• Vandaag (zondag 1 mei) speelden we tegen de Landslake Lions X14-2 in Landsmeer. Het team dat eerste staat, met 1 verliespunt minder dan wij. Dus bij winst doen we een goede stap in de richting van het kampioenschap!

  Sam D, Soufian en Tigo konden er deze keer helaas niet bij zijn, gelukkig kregen we versterking van Rishaan en Benjamin. De tribune zat voor deze uitwedstrijd vol met ons eigen publiek, en we konden de aanmoedigingen wel gebruiken!
  Het eerste kwart was een beetje aftasten. De thuiswedstrijd hadden we met ruime cijfers gewonnen, maar hun beste spelers waren er toen niet bij. Nu waren ze erg sterk inside, en hadden (te) veel rebounds. Na de eerste 10 minuten stonden we 6 punten achter. Tijd voor focus op de rebound, uitboxen en het onschadelijk maken van hun beste rebounder. Geweldig om te zien hoe de jongens daar mee aan de slag gingen, en na de tweede kwart stonden we gelijk, 24-24. Die lijn wisten we door te trekken, wat de tegenstander ook probeerde. De basis 5 werden regelmatig bijgestaan door de sterke bank, en na de derde kwart hadden we een kleine voorsprong.

  Het laatste kwart werd een nagelbijter, waar we tot ongeveer 1:20 nog 2 punten voorsprong hadden (42-44), met balbezit. In de timeout bespraken we om de tijd uit te spelen, geen rare capriolen! Dit ging goed tot 13 seconden voor het einde, waar we de bal verloren. We schakelden meteen om naar defense, en wisten de break te neutraliseren.
  Nog 9 seconden... De tegenstander neemt een timeout voor een aanvalsplan, wij doen hetzelfde voor de defense. Weer een paar snelle handen van ons die ervoor zorgen dat deze aanval afgeslagen wordt, maar met nog een paar seconden te gaan neemt de tegenstander weer een timeout. Een nieuw aanvalsplan, een nieuw plan voor de defense. Uiteindelijk weten ze niet te scoren, dus is de winst binnen!!

  Het team en het publiek gaat uit zijn dak, iedereen beseft dat dit een goede stap is voor het kampioenschap!
  Nu ontvangen we nog Lisse a.s. zaterdag om 17.00 uur thuis waarna we al onze wedstrijden gespeeld hebben. Hierna zullen we moeten afwachten wat Landslake Lions doet in hun komende 3 wedstrijden. Het wordt spannend voor de spelers, ouders en coaches de komende weken.

  Eindstand: 46-48.

  De scores zijn niet precies bekend, maar ook niet echt belangrijk.
  Met dank aan Mike, Kibo, Dean, Timo, Danilio, Sam (Sem) en de invallers Benjamin en Rishaan. Jullie waren kanjers en de overwinning was een mooi cadeau voor Sam(Sem) want hij was jarig.
  *En speciale dank aan invalcoach Erik Jansen. Zijn commentaar: WAT EEN WEDSTRIJD!