• We mogen weer trainen!
 • Goed nieuws vanuit de persconferentie op vrijdag 14 januari. Vanaf maandag 17 januari gaan de deuren van onze sporthallen weer open. Yes!

  Dit betekent dat we na wederom een lange periode van beperkingen weer aan de slag kunnen conform het reguliere trainingsschema. Er zijn geen tijd- en leeftijdsbeperkingen meer, dus alle leden (sporters, trainers, vrijwilligers) mogen weer aan de slag. Wel is het BV Hoofddorp Coronaprotocol van toepassing. Lees dit hieronder goed door!

  Het BV Hoofddorp Coronaprotocol is als volgt:

  • Leden houden zich aan de basismaatregelen, zoals 1,5 afstand buiten het speelveld, hygiëne richtlijnen en thuisblijven bij klachten. 
  • Leden en begeleiders van 18 jaar en ouder betreden enkel de sportaccommodatie als ze in bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs (CTB).
  • De sporthal is zowel tijdens trainingen als rondom wedstrijden enkel toegankelijk voor spelers, trainers, coaches, teambegeleiders, juryleden, scheidsrechters en zaaldienstmedewerkers.
  • De tribune in zowel Het Spectrum als SKWA zijn tijdens trainingen en wedstrijden gesloten voor publiek.
  • Ouders, fans, e.d. worden gezien als publiek. Indien de horecagelegenheid geopend is zijn de daar geldende regels van toepassing.
  • Ouders die hun kinderen brengen naar trainen en weer ophalen betreden de sportaccommodatie niet en wachten buiten of nemen plaats in de horecagelegenheid (CTB verplicht).
  • In de centrale hal, gangen, kleedkamers en sporthal (m.u.v. tijdens het sporten of begeleiden) is het voor iedereen van 13 jaar en ouder verplicht een (medisch) mondkapje te dragen.
  • Trainers/coaches van teams en trainingsgroepen met spelers van 18 jaar en ouder controleren bij aanvang van elke activiteit (training/wedstrijd) alle spelers op het kunnen tonen van een geldig coronatoegangsbewijs (CTB). Zij gebruiken hiervoor de CoronaCheck Scanner App.
  • Trainers, coaches, teambegeleiders, juryleden, scheidsrechters en zaaldienstmedewerkers zijn niet verplicht een geldig coronatoegangsbewijs te tonen.

  Het enthousiasme voor basketbal groeit in Hoofddorp, met als resultaat maar liefst 3 nieuwe teams: X12-4, X14-3 en M20-2. Deze nieuwe teams zijn aan het trainingsschema toegevoegd, met kleine wijzigingen tot gevolg voor de andere X12 teams en recreanten tot 12 jaar ten opzichte van de trainingstijden en locatie in de eerste seizoenshelft. Ook is er voor de recreanten groepen van 12 tot 16 jaar en 16 tot 22 jaar een tweede trainingsmoment toegevoegd.

  We zijn enorm trots dat we dit als vereniging mogelijk kunnen maken. En dat kan uiteraard alleen maar door de tomeloze inzet van al onze vrijwilligers. Dus alle trainers, coaches, leeftijdscoördinatoren, ledenadministratie en andere vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging: BEDANKT!

  Vooralsnog is het alleen toegestaan om te trainen en (oefen)wedstrijden te spelen binnen de eigen vereniging. De competities liggen nog stil. Een besluit hierover zal niet eerder dan de volgende persconferentie op dinsdag 25 januari plaatvinden. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen.

  Samen winnen we van het coronavirus