 zodat wij gingen rusten bij een 23-22 stand.

  Niet naar de kleedkamer in deze tijd van covid 19, maar in de zaal met voldoende tussenruimte even kort bespreken hoe de tweede helft aan te pakken. Vooral doorgaan met je schoten die open zijn te nemen, ze moeten gaan vallen met onze kwaliteiten. De drives blijven pakken en vooral verdedigend dit niveau houden, dan komt het goed. Bij 26-26 namen de Moermannen voor het eerst een voorsprong die niet meer weggegeven zou worden dit kwart. En bij 28-32 werd het einde van het derde kwart bereikt na een 5-10 box.

  Nogmaals benadrukken dat dit vandaag de sleutel is voor de winst, blijven verdedigen als team en blijf de kansen gebruiken om toch scores te verzamelen, dan maar geen monsterscore. Een 7-0 run van onze zijde maakt meteen aan het begin van het vierde kwart duidelijk dat wij de punten mee zouden nemen uit Wijchen. Het mooie was om te zien hoe het team ook werkelijk als team voor elkander vocht en zo de eindstand bepaalde op 36-53 na een 8-21 laatste kwart.  Commentaar:
  Dit is een echt teameffort, mooi om te zien hoe graag de mannen wilden laten zien dat zij wel georganiseerd konden blijven spelen een hele game lang. Geen slordigheid en weinig turnovers. Het schotpercentage lag echt bijzonder laag, maar de goede defense zorgde ervoor dat deze wedstrijd toch gewonnen kon worden, een groot compliment aan het team !!
  3 Luc Kinkhorst
  DNP Nicolas Rojas Caton
  15 Nick Visser
  3 Wout Bergkamp
  8 Bram van der Geest
  4 Timo Dolné
  8 Martijn Broek
  2 Timo Rouwenhorst
  10 Tim de Kler