• Met ingang van het nieuwe seizoen gaan Laurens Zanoli (trainer/coach) en Nico Zomer (assistent-coach en teammanager) aan de slag met ons Dames 1 team. De staf wordt aangevuld met Ad Hillige (verzorging) en Maarten Granneman (scouting). Het viertal heeft gezamenlijk al vele jaren ervaring met zowel heren- als damesteams op landelijk niveau bij diverse verenigingen in onze regio.

  Ons Dames 1 team zal het vierde seizoen op rij uit gaan komen in de landelijke Promotiedivisie. De ambities zijn aanwezig om het aankomende seizoen al een gooi te gaan doen naar het kampioenschap en daarna, als team en organisatie, door te ontwikkelen richting promotie naar de Dames Eredivisie. Linda Somers blijft gelukkig actief blijven binnen de vereniging en o.a. de meisjes en dameslijn vertegenwoordigen binnen de werkgroep Technische Zaken. Wij bedanken haar voor de enorme drive en inzet waarmee zij de afgelopen 3 seizoenen het Dames 1 team heeft geleid en ook Richard Groot voor zijn bijdrage rondom het team.

  Even voorstellen:

   

  Wij zijn dus van links naar rechts: Ad Hillege, Laurens Zanoli, Maarten Granneman en Nico Zomer. Als viertal zijn wij als sinds 2011 gezamenlijk actief. We zijn begonnen bij VBC Akrides in IJmuiden waar we als team 2 seizoenen werkten. Verdere zijn we actief geweest bij US in Amsterdam en speelden we Dames Eredivisie. Als staf hebben we de ambitie om minimaal op Promotiedivisie actief te zijn. Dit hebben we gedaan met zowel heren- als damesteams in die periode.

   

  Vanaf komend seizoen 2020-2021 treden wij met veel enthousiasme toe tot BV Hoofddorp en gaan we met het Dames 1 team een nieuw avontuur te beginnen. Onze ambities reiken ver. In het eerste seizoen al gaan we een gooi doen naar het kampioenschap.

   

  Maarten is 46 jaar en woonachtig in Haarlem Centrum. Maarten verzorgt de teamstatistieken. Dit doet hij door tijdens de wedstrijden de statistieken van alle speelsters vast te leggen. De statistieken zijn zowel tijdens als na de wedstrijden beschikbaar voor de staf en het team. Maarten zal samenwerken met spotters in het seizoen die hem ondersteunen tijdens de wedstrijden.

   

  Ad is 69 jaar en woonachtig in Driehuis. Ad is verantwoordelijk voor de verzorging en fysiotherapie gedurende het seizoen. Zowel tijdens de wedstrijden als trainingen zal hij speelsters ondersteunen om fit te blijven. Ad zal hierin samenwerken met andere fysiotherapeuten en verzorgers gedurende het seizoen.

   

  Nico is 64 jaar en woonachtig in Haarlem-Noord. Nico gaat de rol van assistent-coach en teammanager invulling geven. Nico verzorgt tijdens het seizoen allerlei zaken die rondom het team spelen, zoals de ontwikkeling van het team en de aansluiting met de jeugd van de vereniging. Nico zal veelal samenwerken met de mensen binnen de club om het e.e.a. goed te kunnen managen. Daarnaast ondersteunt hij tijdens de wedstrijden Laurens in het coachen.

   

  Laurens is 44 jaar en woonachtig in de Haarlemmerliede. Laurens is als trainer en hoofdcoach verantwoordelijk voor het Dames 1 team. Laurens is al een basketbalcoach sinds het begin van deze eeuw op verschillende (landelijke) niveaus. Laurens gaat actief samenwerken met de andere trainers en coaches binnen de vereniging om zodoende goede aansluiting van talentvolle jeugdspelers met de senioren teams te realiseren.

   

  Door de coronamaatregelen zijn we helaas genoodzaakt ons op deze manier voor te stellen. Hopelijk, zodra alles voorbij is, kunnen we iedereen persoonlijk ontmoeten en kennismaken in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wij hebben er in elk geval vele zin in. Daarnaast hopen we dat iedereen fit blijft in deze tijd, zowel qua gezondheid als fysieke gesteldheid. Komend seizoen gaan we namelijk vliegen over het veld!

  Heb je vragen over de selectie, andere teamzaken of de sportieve ambities rondom Dames 1 neem dan contact op met Laurens of Nico.

  Laurens Zanoli: Laurens.zanoli@bvhoofddorp.nl
  Nico Zomer: nico.zomer@bvhoofddorp.nl