• Het is zaterdag 6 november, de Moerman jongens mogen alweer een wedstrijd thuis spelen. Dit maal is de tegenstander Akrides uit IJmuiden. Een tegenstander uit de middenmoot. Vandaag zullen we de wedstrijd ook moeten gebruiken om scherper te worden in de defence, de bekerwedstrijd van volgende week gaat zeker een lastiger pot worden dan vandaag. Doordat we op de trainingen al twee weken niet compleet zijn en ook nog twee jongens moeten missen vanwege blessures, gaat we met een iets andere samenstelling het veld in. De sprongbal wordt verloren, maar de tegenstander maakt er geen gebruik van. Lemuel pakt gelijk zijn kans in de eerstvolgende aanval en brengt de openingsscore, de verdediging staat goed en de volgende aanval is het gelijk Neil die weet te finishen. Ook de volgende verdediging staat goed en Antonio scoort. Daarna is het pas de tegenstander die een score maakt en een time-out vraagt om zich te herstellen. Het gaat hierna om en om, de verdediging valt bij ons weg en we laten te veel aanvallers vrij. Dus wij in een time-out, het is duidelijk dat we vandaag niet veel te vrezen hebben, maar we zullen toch echt wel voldoende energie moeten brengen ter voorbereiding van volgende week.
    Met wat simpele afspraken gaan we terug het veld in. Mike, Joep en Patrick lukt het om te scoren en we lopen gelijk uit naar 19-10. De tweede periode proberen we de verdediging anders neer te zetten. Maar helemaal lukt dat nog niet, de tegenstander daarentegen krijgt ruimte om te schieten en schiet met twee verre driepunters het gaatje dicht. Bij de stand van 22-20 hervinden we ons. Door hard te werken onder het bord komt Max op de vrijeworplijn, 1 raak, de volgende aanval lukt het Max gelijk om weer te scoren. En als Joep dan ook nog de laatste drie scores voor zijn rekening neemt, is het rust met 31-24. (12-14) Het periode resultaat laat zien dat we het nog niet voor elkaar hebben, de Moerman jongens moeten dus nog wel even aan de bak in de tweede helft.
    De tweede helft beginnen we nog met twee tegenscores, maar in de aanval is goed te zien dat we de structuur weer hebben gevonden. De volgende vijf scores zijn van Antonio en het gat is weer gemaakt. Pas nadat Petijn 44-28 op het bord zet, lukt het de tegenstander om een score te maken. Daarna komt Patrick op dreef en sluit de derde periode af met 49-31 (18-7). Prima periode resultaat, zo zien we het graag. De laatste periode gaat het er eigenlijk niet meer om en wordt het hier en daar wat rommeliger, de focus is soms een beetje weg, maar we blijven in controle en met een periode van 14-16 mag de tegenstander deze periode wel nipt winnen, maar de winst komt niet meer in gevaar. Een eindstand van 63-47 is het gevolg.

    Coach Comment:
    Mooie wedstrijd die eigenlijk alles wel in zich had. Goede inzet gezien en doeltreffende aanvallen van de Moerman jongens. Maar ook duidelijk het gevolg van het niet compleet zijn op de trainingen en de blessures waar we mee te maken hebben. Op sommige momenten waren we niet scherp en lieten we ons compleet verrassen en stonden we er als toeschouwers bij. Van de week nog een mooie uitdaging om klaar te zijn voor aanstaande zondag, een lekkere wedstrijd voor de beker tegen eredivisie team Donar uit Groningen. 15:00 uur in Het Spectrum, zeer de moeite om te komen kijken.