• Paralympisch GOUD voor TeamNL rolstoel basketbalsters
  • Zaterdag 4 september 2021 hebben de TeamNL rolstoel basketbalsters geschiedenis geschreven door bij de Paralympische Spelen in Tokyo GOUD te winnen!!

Na eerder in de week een knappe overwinning binnen te slepen tegen angstgegner Duitsland in de halve finale, werd in de finale gewonnen van China met 50-31.

Waar de Chinezen in de poule Nederland nog wist te verrassen, begonnen de Orange Lions ditmaal tot in de puntjes voorbereid aan de wedstrijd. "Niet meegaan in het langzame spel van China", was het devies voor de wedstrijd van de bondscoach. Na rust maakten de Orange Lions het verschil. De verdediging sloot en door snelle scores van de sterk spelende Bo Kramer pakten de Nederlandse vrouwen een eerste voorsprong. In het laatste kwart werd de wedstrijd veilig gesteld en kon het feest van start.

Wat een genot om naar te kijken! In de aanval werden flitstende acties afgewisseld met goed doordachte passes.
    Door de full-court press van de Orange Lions werd regelmatig balbezit gewonnen, doordat de Chinezen niet binnen 8 seconden over de middellijn kwamen.

Met name in de tweede helft was TeamNL te sterk voor China. Het was de laatste prijs die ontbrak de afgelopen jaren. Na het winnen van het Europees kampioenschap in Rotterdam, het wereldkampioenschap in Hamburg, mogen de Orange Lions onder leiding van Gertjan van der Linden en Irene Sloof zich nu tot Paralympisch kampioen kronen.

• Vandaag, 4 september 2021, hebben de rolstoel basketbalsters van TeamNL historie geschreven op de Paralympische Spelen in Tokyo. Na de eerdere knappe winst in de halve finale op aartsrivaal Duitsland, winnen ze met 50-31 van China en behalen daarmee het GOUD!!

Waar de Chinezen in de poule Nederland nog wisten te verrassen, begonnen de Orange Lions ditmaal tot in de puntjes voorbereid aan de wedstrijd. "Niet meegaan in het langzame spel van China", was het devies voor de wedstrijd van de bondscoach. Na rust maakten de Orange Lions het verschil. De verdediging sloot en door snelle scores van de sterk spelende Bo Kramer pakten de Nederlandse vrouwen een eerste voorsprong. In het laatste kwart werd de wedstrijd veilig gesteld en kon het feest van start.

Wat was het een genot om naar te kijken. In de aanval werden flitsende acties afgewisseld met knappe passes.
    In de verdediging werd al op de aanvalshelft druk gezet op de Chinezen, die hierdoor meerdere keren balverlies leden doordat ze niet binnen 8 seconden over de middellijn waren.