• Mooie overwinning V14 2 op BV Amsterdam V14 1 in Amsterdam

  12 okt 2021 Maria Breur
 • Op zaterdag 9 oktober stond de late uitwedstrijd in en tegen Amsterdam op het programma. Nog altijd zonder de geblesseerde Rozy en Cleo en omdat Robyn zelf een wedstrijd had en daarbij nog een late afzegging, togen we met 6 meiden (en meegereisde ouders) richting de hoofdstad.

  We kwamen binnen in een hal waar drie velden dicht op elkaar lagen met de banken zo’n beetje in het veld. De dames van BV Amsterdam waren met 10 meiden al druk met hun warming up bezig.
  Na onze warming up hebben we in een kort teampraatje de afspraken besproken. Man voor je houden in de verdediging, veld wijd houden en met veel energie spelen. Dat wij met maar 6 speelsters waren, zegt natuurlijk niks.

  Het begin was voor BV Amsterdam, maar daarna konden wij mooi aanhaken. De scheidsrechters waren duidelijk niet op elkaar ingespeeld en veroorzaakten veel verwarring aan beide zijden, waardoor de wedstrijd erg rommelig aandeed. Het eerste kwart was het stuivertje wisselen wat betreft de scores. De tweede helft begonnen wij scherper. Er was veel beweging in de aanval en verdedigend waren ze niet te stoppen. Veel steals doordat er goed op de voeten werd verdedigd. Nu moeten wij onszelf nog belonen met een score. We konden rusten met een ruime voorsprong. In de rust besproken dat de meiden de energie van de eerste helft moesten vasthouden.

  En dat deden ze prima. Wel kon Amsterdam wat makkelijker scoren. Wellicht door de vermoeidheid bleven we achter onze man aanlopen in plaats van de man voor ons te houden, waardoor er mooie inside passes gegeven werden die een score opleverden. Een time out om de koppies erbij te houden en voor een extra rustmoment. Die time out is goed benut, want de dames hadden nieuwe energie. Wederom veel steals en dit keer wel met mooie scores tot gevolg. Vermoeid maar met nog wat energie over begonnen we aan het vierde kwart. De meiden bleven hard werken en vochten voor elke bal, maar ook Amsterdam bleef ervoor knokken. Het Amsterdamse publiek ging zich er ook mee bemoeien en maakten kabaal alsof er een stadion vol mensen zat. Maar mijn meiden hielden het hoofd koel en hebben moegestreden hun eerste overwinning behaald.

  Eindstand 44 – 59

  Coach comment:
  Een leuke en sportieve wedstrijd die enkel door de scheidsrechters wat verwarrend was. De meiden hebben gevochten voor wat ze waard waren. Ondanks de vermoeidheid bleven ze vier kwarten lang hard werken.
  Dit was een echte teamoverwinning met en voor elkaar. Iedereen heeft haar steentje bijgedragen. Ik ben een trotse coach.

  Punten:
  Diora 18, Iris 10, Fay 12, Jinte 2 (10 steals), Sanne 6 en Sofie 11