• Wederom geknokt voor de overwinning!

  11 okt 2021
 • BV Amsterdam X14-2 tegen BV Hoofddorp x14-2

  Voor de eerste keer een wedstrijd waarvoor we de auto in moesten richting Amsterdam.
  Als coach was ik wederom verrast door het enthousiasme van onze hechte supporters. Een tribune gevuld met ouders, ooms/ tantes, broertjes en zussen, die hadden we vandaag erg nodig!
  Onze tegenstander BV Amsterdam X14-2 had nog geen wedstrijd gewonnen. Kortom ik dacht dit gaat eens een relaxte wedstrijd worden. Maar Mike maakte al meteen een punt, je mag zulke teams nooit onderschatten. En inderdaad wat een wedstrijd was het weer en tot op de laatste seconde was het uitermate spannend.

  Eerste kwart ging het al meteen gelijk op, wanneer Amsterdam scoorde maakte Danilio 2-2 gelijk. Het was eerst erg wennen aan de fysieke felheid van onze tegenstander, maar daar leren ze van! Onze mannen hebben zich keurig standgehouden met Dean, Soufian en Sam D. werd het 13-13!
  Het 2e kwart is niet bijgehouden door de wedstrijdtafel. We merkten al tijdens de wedstrijd dat niet alles klopte, haha. Iedereen moet het leren!
  Kortom 3e kwart, Mike, Sam D. en Soufian maakten er 23-23 van.
  Laatste 4e kwart, de spanning was om te snijden. Het ging zo gelijk op tot aan de laatste 52 seconden; Kibo, Mike, Dean en Timo kwamen op stoom en met een stand van 32-35 was de winst voor Hoofddorp!

  Dean van Feggelen is echt onze topscorer met 13 punten. Dean is zo ongelofelijk snel en enthousiast dat zijn score eigenlijk maal 3 had moeten zijn. Geweldig gedaan hoor Dean!
  Mike de Leeuw was vandaag echt de ‘MVP’ (Most Valuable Player). Met zijn ervaring in verdedigen en positiviteit was hij vandaag de belangrijkste speler voor het team. Top gedaan Mike!
  Nu eerst lekker genieten van de herfstvakantie en 30 oktober mogen we weer aan de bak tegen Apollo V14-1, wat een sterke tegenstander zal gaan worden! En best bijzonder is dat dit team geheel uit meiden bestaat. De coaches hebben vertrouwen in jullie!

  Klein nadeel: parkeren in Amsterdam! Deze wedstrijd kostte slechts € 17,- aan parkeergeld.

  Kwartstanden:
  13-13 (1e en 2e kwart), 23-23 (3e kwart) en 32-35 (eindstand)
  Scores:
  Mike de Leeuw 4 punten
  Kibo Noteborn 4 punten
  Dean van Feggelen 13 punten
  Timo Jansen 4 punten
  Danilio Westerveld 2 punten
  Sam Dissels (aanvoerder) 4 punten
  Soufian Chaudry 4 punten

  Onze volgende wedstrijd is zaterdag 30 oktober om 11.00 uur tegen Apollo V14-1 in de SKWA.