• Wedstrijdverslag
 • Met de oude nieuwkomers Nick en Mikhail, echte nieuwkomer maar geblesseerd in de naam van Joost, leuk detail gekomen van Beverwijk waren wij deze aanvangsgame van de competitie compleet, maar nog niet fit. Niels heeft een knieblessure en Joost een achillesprobleem. Daarbij heeft Mikhail nog wat voet issues, maar kan spelen. Gelukkig konden wij meteen een beroep doen op onze jeugd in de namen van Joep, Milan en Timo. Met 12 man dus en dat zal nog wel eens voorkomen dit seizoen schat ik in. We begonnen sterk met 5-0 waar wij uitliepen naar 17-8 en 22-12, op zich niets aan de hand. De aanvallen lopen goed komen tot goede opties en wij zijn scherp in de afronding in combinatie met een strakke defense. De laatste paar minuten na een paar wissels lijkt het of de energie een paar procentjes zakt en Beverwijk doet er juist iets bi en komen snel terug in de game aan het einde van het kwart, 25-21.

  Zonde en zeker niet nodig! In het tweede kwart gaat Beverwijk ons voorbij en zal het een game worden van aanklampen voor ons. Er worden verkeerde keuzes gemaakt en wij raken uit ons gewoonlijke spel. De schoten vallen minder en het lijkt niet meer vanzelf te gaan wat ook ietwat frustratie brengt in het team en het blijft onrustig. De offenses lopen wel maar in de afwerking blijven wij schrikbarend onder ons niveau. De ruststand is in evenwicht bij 38-38 na een 13-17 kwart.

  In der ust word besproken dat het om procentjes gaat qua energie, zij brengen iets meer wij iets minder, dat maakt een groot verschil in score. De eerste 6 punten zijn weer voor de Decrowear mannen, maar Beverwijk klampt te snel aan om meteen een verschil te maken. Het wordt in de laatste minuten van dit kwart puntje puntje en de voorsprong wisselt enkele malen, toch is het Beverwijk wat een minieme voorsprong pakt aan het einde van het kwart, box score 13-14.

  Verdedigend geven wij de spelmakers iets teveel ruimte geholpen door de refs die zeker een paar doorbeuk acties niet beoordeelt, hierdoor komen wij steeds meer in de problemen en gaan wij ook nog eens tegen onszelf spelen. Wederom komen wij echt wel tot goede looks, maar de schoten zijn vandaag ver ondermaats. Bij 66 gelijk maakt Beverwijk nog wat puntjes en wij hebben nog zeker 5 goede schoten maar missen teveel deze avond die in een deceptie eindigt. Periode 15-20, eindstand 66-72.

  Commentaar:
  Dit was niet wat wij er ons van voorgesteld hadden, maar het is niet anders. Wij zullen echt nog wat fitter moeten worden als groep, verdedigend iets beter de afspraken na moeten komen en bovenal iets meer naar ons niveau moeten groeien aanvallend. Verdedigend is 72 iets teveel naar de zin van de coaching en ook zeker haalbaar om dat naar beneden te halen, deze game was ook aanvallend echt wel te winnen met 84 schotpogingen tegen 58 van Beverwijk heb je door goed spel de overhand die ook te zien was in het veld, maar het percentage moet omhoog want 27% is nie genoeg om het op die manier te winnen. Het zal er komen, we gaan wat harder trainen, maar vooral scherper. Volgende kans is over twee weken, wederom thuis, dan tegen SBU, dat zal ook weer een stevig potje worden, komt allen kijken!!

  Box:
              1   2   3   4  V  E
  THUIS  25 13 13 15     66
  UIT      21 17 14 20     72

  Scores:
  13 Mikhail Haarsma
  5 Nick Jurgens
  DNP Niels van der Laan
  0 Joep Dolné
  17 Tom Dekker
  3 Nick Visser
  10 Rogier Drijver
  0 Timo Dolné
  13 Bart Duivenvoorden
  3 Milan Ten Bosch
  DNP Joost Smetsers
  2 Tom de Leeuw