• Maia Kramer
 • Met veel ongeloof hebben we het bericht ontvangen dat Maia Kramer, speelster van V18-1, gisteren op tragische wijze om het leven is gekomen bij een verkeersongeval. Maia was slechts 16 lentes jong. Vol van verdriet en pijn zijn onze gedachten bij haar ouders, familie, klasgenoten en teamgenoten.

  Maia was geliefd, altijd een glimlach op haar gezicht en een fantastische teamgenoot voor de meiden van V18-1. We wensen hen, hun ouders en coaches heel veel sterkte bij het verwerken van deze onwerkelijke gebeurtenis.

 • Gedenkplek voor Maia
 • In het SWKA is een gedenkplek voor Maia met een foto en een boekje waar een ieder die dat wil een boodschap achter kan laten.

 • Het afscheid vindt plaats op vrijdag 4 februari vanaf 13.30u. Door de geldende coronamaatregelen is de mogelijkheid voor het bijwonen van de uitvaart helaas beperkt. Om iedereen toch zoveel mogelijk de gelegenheid te geven de uitvaart te volgen, wordt deze per livestream uitgezonden via: https://youtu.be/Qp0hb-J2ZmY

  Herinneringen aan Maia en foto's kunnen worden geplaatst www.funeralcompany.nl - Klik op 'Condoleance register'

 • Rouwkaart Maia
 • Rouwkaart Maia
 • Lieve Maia,

  Kunnen vlinders scheetjes laten?
  Bovenstaande vraag had ik heel graag aan je gesteld. Jij, de vrije vogel van het Rudolf Steiner College had wellicht het antwoord geweten; ik een oude man zeker niet. Afgelopen woensdag 26 januari zat ik met vijf vrienden, vijf BVH-ers, aan het ontbijt in Les Coches, Frankrijk te mijmeren over één van onze grote basketbalhelden, Kobe Bryant. Mijn Instagram tijdlijn stond vol met posts over het gemis van dit ongelooflijke mooie mens, die precies twee jaar geleden overleed door een tragisch ongeval. Op datzelfde tijdstip fietste jij onwetend je lot tegemoet en veranderde je de wereld voorgoed.

  Toen wij later die woensdag op de skipiste stonden, druppelde langzaam het nieuws uit Nederland binnen. Mijn jongste dochter die op Hageveld zit, stond net als veel van haar schoolgenoten boven op het nieuws en zij was er samen met haar vriendinnen, ook jouw vriendinnen, erg van ontdaan. Een dag later werd ik tijdens het skiën gebeld door een intens verdrietige Dagmar en pas toen werd ons in volle omvang duidelijk welke impact het nieuws van de dag ervoor op ons zou hebben. Het meisje dat de krantenkoppen sierde was jij, Maia, een talent van onze club. Dat kwam keihard binnen.

  Vijf vaders genietend in de sneeuw, vijf vaders van zeventien kinderen beseften maar al te goed dat jouw moeder en vader het ergste nieuws hadden gekregen dat je als ouders maar kunt krijgen. Het overleven van je kind. Verschrikkelijk. Onze dochters zaten bij jou in de kleedkamer, onze dochters deelden de bal met jou, onze dochters zaten bij jou op de basisschool.

  Eerder die week had een andere teamgenoot Jeffrey Koenecke bij de secretaris zijn lidmaatschap opgezegd na 41 seizoenen onze clubkleuren verdedigd te hebben. In ambachtelijk proza vertelde hij Kirsten over de kracht van de club, de schoonheid van de sport en de camaraderie in de kleedkamer. Dit ultieme gevoel van vriendschap hadden wij jou en je team ook graag gegund. Diezelfde Kirsten, die samen met Linda de liefde voor onze sport op jou en de meiden van VU18-1 probeerden over te brengen. Al dribbelend puberen en gelijk de fundamentals van het basketbal en teamgeest aangereikt krijgen.

  Het mag voor jou niet meer zo zijn, je wordt gemist en je laat een leegte achter. Op weg naar huis kwam ik net over het Wipperplein en werd ik gegrepen, stil en bedroefd. Een prachtige gedenkplaats voor een even prachtige, mooie meid. Het gaf mij inspiratie om je te schrijven. Inspiratie die ik al een tijdje miste. Al grappend had ik woensdag in de stoeltjeslift gezegd dat ik desnoods over winderige vlinders zou schrijven. Hoe anders, hoe hard is de kille werkelijkheid.

  Lieve Maia: wij wensen al jouw dierbaren heel veel kracht toe om hun leven in te richten zonder jouw gulle lach in hun midden. Het is nagenoeg onmogelijk om ons ook maar voor te stellen, hoe je dat dan moet doen, maar we leven intens met hen mee.

  Lieve Maia, rust zacht, onze gedachten zijn bij jou, zo blijf je in ons midden.

  De Kijkert

 • Maia