• Zondag 14 november, in het Spectrum vandaag. De wedstrijd waar we de laatste weken al naar toe leven en voor trainen. Een tegenstander (Donar)uit de eredivisie komt vandaag langs en we zijn er klaar voor. Daniel heeft afgelopen week weer mogen trainen en kan weer vrij uit mee spelen. Voor dat we beginnen komen we nog even bij elkaar en nemen even door waar het om gaat vandaag. Energie is wat we willen geven en bij iedereen zoeken. Deze tegenstander speelt dan wel een divisie hoger, maar we zullen laten zien wat we waard zijn. De sprongbal is voor Donar, maar ze scoren niet, dus wij in de aanval. Een mooie pass eindigt voor Antonio in een drive, een fout. Geen score maar wel naar de vrijeworplijn. Eerste punt zit, daarna de tegenstander en daarna wij weer. We zitten vanaf het begin goed in de wedstrijd en werken hard, de tegenstander heeft het moeilijk en komt zeker niet makkelijk tot score. Via 11-11 komen we 2 minuten voor tijd op 15-15 en vlucht de tegenstander in een timeout. Dit is precies wat we hadden afgesproken aan het begin van de wedstrijd, tot nu toe doen we het dus super. Na de timeout worden we verrast door twee driepunters en lukt het ons niet om te scoren. De tegenstander loopt weg naar 15-24. Helaas, maar gezien de inzet en de zaken die goed gaan zeker geen verkeerde start. De Moerman jongens laten nog steeds zien dat ze vandaag er zin in hebben en staan al klaar voor de tweede periode.
    Die 15-15 geeft ons het vertrouwen om periode twee met dezelfde intensiteit te gaan spelen. De eerste score is voor de tegenstander, maar daarna is het Daniël, die met een driepunter gelijk antwoord. Verdediging voor verdediging werken we hard en komen we onze afspraken na. De aanval gaat langzaam beter lopen en we kruipen dichterbij. Met een schot van Lemuel en een driepunter van Mike, een drive van Joep en Max komen we zeer goed terug tot 1 punt. We zitten weer volop in de wedstrijd. Echter lukt het ons niet om het afstandsschot eruit te halen en deze keer is de tegenstander doeltreffend en met 2 driepunters lopen ze in de laatste minuut weer van ons weg. De rust wordt bereikt met 32-41. Een boxscore van 17-17 laat zien waar de Moerman jongens toe in staat zijn.
    Na de rust besluiten we om ook voor de derde periode te gaan en starten vol overgave. De tegenstander laat ook zien dat ze nog steeds vol voor de winst spelen en laten ons niet zomaar terug komen. Ze lopen zelfs uit tot 10 punten, maar dan lukt het ons weer om het ritme te pakken. Door goed rebounden en veel druk op de bal komen we weer wat terug. We weten het gat te dichten tot 5 punten, waarna de tegenstander weer wegloopt naar 10 punten. Door een technische fout van de coach van de Moerman jongens krijgt de tegenstander 3 punten cadeau. Eind derde kwart is de stand 53-65, met een boxscore van 21-24 is ook deze periode te zien wat we tegen deze tegenstander kunnen.
    Dan gaan we de laatste periode in, een winst lijkt te ver weg, maar dat weerhoudt de Moerman jongens er vandaag niet van om de juiste inzet te tonen. De start is echter voor de tegenstander en doordat we zelf niet meer tot scoren komen lopen ze verder uit. We blijven wel werken en proberen het zeker, maar het is niet genoeg om de laatste periode goed stand te houden. De conditie gaat nu ook mee spelen en met 62-89 (9-24) komt het eind van de wedstrijd.

    Coach Comment:
    Wat een geweldige wedstrijd van de Moerman jongens, wat waren we hiernaar op zoek. Vanaf de eerste minuut staan we er en geven we alles wat we hebben, zijn niet bang om te verliezen en knokken elk duel voor wat we waard zijn. Een tegenstander uit de eredivisie drie periodes lang de juiste tegenstand te bieden is een ongelofelijk goede prestatie! Deze gebruiken we voor de komende wedstrijden, volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Celeritas op het programma, een tegenstander die net onder ons staat. We zullen er klaar voor zijn.