• Zaterdagmiddag 14:15u. Langzaamaan druppelen de meiden van de V14-2 binnen in het SKWA. De zaal is leeg, de tribunes stil. Het blijft een gek gevoel. Het belooft een mooie, maar ietwat chaotische start van het seizoen te worden.
  De meiden staan aan het begin van een nieuw gezamenlijk avontuur en de spanning is voelbaar. Smiti en Kassandra staan vol trots voor het eerst in BVH tenue op het veld. Coach Jeroen en Sanne zijn afwezig, Carlijn zit geblesseerd op de bank. Dan komen ook de hulptroepen Rozy, Diora en Jinte van de U12-1 binnen gestapt. De meiden sluiten naadloos aan bij de warming-up en het is gezellig. De spanning verdwijnt wat naar de achtergrond en er wordt gelachen en gemopperd om de oefeningen.

  De deur gaat open en daar komen de Gaasperdam Warriors. De spanning stijgt weer en iedereen staat op scherp als Kirsten en Britt de wedstrijd gaan starten. Het wordt hard werken voor Skye en Veronique aan de tafel, want door een foutje in de app bij de tegenpartij, moet alles op papier worden geregistreerd. De bikkels gaan volle kracht vooruit en roeien met de riemen die ze hebben.

  V14-2 start met Nikki (C), Romy, Ceyda, Kassandra en Smiti in het veld - Cleo, Maud, Rozy, Diora en Jinte op bank. De fluit gaat, de bal komt omhoog en Ceyda komt net wat sprongkracht tekort. Toch weet BVH de bal te veroveren en start de 1e aanval. De rebound is voor Gaasperdam Warriors en zij zetten na een snelle aanval de opening met 0-2. Niet lang daarna volgt ook BVH met de 1e score van Romy.

  Het wordt een fysieke en spannende wedstrijd waarin de teams redelijk aan elkaar gewaagd blijken. De scheidsrechters zijn streng en rechtvaardig. BVH gaat wat onrustig van start, maar weet in het 3e kwart de rust en focus de overhand te geven en daarmee de wedstrijd naar hun hand te zetten. Er worden mooie passes gegeven, sterke aanvallen opgebouwd met blocks en lay-ups uit het boekje. Er wordt slim gebruik gemaakt van de lengteverschillen en in het 4e kwart blijkt onze conditie en techniek de doorslaggevende factor. De hulptroepen uit de U12-1 zijn een waardevolle aanvulling en staan stevig in de schoenen ondanks de langere speeltijd, grotere bal, hogere basket en flinke tegenstander.
  Uiteindelijk met een mooie 1e overwinning naar huis! Top gedaan meiden, op naar volgende week, hopelijk weer met een compleet team. En die meiden van de U12, tsja, die kun je erbij hebben zal ik maar zeggen 😉.

  1e kwart 8-8
  2e kwart 18-16
  3e kwart 30-24
  4e kwart 37-28