• Eerst ons team, X14-3, voorstellen: Aiden, Colinn, Finn, Jawad, Lucas, Micha, Sam, Tigo en Timo. We trainen op maandag en woensdag met X14-4 in Het Spectrum met als trainers Ruud en ondergetekende.

  Vol verwachting keken we allen uit naar onze eerste wedstrijd in Amsterdam tegen BV Amsterdam V14-1. Timo had een familieweekend en in de loop van de week werden Finn, Micha en Sam ziek. Dus spannend of ze mee konden doen. Zaterdagmorgen helaas nog alledrie ziek. Dus snel zoeken naar een extra speler. En ja, Conner kon meespelen.

  De wedstrijd was in de Van Hogendorphal en dat is een minder prettige sporthal. Velden heel dicht bij elkaar en heel veel lawaai. Lastig voor coaches om hun werk te doen. De mannen begonnen direct al te vlammen tegen dit onervaren meidenteam. Al snel stond het 0-6. De meiden lieten zich niet onbetuigd en wisten de stand te brengen op 6-12 aan het eind van de eerste periode. Daarna kwamen de meiden er niet meer aan te pas en gingen we rusten met 14-26. De tweede helft liep het steeds beter en de eindstand was 25-51.

  Spelers die vorig seizoen nauwelijks de kans kregen om te scoren, kregen nu mooie kansen. Tigo was vaak niet af te stoppen. Hij viel ongelukkig op zijn hand/pols en had veel pijn. In de loop van de wedstrijd kon hij toch weer worden ingezet. Jawad onderschepte vele malen de aanval van de meiden. Jawad is al wat groter en dus best een voordeel voor hem en de verrassing …… hij maakte wel 5-7 keer een reverse. Jawad was een ware plaaggeest voor de meiden. Prachtig om te zien.

  Lucas liet ook zien wat hij kon en scoorde een aantal keren. Aiden, Colinn deden hun werk heel goed in de verdediging en Conner was onze verrassing. Hij is fanatiek en het was een plezier om hem te zien spelen. Publiek en coach genoten van zijn spel.

  En we scoorden meer dan 50 punten en wie de 50e punt (eigenlijk de 100e) maakt, is volgens de Hoofddorpse traditie de klos om na de volgende wedstrijd te trakteren op taart. En de eer viel te beurt aan Tigo. Dus zaterdag na onze wedstrijd van 13.00 uur taart in het restaurant van de SKWA.

  En ons toetje! Na de wedstrijd is er volgens goed gebruik een line-up. Andrea (no. 50) van BV Amsterdam, trakteerde Jawad en Tigo met een flinke schop tegen hun schenen. Tigo wilde gelijk in de aanval, maar dat hebben we weten te voorkomen.

  De mannen moeten best nog veel leren, maar ze speelden als tijgers en waren allemaal moe. Klasse!!!! Scores: Tigo (17), Jawad (14), Lucas (12), Colinn (4), Aiden (2) en Conner (2).