• Rising Ballers - Girls Elite Clinic
 • Foto's Jan van de Bilt

  Op zaterdag 22 juni hebben we iets bijzonders ervaren tijdens de Girls Elite Clinic. Wat begon als een droom van Andrea, transformeerde in een weekend vol energie, plezier, en vooral persoonlijke groei. Het idee om een exclusieve ruimte te creëren waar meisjes kunnen excelleren in basketbal en tegelijkertijd met elkaar kunnen verbinden, bleek een gouden greep.

 • De Start van een Droom

  Andrea heeft altijd al de wens gehad om een speciale clinic te organiseren voor meisjes die op een hoger niveau willen spelen. Een plek waar ze niet alleen hun vaardigheden kunnen verbeteren, maar ook elkaar kunnen inspireren en motiveren. Toen we zonder verwachtingen aan dit avontuur begonnen, hadden we niet kunnen voorspellen hoe fantastisch het zou uitpakken.

 • Rising Ballers - Girls Elite Clinic - Start van een droom
 • Rising Ballers - Girls Elite Clinic - Liggend op de vloer
 • Het Programma:
  Een mix van werken aan je vaardigheden en Plezier

  Het programma van de clinic was zorgvuldig samengesteld om zowel technische vaardigheden als mentale weerbaarheid te versterken. We begonnen met de basis – passing, ballhandling en schieten. Misschien lijken deze elementen simpel, maar zoals elk basketbalfanaat weet, zit de magie in de details. Het perfectioneren van de perfecte pass of het foutloos dribbelen vereist eindeloze herhaling en focus. En dat is precies wat we de meiden hebben laten doen.

 • We hebben genoten van de bijdrage van onze collega coach Mark van Mindhoops. Hij bracht een afwisselende, creatieve aanpak met zijn sessie over weerstand op het veld. Met een unieke mix van muziek en ballonnen wist hij de meiden op een speelse manier te laten ervaren hoe ze om kunnen gaan met uitdagingen en obstakels. Het was geweldig om te zien hoe de meiden zich lieten gaan en tegelijkertijd waardevolle lessen leerden.

 • Rising Ballers - Girls Elite Clinic - Marc Mindhoops
 • Verbinding en Groei

  Een van de krachtigste momenten van de clinic was het zien van de verbinding die tussen de meisjes ontstond. In een ruimte waar alleen zij aanwezig waren, ontstond er een veilige omgeving waarin ze zichzelf konden zijn en elkaar konden aanmoedigen. Ze deelden verhalen, lachten samen en werkten als een hechte eenheid. Dit is het soort omgeving dat Andrea altijd voor ogen had – een plek waar meisjes niet alleen als atleten, maar ook als individuen kunnen groeien.

  Blijf groot dromen

  Aan het einde van het weekend verlieten de meiden de gym met meer dan alleen verbeterde basketbalvaardigheden. Ze verlieten het met een nieuw gevoel van zelfvertrouwen en een hernieuwde passie voor het spel. Andrea herinnerde hen eraan dat dromen groot zijn de eerste stap is naar het bereiken van grootse dingen. Net zoals zij ooit haar droom om in de WNBA te spelen heeft waargemaakt, kunnen deze meisjes, met hard werken en toewijding, hun eigen paden uitstippelen naar grootsheid.

  De Girls Elite Clinic was een herinnering aan hoe krachtig het kan zijn om een ruimte te hebben waar meisjes zichzelf kunnen overtreffen. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst brengt voor deze geweldige groep jonge atleten. Meiden, blijf groot dromen, blijf hard werken, en wie weet waar jullie grenzen liggen!

  Bedankt voor een geweldige clinic

  We willen alle coaches, vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers bedanken voor hun ongelooflijke inzet en enthousiasme. Jullie hebben deze clinic tot een onvergetelijke ervaring gemaakt. Laten we samen blijven bouwen aan een toekomst waarin elke meid haar volledige potentieel kan bereiken.

  Tot de volgende clinic!