• Wedstrijdverslag
 • Zaterdag was het alweer tijd voor de tweede competitiewedstrijd, weer thuis nu tegen Crackerjacks. Je hoefde geen genie te zijn om te zien dat de tegenstanders opnieuw iets langer en meer fysiek waren dan onze mannen. Onze mannen die begonnen met 8 man omdat één speler niet wist hoe laat de game begon, hmmmm !! De mannen begonnen weer te timide, gaven in het begin geen strijd tegen het fysieke overwicht, maar vooral het getrainde lieten de meeste spelers links liggen en dat gaf wat chaos. Een redelijk vroege time out moest hier verandering inbrengen. Advies was simpel, we trainen maandag, woensdag en donderdags zaken om als team aan te vallen en te verdedigen en dit moest uitgevoerd worden om zo structuur in het spel te vinden en daar elkaar te zoeken in elkaars sterke punten. Van 2-10 gingen de mannen naar 14-21 aan het einde van het kwart en je kon zien dat de verhoudingen wat gelijker werden en de durf die wij graag willen zien kwam er een beetje uit, wat ook tot scores leidde.

  Het tweede kwart kwamen er in de eerste minuten wat scores uit goed opgezette aanvallen, verdedigend kon het echt nog wel wat beter, maar het was al beter dan het eerste kwart. Het uitboxen is echt nog iets wat wij moeten leren, maar dan moet er eerst begonnen worden met het proberen. Nu hadden de tegenstanders veel aanvallende rebounds door hun lengte voordeel, wat het moeilijk maakt om stops te genereren. Periode 12-14, ruststand 26-35.

  In de kleedkamer werd nog maar eens terug gerefereerd aan de team afspraken, maar ook zeker op de afspraken die wij op de trainingen maken qua spel. Durven aanvallen, wel op de juiste momenten, dus wanneer en waar wij ruimte daarvoor creëren. Verdedigend het duel durven aangaan en niet alleen maar reageren op de aanvaller, maar juist de aanvaller daarheen sturen waar wij hen willen. Lastig voor een jeugdteam, maar we moeten ergens beginnen. Het gaat stukken beter het derde kwart, Crackerjacks spelen een zone, maar de Club 3D mannen spelen hun beste minuten hiertegen. Puntje voor puntje komen wij dichterbij. Met een 16-11 box score is het verschil nog maar 4 punten aan het einde van het derde kwart.

  Het laatste kwart geeft een heel ander beeld. De eerste score is nog voor ons, maar daar blijft het bij. Wij maken alsof door een wesp gestoken verkeerde keuzes, teveel balverlies veroorzaakt veel makkelijke punten tegen en aanvallend lukt er ook helemaal niets meer doordat wij nu teveel forceren. Een goede les voor komende games om in ons spel te blijven en niet te slordig te worden en als eilandjes te gaan spelen. Een 21-0 run tegen bepaalt de geflatteerde eindstand op 44-67.

  Commentaar:
  Jammer, maar in een leercurve is dit nu eenmaal niet te voorkomen. De mannen hebben potentie genoeg om grote stappen te zetten dit seizoen. Ze zullen scherp moeten zijn op trainingen en begrijpen wat het doel is achter het getrainde en dat moet er dan in de games uitkomen, dan komen de resultaten daarin evenredig mee. Komend weekend een uitwedstrijd in en tegen Zwolle, gezellig als iedereen komt kijken!!

  Box:
              1   2   3  4   V   E
  THUIS  14 12 16  2       44
  UIT      21 14 11 21      67

  Scores:
  2 Kibo Noteborn
  2 Lars Breur
  14 Lloyd Sedoc
  4 Sam Dissels
  2 Benjamin Staring
  6 Jonas Cremers
  12 Nils Veltman
  0 Cody Sisal
  2 Alexandros Magklaras